Petit Une Bobine: vytvarujte si vlastní stojánek [Zkušenosti]

Pokud hledáte křížence mezi stojánkem a synchronizačním kabelem pro iPhone, zřejmě nic univerzálnějšího než Petit Une Bobine nenajdete.

Finanční fenomén Kickstarter již pomohl k životu mnoha projektům, které by jinak zůstaly jen na papíře. Na jeho stránkách vše funguje jednoduše: pokud máte svůj projekt a ten vypadá opravdu zajímavě, mohou vám na jeho realizaci prostřednictvím mikroplateb pomoci přímo uživatelé. Získáte tak velké množství malých investorů, kteří pak často odměnou získají produkt, na který přispěli, za sníženou cenu.

A my všichni ostatní si jej pak můžeme koupit v běžné prodejní síti.

Dnes testované držáky na iPhone a iPod touch Petit Une Bobine vznikly právě díky Kickstarteru. A představují opravdu zajímavý koncept.

Ve své podstatě jde vlastně o synchronizační kabely s USB konektorem na straně jedné a Dock konektorem na straně druhé (v prodeji jsou ale také verze zakončené microUSB konektorem pro ty, kteří nemají iOS zařízení), které však jsou opleteny skutečně silnou kovovou pružinou, která tvoří velmi pevný „husí krk“.

A právě v jeho pevnosti spočívá kouzlo jeho univerzální použitelnosti. Můžete si jej vytvarovat do jakéhokoli tvaru, uchytit do něj iPhone nebo iPod bez toho, abyste se o něj museli bát. Pokud jeho část svinete po desce stolu, můžete jej mít vedle displeje svého MacBooku bez toho, abyste se obávali o jeho USB port.

Proč chtít zvedat iPhone nad desku stolu a proč jej nenechat jen tak povalovat po stole? Důvodů je spousta, například jej chcete mít stále na očích. Nebo jej můžete použít pro pohodlné telefonování přes FaceTime nebo Skype a přitom můžete plně pracovat na displeji počítače. Anebo jej můžete použít jako malý příruční druhý displej. Fantazii se meze nekladou.

Petit Une Bobine je k dispozici ve dvou velikostech v délkách 30 centimetrů a 60 centimetrů. Pokud spíše cestujete nebo používáte spíše notebook, plně vám postačí kratší verze. Naopak delší je vhodnější ve spojení třeba s Macem mini nebo tak, kde chcete mít větší možnost tvarování – dovolí vám například vytvořit si stojánek pro pohodlné použití v landscape režimu.

Díky provedení Dock konektoru drží iPhone nebo iPad na konektoru opravdu velmi pevně a v žádném případě se nemůže stát, že by se bez vašeho zásahu odpojil. Dokud nestisknete boky konektoru a tím neuvolníte kovové západky, nepodaří se vám obě zařízení odpojit. Vše je až překvapivě pevné (tak pevné, že stojánek udrží i velký iPad – ovšem zde bych se bál o jeho vnitřní konektor, přeci jenom páka na něj působící není zanedbatelná).

Stojánek se používá velmi dobře a například v konfiguraci zachycené na doprovodných fotografiích slouží jako stojánek i bez zasunutí do těla počítače. USB port samotný drží velmi dobře a k jeho použití s MacBookem Air nemáme žádných výtek. Samozřejmě záleží na správném natvarování samotného krku.

Krátkou verzi koupíte za 690 korun, delší pak za 750 korun. Na první pohled se to může zdát hodně, ovšem až do doby, než se podíváme na ceny značkových držáků nabízených Applem ve svém on-line obchodu. Petit Une Bobine je poctivě udělané zařízení, které zkrátka nelze moc srovnávat s levnými neznačkovými produkty z čínských eshopů.

Verze s konektorem pro iPhone 5 slibuje výrobce ještě v tomto roce.

Zařízení k testu zapůjčil distributor této řady pro Česko, společnost Kabelmánie.

 

Jeden myslel na “Petit Une Bobine: vytvarujte si vlastní stojánek [Zkušenosti]

Komentáře nejsou povoleny.