Dexim BluePack S8: energie sbalená na cesty [Zkušenosti]

Přestože se Apple velmi snaží vylepšovat výdrž svých mobilních zařízení, stále nevydrží na jedno nabití tak dlouho, jak bychom potřebovali. Pokud se tedy pohybujete často mimo civilizaci, musíte si s sebou nosit přídavnou energii.

Hovořím pochopitelně o energii elektrické, jejímž prostřednictvím můžete životnost svého iPhonu, iPodu nebo jiného mobilního zařízení prodloužit. Jednou z nejlepších možností, jak svou mobilní energetickou nezávislost zajistit, je pořízení externího bateriového packu.

Jeden takový jsme měli v redakci k dispozici k testu. Vyrábí jej společnost Dexim a pod označením BluePack S8 představuje kompaktní zařízení ve tvaru kvádru se zaoblenými bočními hranami. Je kompaktních rozměrů a bez problémů se vejde i do menších příručních zavazadel. Tělo zařízení je vyrobeno z kvalitních materiálů a lze jej považovat za velmi odolné i do náročnějšího terénu.

Překvapivě vysoká kapacita

Základem všeho je vestavěný lithium-iontový akumulátor s kapacitou 3 000 mAh, což naznačuje, že k jeho plnému nabití již budete potřebovat samostatnou nabíječku. Ta je pochopitelně součástí balení, nabízí hned dva USB porty a dokáže plně vybitý akumulátor nabít za dvě a půl hodiny, což je velmi příjemná hodnota.

[HTML1]

Přímo na čelní stěně najdete mimo vstupu pro nabíječku také výstupní USB port a LED diodu vestavěné svítilny. Jde o skvělou vychytávku, kterou především na cestách uvítáte – vždyť kolikrát jste již museli v noci svítit displejem mobilu jen proto, že jste neměli při ruce svítilnu? Chytré a praktické řešení, které navíc máte vlastně vždy po ruce. Na boku pak najdete tři světelné diody, které po stisku tlačítka orientačně ukáží zbývající nabití akumulátoru.

Zmíněný USB port slouží pro samotné napájení dalších zařízení. Díky tomu můžete použít bateriový pack pro nabíjení v podstatě jakéhokoli zařízení, které lze napájet prostřednictvím tohoto typu portu. Nemusí tak jít pouze o mobilní telefon nebo multimediální přehrávač, ale i outdorovou satelitní navigaci, digitální kameru či fotoaparát. Výstupní proud o velikosti 1A dovoluje dobíjet dokonce i náročnější tablety.

Týden bez zásuvky

Vzhledem k vysoké kapacitě můžete počítat s tím, že plně nabitý Dexim BluePack S8 dokáže například dvakrát plně nabít zcela vybitý iPod touch, nebo přidat iPhonu až 11 hodin hlasového hovoru, až 18 hodin hraní her, 16 hodin sledování videa nebo prohlížení webových stránek přes Wi-Fi. To v praxi znamená, že při běžném využití telefonu nepotřebujete na týdenní výlet mimi BluePacku S8 brát již žádný další adaptér.

Vyloženě špatná není ani cena – přestože se nejčastěji pohybuje okolo hranice 1 150 korun, v nabídkách webových obchodů ji můžete v různých akcích zakoupit i za 922 korun. A za tyto peníze se opravdu vyplatí. Tedy samozřejmě v případě, že se často pohybujete v místech, kde nemůžete svá zařízení dobíjet klasickým způsobem.

Nabíječku Dexim BluePack S8 do testu zapůjčila společnost NetComp a najdete jej na adrese www.idexim.cz společně s dalšími produkty této značky.

Jeden myslel na “Dexim BluePack S8: energie sbalená na cesty [Zkušenosti]

Komentáře nejsou povoleny.