The Dark Knight Rises: Temný rytíř povstal na iPadu i iPhonu [Zkušenosti]

Tato filmová novinka o komixové postavě Batmana zaplavila nejen kina, ale také iOS zařízení a nutno připustit, že se její zpracování vývojářům z Gameloftu povedlo.

Poučeni z předchozích herních titulů zpracovali tohoto temného muže z Gothamu do výborné grafiky, kterou si maximálně užijete na Novém iPadu. Ovládání je velmi jednoduché a intuitivní. Setkáte se klasickým jojstikem v kombinaci s pohybem palce druhé ruky, kterým otáčíte pohled na právě probíhající scénu. Řada ovládacích prvků se objeví až tehdy, jsou-li potřeba a dokončení úkolu je vyžaduje.

Správný směr a vzdálenost cíle ukazuje malý kosočtverec, hlavní cíl mise je pak označen klasickým vyobrazením batmanovského loga na zamračené obloze. Hra se tedy skládá z hlavních úkolů, na které se během jejich plnění nabalují drobné podúkoly. Jejich splnění vám pomůže získat více zkušenostních bodů a zvýšit úroveň postavy.

V Tech shopu můžete získané body proměnit za různá vylepšení nejen samotné postavy, ale i různých udělátek, které při plnění misí používáte. Budou-li vám body chybět, nebo nebudete-li chtít čekat, až je získáte hraním, lze jejich počet zakoupit prostřednictvím vestavěného obchodu, což vás bude stát nějaké to euro.

Likvidovat nepřátele můžete z dálky pomocí bat-hvězdic, nebo se s nimi pustit do pěstního souboje. Ty jsou velmi realistické a kombinacemi tří tlačítek snadno ovladatelné.

V průběhu hraní jsem narazil také na batmanův motocykl, který jsem použil při plnění nejednoho úkolů. Zjistil jsem ale, že mi více vyhovuje volně plachtit mezi výškovými budovami a nechat se nadnášet horkým vzduchem z ventilačních turbín.

Téměř neustálý déšť a noční prostředí skvěle doplňuje ponurost celé hry, ale také by se mi líbilo, kdyby vývojáři načerpali inspiraci i z mírného sněžení, které se objevilo ve filmové předloze.

Temný rytíř od Gameloftu je rozhodně povedená a dobrodružná hra, která by na iPadu herního a komixového fanouška neměla chybět.

Aplikace: The Dark Knight Rises

Autor: Gameloft
Hodnocení: 5/5
Cena: 5,49 Eur

2 komentáře: „The Dark Knight Rises: Temný rytíř povstal na iPadu i iPhonu [Zkušenosti]

  • avatar
    04. 09. 2012 (10:19)
    Trvalý odkaz

    se omlouvam, ale proste to docela trha oci.. slovo KOMIXova je brano jako slang nebo je to omylem?

  • avatar
    04. 09. 2012 (16:15)
    Trvalý odkaz

    Já jen dodám, že poněkud kritičtější recenzi najdete v záříjovém SuperApple Magazínu :)

Komentáře nejsou povoleny.