Příručky z řady „Jak na“ vás naučí lépe používat svého Maca

Součástí každého vydání časopisu SuperApple Magazín je také příručka věnující se některé ze zajímavých aplikací. Tyto příručky jsou k dispozici i samostatně. Chcete se naučit základy iMovie, iPhoto, iBooks Author nebo třeba VirtualBoxu?

V našem časopise již vyšly příručky věnující se programům Automator (01/2011), iMovie (02/2011), iPhoto(01/2012), VirtualBox (02/2012), iBooks Author (03/2012) a Náhled (04/2012). Protože jsou tyto příručky poměrně populární, připravujeme je i ve formě samostatných elektronických vydání dostupných bez nutnosti kupovat celý časopis. Navíc v budoucnu v této řadě přibudou další příručky (z těch nejbližších jmenujme například Jak na Parallels Desktop nebo Jak na iCloud) dostupné samostatně bez zařazení v časopise.

Příručky jsou prozatím dostupny prostřednictvím systému Publero, prostřednictvím kterého můžete příručky a časopisy číst nejen na počítači, ale i na iPadu a brzy i na iPhonu. Pojďte s námi nahlédnout do prozatím vydaných příruček.

Jak na Automator

Aplikace Automator je běžnou součástí každého počítače s operačním systémem Mac OS X a jde o neuvěřitelně užitečný program, který na žádné z konkurenčních platforem nenajdete. V následující příručce se naučíte Automator používat a poznáte všechny jeho možnosti.


přejít na příručku  

Jak na iMovie

Žádný jiný počítač na trhu není již při zakoupení vybaven tak snadným nástrojem pro střih profesionálně vypadajícího videa, jako jsou počítače s operačním systémem Mac OS X. Dodávaná aplikace iMovie patří k tomu nejlepšímu, v čem můžete video stříhat, a to bez ohledu na použitou platformu.


přejít na příručku  

Jak na iPhoto

Zapomeňte na uchovávání svých digitálních fotografií v samostatných adresářích na pevném disku a pojďte vyzkoušet aplikaci iPhoto, která se o vaše fotky ochotně postará. Najdete ji v každém Macu.


přejít na příručku 

Jak na VirtualBox

Všechny současné počítače Apple – přesněji řečeno ty, které mají ve svých útrobách procesor společnosti Intel – jsou schopny provozovat také operační systém Microsoft Windows. A nejen jej, poradí si například také s Linuxem.


přejít na příručku

Jak na iBooks Author

Aplikace iBooks Author je úžasný nástroj, který dovolí vytvářet výborně zpracované multimediální elektronické knihy naprosto každému. Je totiž nejen dostupná zcela zdarma pro všechny, kdo pracují na počítači od Applu, ale i její ovládání je velmi přehledné a intuitivní. Pojďte si spolu s námi vytvořit svou první interaktivní elektronickou knihu pro iPad.


přejít na příručku 

Jak na Náhled

Možná to ani nevíte, ale systémová aplikace Náhled (v angličtině Preview) není jen hloupý prohlížeč obrázků, ale i plnohodnotný nástroj pro správu a úpravu fotografií a dokumentů různých formátů, například PDF. Naučíme vás, jak je všechny využít.


přejít na příručku