Taplist: šikovný nákupní lístek [Zkušenosti]

Znáte to – rutinně sepisujete nákupní lístek, přitom procházíte nejnovější letáček svého oblíbeného obchodu. A právě dnes vám představíme aplikaci, která má potenciál být při nakupování nejlepším pomocníkem.

Aplikace Taplist aneb Nákupní Lístek si bere za úkol pomoci s otravným avšak nezbytným nakupováním. Už po prvním spuštění vás přivítá kreslená grafika, a pakliže máte iOS nastavený v České lokalizaci i naše mateřština. Není to náhoda, neboť aplikace je celá dílkem z naší zemičky.

Na první pohled může Taplist přijít jako strohá a jednoduchá simulace nákupního lístku – opak je ale pravdou. Pojďme se podívat na všechny nabízené funkce pěkně popořádku.

Začnete seznamem obchodů

Než začnete tvořit samotný nákupní lístek, bude dobré, když si vytvoříte seznam obchodů. Pro každý supermarket pak můžete přeuspořádat jednotlivé položky tak, aby například vyhovovaly vašemu typickému průchodu obchodem a orientaci za pomocí regálů. Jakmile máte vytvořeno, můžete se směle vrhnout na samotný nákupní lístek.

Těch můžete mít pro každý z obchodů, kolik chcete. Z běžně nakupovaných položek, setříděných podle kategorií, nechybí téměř nic. Pokud byste přesto postrádali cokoli, stačí prstem ťuknout na malé plus a můžete chybějící artikl snadno přidat. U všech lze nastavit i množství, v kterém se položka prodává (například litry, kilogramy nebo kusy). Rovněž lze jednotlivé produkty nacenit a získat tak přehled o celkové útratě již při samotném sestavování nákupního lístku.

Když si dáte tu práci a provedete všechny zmíněné kroky, bude každé další použití aplikace jen příjemnější. Čas od času zkontrolujete správnost cen a jinak snadno naťukáte položky nákupu. Poté stačí směle vyrazit na nákup.

Při samotném nakupování jednotlivé položky odznačíte, přičemž zašednou a vám se přičtou do konečné ceny nákupu. Aplikace je natolik chytrá, že umí spočítat i částečná množství (například, když koupíte místo kila rajčat jen půl). Po nakoupení seznam jednoduše smažete, anebo upravíte pro další nákup.

Další drobnosti

Tím výčet funkcí ještě nekončí. Ke všem výše zmíněnému si můžete nechat zaslat aktuální nákupní lístek na email či dokonce jako SMS na mobil.

S poslední verzí nám vývojáři připravili i svůj webový portál, kde se po registraci dostanete ke správě svých seznamů. Stačí povolit synchronizaci v telefonu.

Taplist umí opravdu skvěle nahradit klasický papírový seznam, obzvlášť v době, kdy svůj iPhone máte neustále při sobě. Škoda jen ne moc ladícího pozadí, které spíše připomíná svitek pergamenu, než tradiční poznámkový papír. Za redakci každopádně doporučujeme.

Aplikace: Taplist: Nákupní lístek
Zaměření: nákupní lístek pro iPhone
Hodnocení: 4 / 5

Klady: rozlišení obchodů, komplexnost, synchronizace
Zápory: pro plné využití potenciálu je nutnost uspořádat a nacenit zboží
Cena: 1,79€