Čtečka elektronických časopisů Publero v nové a rychlejší verzi

Čtečka českých elektronických novin a časopisů Publero pro iPad přichází v přepracované verzi. Ta je již rychlá i na iPadu s Retinou a snese srovnání i se zahraničními čtečkami.

Aplikace Publero Mobile je určena pro tablety iPad a aktuálně je k dispozici verze 1.1 (pokud se ptáte na dostupnost pro iPhone, pak pro vás bude určena hned příští verze s označením 1.2). Nabízí možnost nakupovat, prohlížet a číst české elektronické časopisy a noviny přímo na iPadu. A to i v případě, že nejste momentálně připojeni k internetu.

Předchozí verze trpěla několika dětskými chybami, mezi které patřila především velmi pomalá navigace obchodem s časopisy a pomalost na iPadu s Retina displejem, který se začal prodávat až po vydání čtečka. Aktuální verze již je plně funkční i na tomto nejnovějším jablečném tabletu.

[HTML1]

Systém Publero vám nabízí již několik set českých a slovenských novin a časopisů, mezi kterými najdete i náš SuperApple Magazín. Elektronické verze časopisů jsou zde k dispozici za zajímavé ceny, což platí především u starších čísel. A co se týká našeho časopisu, pak si jej prostřednictvím Publera můžete objednat i ve formě čistě elektronického předplatného.

Aplikace: Publero for iPad

Autor: Publero, s. r. o.
Hodnocení: 4/5
Cena: zdarma

Poznámka pod čarou: pokud fandíte vydavatelům svých oblíbených časopisů, jistě jim uděláte radost, pokud si jejich časopis koupíte přes webovou stránku Publero.com, a nikoli přímo z iPadu. Nejen že několik korun kolik ušetříte vy, o něco málo více má z této transakce také on. Na druhou stranu nákup z iPadu je rychlejší a pohodlnější.

19 komentářů: „Čtečka elektronických časopisů Publero v nové a rychlejší verzi

  • avatar
    22. 06. 2012 (10:25)
    Trvalý odkaz

    skor nechapem preco ste dali superepple do tohto ked ostatne casopisy maju vlastnu citacku toto je skor trend nie

    • avatar
      22. 06. 2012 (10:26)
      Trvalý odkaz

      Publero for iPad sa mi skor nepaci ako paci

      • avatar
        22. 06. 2012 (10:28)
        Trvalý odkaz

        hrozne pomale to bolo aj na iPad new takze vlasna citacka je lepsia

        • avatar
          22. 06. 2012 (11:06)
          Trvalý odkaz

           Hovoříte o této nové verzi (cca týden staré)? Nevěřím, protože čtení časopisů v ní je stejně rychlé, jako v kterékoli jiné čtečce včetně Zinia nebo iBooks…

      • avatar
        22. 06. 2012 (11:05)
        Trvalý odkaz

        No co se týká našeho časopisu, tak přece nejste odkázán pouze na Publero, ale můžete číst například přes konkurenční Wooky. Volba je jen na vás :)

    • avatar
      22. 06. 2012 (11:04)
      Trvalý odkaz

       Právěže ne, trend je jedna čtečka pro více časopisů – je to uživatelsky příjemnější, mít jednu aplikaci pro všechny časopisy, nakupovat přes jeden systém, než mít X aplikací pro každý časopis…

      • avatar
        22. 06. 2012 (11:53)
        Trvalý odkaz

        Nejlepší možnost je mít časopisy každý zvlášť v kiosku.

          • avatar
            22. 06. 2012 (15:04)
            Trvalý odkaz

            Aplikace v kiosku nebo v centralizovaném systému jsou stále aplikace. Záleží na tom jak se naprogramují. Pokud chcete umožňit, aby předplatitelé papírové verze měli elektronickou zdarma, tak to lze doprogramovat i do aplikace v kiosku.

            Sice neznám statistiky, ale pochybuji, že by lidé, kteří si předplatí časopis elektronicky ho potřebovali tisknout. Protože nepotřeba mít časopis fyzicky je největší výhoda elektronické verze.Když se kouknu na ostatní aplikace časopisů v kiosku (včetně českých časopisů), tak mi umožňují si jednotlivá starší čísla kdykoli znovu stáhnout. Proto nevidím žádnou potřebu si časopis stahovat v PDF. Stahování v PDF je zároveň nevýhoda pro vydavatele. PDF se totiž dá komukoli zdarma poslat.

            Pokud si koupím časopis v tabletu, stačí mi v tabletu. (Stejně jako v tištěné verzi bych ho měl taky na jednom místě.) Pokud by ale někdo chtěl časopis koupený na tabletu číst na počítači, jde zase jenom o doprogramování funkčnosti. Žádné omezení v tom nevidím.

            Kiosek má jednu výhodu, a to tu, že lze nová čísla stahovat automaticky.

            Proto zde nevidím žádné nevýhody pro uživatele a evidentně je nevidí ani jiné časopisy jako je Computer nebo Chip.

          • avatar
            22. 06. 2012 (15:20)
            Trvalý odkaz

            Zdarma v kiosku: to je krátkozraké řešení – je třeba si uvědomit, že iOS zařízení rozhodně nemají všichni předplatitelé (ve skutečnosti jde o menšinu), myslíme i na ně. Navíc vámi navrhované řešení porušuje podmínky zařazení do kiosku a Apple by takovou aplikaci zřejmě neschválil…

            2) Divil byste se, například návody nebo jednotlivé články z tématů jsou tištěné často…

            Stahování PDF: ano, je ji sice možné stáhnout, ale vše je jen „dočasné“. Co se stane v případě, že daný subjekt přestane časopis vydávat a odstraní jej z App Store? O časopisy přijdete. Co když jej zablokuje APple? O časopis přijdete. Co když Apple přejde na nový systém / aplikace? O stará čísla nepřijdete. Myslíme si, že máte právo na to si zazálohovat to, co jste si jednou koupili…

            Časopis na jednom místě: tištěný časopis si s sebou můžete nosit, i když se přestěhujete. Když se přestěhujete virtuálně (tedy z iOS někam jinam), máte smůlu i přesto, že jste zaplatil. A Apple možnost číst časopis zakoupený v iPadu někde jinde včetně stolního počítače číst nedovoluje. Navíc jakákoli externí funkcionalita je nemyslitelná, protože Apple nám nedá informaci o tom, kdo si co zakoupil. Je to anonymní…

            Automatické stahování: v příštích verzích Publera bude tato funkce také (via push notifikace)…

            Zmiňované časopisy k tomu přistupují jinak: my chceme, abyste za časopis zaplatili jednou a pak si jej četli všude, kde chcete. Jde o způsob, který preferuje hodně velkých časopisů, z těch tématických mohu jmenovat například MacWorld. Evidentně v tom podobné výhody vidí také…

          • avatar
            22. 06. 2012 (15:15)
            Trvalý odkaz

            Presne ako pise TjSnake tak snad ked si to kupujem elektronicky tak naco pre boha by som to tlacil a archivoval, Vlado nechapem kolko ludi toto potrebuje, ja som tiez za samostatnu aplikaciu je to praktickejsie.

  • avatar
    22. 06. 2012 (14:06)
    Trvalý odkaz

    Dobrý den,
    Ja bych byl radeji, kdyby bylo vice ceskych knih v iBooks a casopisu v Kiosku protoze mam nerad vice aplikaci pro jednu vec. Zase na druhou stranu kdyz jsem cetl Vase vysvetleni, tak musim uznat ze pro uzivatele je asi lepsi toto reseni. Nejsme v USA, aby tu vetsina populace mela penize na to mit iPhone, iPad a iMac ci Macbook. Cisla zdarma na zkousku jsou take pro uzivatele potesujici vec. Nejnovejsi verze Publero app se mi libi. Je opravdu rychlejsi a tolik nepada. Jen nechapu rozdil v cene pres aplikaci a webovky. Vyhradu bych mel jen k offline cteni, kdy se musim nejdriv pres internet zalogovat abych nahral knihovnu i kdyz mam casopis stazen v ipadu. Nicmene chtel bych se zeptat ohledne elektronickeho predplatneho Superapple magazinu. Plati u nej predplatitelske bonusy jako u tistene verze?

    • avatar
      22. 06. 2012 (14:39)
      Trvalý odkaz

      I vám díky za názor…

      S cenou je to těžké – Apple nedovolí u časopisu nastavit jakoukoli cenu – jsou stanoveny určité kategorie, za které můžete časopis prodávat (například 0,79 – 1,99 – 2,99 apod), a jinou cenu dát nemůžete. Musí to být jedna z nich. Navíc si Apple z každé transakce se započtením poplatků vezme cca 36 procent pro sebe za její zprostředkování. Tudíž nejenže si nemůžete cenu zvolit libovolně, ale musíte do ní započítat fakt, že když prodáte časopis přímo přes iPad, přijdete o čtvrtinu ceny [také proto je ten dovětek na konci článku :) ]. Tudíž pokud koupíte přes web, nejenže zaplatíte méně (nemusíme se cenou vejít do nastavených kategorií), ale i my dostaneme od vás o něco více peněz…

      Na zpříjemnění off-line čtení se co vím pracuje, předám vaši připomínku do Publera…

      Ne, bonusy u elektronické verze nejsou (však je také elektronické předplatné o poznání levnější)…

      • avatar
        22. 06. 2012 (15:20)
        Trvalý odkaz

        tak si tam dejte cenu aby sa vam to oplatilo ale hlavne urobte ja samostatnu citacku do kiosku

        • avatar
          22. 06. 2012 (15:27)
          Trvalý odkaz

          Však tak to také (plus/minus) je, právě na rozdílné ceny na webu v iPadu se diskutující nad námi přece ptal :)

          Samostatná čtečka do Kiosku zkrátka není na pořadu dne. Jak z důvodů uvedených výše, tak také z důvodů omezení postavených Applem pro využití Kiosku, tak i z důvodu na nákladů na výrobu samostatné aplikace. To raději ty peníze investujeme do samostného speciálu, kterým dáme čtenářům zdarma něco navíc. Opravdu nemá cenu o tom dále diskutovat…

  • avatar
    22. 06. 2012 (14:44)
    Trvalý odkaz

    Tak jak jsem nadával na pomalost a nepoužitelnost předchozí verze, tak je fér napsat sem i aktuální, pozitivní, zkušenost. Za mě tedy díky. Konečně se to dá používat.

    • avatar
      22. 06. 2012 (15:19)
      Trvalý odkaz

      presne tak minula verze to byla hruza, ten uz je to lepsi

Komentáře nejsou povoleny.