Beyond Ynth: Cesta brouka [Zkušenosti]

Logických hříček nalezneme v App Storu přehršel. Avšak většina je svou obtížností dobrá pouze k vyplnění dlouhé chvíle. Beyond Ynth oproti tomu potrápí vaše mozkové buňky o poznání více.

Kdesi v zemi nacházejícím se daleko, předaleko, žili obyvatelé království Kriblonia. Mírumilovný svět byl udržován pomocí tajemných energetických krystalů. Jednoho dne napadli zemi čtyři temní pavouci a uzmuli všechny tyto krystaly. Každý z nich se ukryl v jiném kraji pod rouchem hrůzy. Pouze udatný rytíř Kribl může diamanty získat zpět a zachránit tak celé království…

Náš broučí hrdina musí projít celou řadou nástrah, jenž na něj číhají rozesety po světě. Abyste nebyli příliš zmateni, obsahuje hra řadu doprovodných tutoriálů, kde se naučíte překonávat různé hádanky. Nabyté znalosti uplatníte v opravdu velké porci jednotlivých úrovní.

Váš pokrok ve hře se zaznamenává pomocí malovaných črtů do knihy, kterou najdete vedle hlavní nabídky. Můžete tak kdykoli prolistovat celým příběhem.

Mapu herního svět tvoří vlákna pavučiny a vy se postupně prokousáváte po jednotlivých vláknech až do jedné ze čtyř oblastí, kam se uchýlili temní pavouci. Samotné levely, už od těch prvních, vás více než jen trochu potrápí. Laťka obtížnost je mnohem výše, než u konkurence typu Cut the Rope, Where’s My Water a podobných.

Hlavní hrdina umí pouze poskakovat a převracet, případně odstrkovat, různé předměty. Proto musíte pečlivě každý krok naplánovat, jinak následuje zásek. Pro větší přehled můžete plochu oddálit pomocí lupy. Pokud se přeci jen dostanete do zákysu, můžete část kroků vrátit zpět. Avšak za cenu ztráty všech nasbíraných bodů.

Pakliže byste byli opravdu v zoufalé situaci, začlenili vývojáři do hry odkazy na videa úspěšných řešitelů. Ta se nachází na serveru YouTube, pro prohlížení budete muset být připojeni k internetu.

Celou dobu vás provází nerušivý hudební podkres. Zvuky prostředí a hrdiny nejsou nikterak výrazné, ale na druhou stranu zde nehrají prim.

Za své peníze dostanete opravdu solidní porci zábavy a navíc opravdovou výzvu. Nemusíte se obávat žádné logické rychlokvašky. Vaše mozkové buňky dostanou tentokrát zabrat.

Aplikace: Beyond Ynth (iPhone | iPad)

Zaměření: logická hra pro iPhone a iPad
Hodnocení: 4,5/5
Cena: 1,59 EUR (iPhone), 2,39 EUR (iPad)

Klady: obtížnost, pestrost, výzvy
Zápory: zvlášť verze pro iPhone a iPad, slabší zvuky

Kompletní fotogalerie