Jak zabezpečit iPad nebo iPhone [Návod]

iPad je zařízení, které s sebou pravděpodobně nosíte velmi často. Riskujete tak, že si jej někdo nepovolaný vypůjčí nebo rovnou ukradne. Jak jej co nejlépe zabezpečit?

1 Začněte heslem

Číselné heslo, které je nutné zadat před každým odemčením přístroje, je tím základním, co byste měli pro bezpečnost svého tabletu udělat. A ačkoli se to nezdá, při běžném používání nezdržuje, protože jeho zadání vám po čase přejde natolik do krve, že vám zabere jen jednu až dvě sekundy navíc. Heslo zapnete a zadáte v Nastavení -> Obecné -> Kódový zámek -> Zapnout kódový zámek.

2 Heslo na druhou

Pokud se o svá data bojíte, můžete pužitím položky Nastavení -> Obecné -> Kódový zámek -> Jednoduchý kód vypnout používání výchozího čtyřmístného číselného kódu. Váš kód nyní může být libovolně dlouhý a může obsahovat jak čísla, tak písmena. Můžete tak nastavit heslo typu tot0h3esl0n1kdyn3uhodn3s. Jen odemčení vám bude o něco déle trvat.

3 Zamykejte automaticky

Sebelepší heslo vám je k ničemu, pokud svůj iPad někde na chvíli odložíte zapnutý. Nastavte tedy položku Uzamčení v nabídce Nastavení -> Obecné na co nejkratší možný interval. Stejně tak pokud používáte pouzdro Smart Cover, zkontrolujte nastavení Pouzdro: uzamčení/odemčení ve stejné nabídce.

4 Když iPad ztratíte

Pokud iPad skutečně ztratíte, můžete se jej prostřednictvím funkce Hledat iPad pokusit najít prostřednictvím webové stránky služby iCloud. Stačí ji zapnout v Nastavení -> iCloud -> Hledat iPad. Poté již stačí přihlásit se svým Apple ID na stránkách icloud.com a z nabízených funkcí zvolit položku Hledat iPad. Uvidíte jeho polohu na mapě a můžete na něj poslat i zprávu.

5 Desetkrát a dost

Pro případ definitivní ztráty nebo krádeže najdete v systému ještě jednu speciální funkci. Pokud zapnete položku Nastavení -> Obecné -> Kódový zámek -> Smazat data, vymaže se vše ve vašem iPadu ve chvíli, kdy někdo desetkrát zadá nesprávné heslo.

8 komentářů: „Jak zabezpečit iPad nebo iPhone [Návod]

  • avatar
    07. 02. 2013 (08:42)
    Trvalý odkaz

    spis bych uvital moznost nastaveni hesla jen pro nektere aplikace (napriklad mail), nebavi me pokazde jej odemykat, takhle to ma vyreseno dropbox, snad to apple upravi v nekterem z updatu

    • avatar
      07. 02. 2013 (10:20)
      Trvalý odkaz

      Tohle je pro mě jeden z hlavních důvodů pro JB. Mám teď na ipadu i iphonu zamčené komunikační a další soukromé aplikace a nemusím se bát dát zařízení z ruky. Nechápu, proč to Apple už dávno neimplementoval.

  • avatar
    07. 02. 2013 (08:47)
    Trvalý odkaz

    Pepa
    Neda sa to nastavit v rodicovskom zamku?

    • avatar
      07. 02. 2013 (20:45)
      Trvalý odkaz

      V rodičovském zámku jde pouze „vypnout“ komplětně celou aplikaci tak, že zmizí ze systému…

  • avatar
    12. 02. 2013 (21:33)
    Trvalý odkaz

    měl bych otázku… celkem prostou… proč Apple dovoluje vypnout zařízení ikdyž je vyžadováno heslo? Tímto ztrácíme kontrolu nad sledování zařízení… :/

    • avatar
      13. 02. 2013 (06:14)
      Trvalý odkaz

      Protože jde o ochranu proti dvěma různým problémům. Vymazání slouží pro případ, že se někdo zmocní vašeho iPadu proto, aby se dostal k vašim datům a díky tomuto nepochodí, protože se nestihne přes heslo dostat…
      Pokud vám někdo ukradne iPad proto, aby jej prodal nebo sám používal, pak první, co udělá, je jeho výmaz do továrního nastavení a vy jej stejně již nikdy nenajdete…

Komentáře nejsou povoleny.