Run Roo Run: Klokan na útěku [Zkušenosti]

Pakliže hledáte zajímavou hopsačku s logickými prvky, možná byste měli pročíst následující řádky. Budeme se totiž věnovat klokanovi utíkajícímu napříč celý australský kontinent.

App Store nabízí celou řádku oddechových her, které bojují o vaši přízeň. My se dnes podíváme na hru zvanou Run Roo Run. Už samotný název odhaluje mnohé – půjde o zběsilé utíkání přes překážky. Hlavním hrdinou budiž červený klokánek, jemuž lapili kamarádku. Nenechá však nic náhodě a vrhá se vstříc záchraně své družky.

Jak již bylo naznačeno výše, náplň hry tvoří hopkání. Klokan vždy vyčkává na váš povel a pak vyrazí kupředu. Při ovládání si vystačíte s palcem. Po odstartování musíte dávat pozor na překážky vyskytující se na cestě k cíli. Každá kapitola přináší nový druh – zpočátku překonáváte pouhá propadliště anebo kaktusy, později se přidají i daleko divočejší prvky typu trampolíny, bodce či pneumatik. Červený hrdina vždy musí využít výhod prostředí aby postoupil dále a to pokud možno v co nejlepším čase. Každé kolo má totiž stanovený limit za něž jste patřičně ohodnoceni zlatou, stříbrnou nebo bronzovou hvězdou. Po splnění základních kol se odemknou bonusová, jež ale nejsou nutná k posunu příběhu.

Pokud by vám náhodou nějaké kolo vyloženě nešlo, můžete využít nabízených pomůcek. Buď si necháte zpomalit čas, anebo si vezmete autobus, který vás doveze až do dalšího kola (nikoli kapitoly). Nákup pomůcek je realizován pomocí In-App platby.

Komiksové zpracování obohacené o výrazné barvičky je velmi roztomilé. Grafika se bude líbit i vašim ratolestem.

Pihu na kráse tvoří délka kol, která obvykle zaberou pouhých pár sekund. Na druhou stranu si tento nedostatek plně nahrazují svým neuvěřitelným množstvím. Druhá chyba se týká špatné podpory Game Center v offline režimu, kdy hra zapomíná splněné úspěchy a v online režimu poté nejdou synchronizovat.

Run Roo Run je zaručená volba pro všechny, kteří se chtějí chvilku odreagovat a mají rádi stylizované hopsačky. Koupí rozhodně neprohloupíte.

Aplikace: Run Roo Run

Výrobce: 5TH Cell Media
Hodnocení: 4/5
Cena: 0,79 EUR

Klady: skvělá hratelnost, variabilita, chytlavost
Zápory: krátká kola, špatná synchronizace s Game Center

Kompletní fotogalerie