Calculator Pro: opravdu nabušená kalkulačka [Zkušenosti]

Znáte to. Ať už do práce nebo do školy, stále s sebou taháte svůj iPad. Tak proč ještě přibírat kalkulátor? Opravdu si myslíte, že v současné době není v App Storu aplikace, která strčí všechny své klasické příbuzné do kapsy? 

Pokud jste stále studentem střední školy (nejlépe technického typu) nebo obdobně zaměřené vysoké školy, bez kalkulačky nedáte ani ránu. I mnohá zaměstnání vyžadují tohoto pomocníka. Jistě, v iOS je defaultně nabízena taková základní velmi okleštěná varianta. Kdo ale potřebuje skutečně použitelnou kalkulačku, bude nucen sáhnout po něčem kvalitnějším.

Při hledání aplikace, která by nahradila věrného pomocníka v podobě mé Casio Fx, jsem narazil na spoustu aplikací. Bohužel žádná nedokázala plně uspokojit mé potřeby. A pak jsem náhodou našel Calculator Pro.

Co dokáže nabídnout oproti obrovské konkurenci? Především a jednoduše všechno. Calculator Pro je kalkulačka bez kompromisů. Nabízí snad vše, na co si dokážete vzpomenout – vědeckou, statistickou, převodník soustav, řešení grafů, převaděč jednotek, finanční kalkulačku a mnohé další.

„Narazíte dokonce na takové bizarnosti, jako je velikost podprsenek po celém světě. Ve Victoria Secret se už zkrátka neztratíte.“

Mezi jednotlivými režimy se přepínáte z horního menu, kde narazíte i na důležitou položku Settings. Tady doporučuji před používáním nastavit lokální normy – tedy Evropu. Poté si rovněž vyberte počet číslic, na které chcete zaokrouhlovat. Další možnosti už nejsou tak důležité a za některé si autor nechá připlatit (namátkově jiný skin kalkulačky, bonusové zvuky a mnohé další blbinky).

Pakliže by vám přeci jen v nepřeberném množství režimů nějaký chyběl, jsou ještě k dispozici pomocí In App platby periodická tabulka prvků a tabulky (se všemi možnými i nemožnými vzorečky, pokrývajícími široké spektrum oborů).

S takto vybavenou aplikací se opravdu neztratíte a spočítáte jakýkoli problém, který se vám postaví v hodině matematiky, statistiky, ekonomie anebo při meetingu s kolegy z USA, jenž mají ve zvyku používat svůj systém jednotek místo evropského metrického. Pokud byste náhodou tápali, není nic jednoduššího než si zapnout nápovědu, která pomocí bublinek vysvětlí patřičné funkce tlačítek.

Aplikace je nabízena zvlášť pro iPhone a iPad, což nám přijde jako škoda. Na druhou stranu jsou obě přizpůsobené danému displeji a snaží se z něj dostat maximální potenciál.

Sečteno podtrženo, Calculator Pro je opravdová kalkulačka bez kompromisů. K dokonalosti a plnému hodnocení chybí už jen podpora grafických zlomků a češtiny. Rozhodně doporučujeme.

Aplikace: Calculator Pro (iPhone | iPad)
Zaměření: kalkulačka pro iPhone a iPad
Hodnocení: 4,5 / 5

Klady: množství funkcí, jednoduchost, rychlost
Zápory: chybí grafické zlomky, nutnost dokoupit tabulky, divoké barvy
Cena: 0,89 EUR

Jeden myslel na “Calculator Pro: opravdu nabušená kalkulačka [Zkušenosti]

  • avatar
    06. 12. 2012 (13:16)
    Trvalý odkaz

    Plus má také modul na biorytmy, takže když člověku zrovna počítání moc nejde, může si ověřit, že zrovna nemá den.

Komentáře nejsou povoleny.