Biologic Bike Mount: bezpečně a s komfortem [Videozkušenosti]

Značka Biologic, která se zaměřuje na cyklistické doplňky, nenabízí pouze několik samostatných produktů, ale zajímavě kombinovatelnou skládačku komplexního systému. Co si pod tím představit?

Když do redakce dorazil k testu držák na kolo pro iPhone od Biologicu, nepovažoval jsem jej z počátku za nic víc, než za další z nepřeberného množství nejrůznějších doplňků tohoto typu. V průběhu testování však stále více vycházelo na povrch, že jedním držákem to zde nekončí. Spíše naopak.

Mobilní bezpečí

Samotný obal nese název Bike Mount for iPhone 4/4S a patří k základnímu modelu v nabídce. Je voděodolný a téměř nerozbitný, protože je vystlán silnou pryžovou vrstvou, která udrží iPhone na svém místě i při hodně drsném zacházení. Pouzdro je také voděodolné, takže se o svůj telefon nemusíte bát ani v dešti, a ani – což je v tomto ročním období častější – sněhu.

[HTML1]

Patřím k těm vyznavačům kolodopravy, kteří jezdí v podstatě za každého počasí. Na řídítka jsem se však telefon vždy bál upevňovat, protože právě vinou nepříznivého počasí jsem již o jeden v minulosti přišel. Zkrátka vodotěsnost tehdejšího pouzdra nebyla taková, jaká měla být.

U Biologicu jsem se nebál, zde vše opravdu dobře těsní. Zkoušel jsem při chvilkové oblevě důkladně řídítka i s držákem zkropit proudem vody ze zahradní hadice a obstál na výbornou. Také testovací pády na tvrdou cestu dopadly na výbornou.

Telefon umístěný v pouzdru můžete stále ovládat, funkční je jak jeho dotyková obrazovka, tak i Home tlačítko. Samotné pouzdro je tvořeno ze dvou polovin a jištěno pákovým klipem. Ten poskytuje dostatečný tlak pro bezpečné uzavření, ale současně lze i pohotově otevřít v případě, že potřebujete telefon vyjmout a uskutečnit například hovor.

Pouzdro lze na řídítka uchytit jak na řídítka v pozici portrait, tak i na představec v landscape. Plastová úchytka drží dobře a ani při přejíždění přes středně náročný terén pouzdro neotočí, nicméně na rychlé sjezdy lesem to asi stačit nebude.

Přídavná šťáva

Současně s pouzdrem k nám dorazily na test také rukavice Cipher od stejného výrobce. Na první pohled obyčejné cyklistické rukavice, které dovolují prostřednictvím jiného typu látku na ukazováku a palci ovládat zařízení s dotykovými displeji.

Právě tyto rukavice nás dovedly k ostatnímu sortimentu pro Biologic, na který jsem narážel v úvodu článku. Biologic totiž nabízí totéž pouzdro například také s integrovanou baterií i ve verzi pro Android telefony. Nabízí také sady pro dobíjení telefonu na kole, které spočívají v možnosti napájení prostřednictvím dynama integrovaného v nábojích kola a k dispozici máte hned několik typů. Pokud jezdíte na kole opravdu hodně, můžete namísto námi testovaného základního modelu zvolit také některou z těchto rozšířených dobíjecích sad.

Produkty od společnosti Biologic pro test zapůjčila česká společnost Azub, která patří mezi velké propagátory alternativní cyklistiky. Za zmínku stojí především její lehokola a tříkolky, které sama vyvíjí a vyrábí.

Právě na lehotříkolce doplněné o solární panely se letos zúčastní český Czech Solar Team závodu solárních kol The Sun Trip 2013, v rámci kterého musí účastníci urazit trasu dlouhou více než 7 000 kilometrů z francouzského města Chámbery do kazašského hlavního města Astany.

Závod startuje 16. června letošního roku.

2 komentáře: „Biologic Bike Mount: bezpečně a s komfortem [Videozkušenosti]

  • avatar
    01. 03. 2013 (15:31)
    Trvalý odkaz

    Biologic Bikemount pro iPhone 4/4S je supr včetně vodotěsného vyvedení kablíku z doku s možností napojit na externí nabíjení. Škoda, že tuhle možnost nemá verze pro iPhone 5. Více zde: http://bit.ly/Xf9Bms
    Je k tomu taky aplikace, která je výborná až na to, že neumožňuje mapy Open Cycle Map, ale jen Google maps, které u nás neobsahují skoro žádné cyklostezky.

  • avatar
    21. 04. 2013 (11:16)
    Trvalý odkaz

    Lifeproof je mnohem lepší a komplexnější.

Komentáře nejsou povoleny.