Canon iEPP: Jednoduchý tisk z kapsy [Zkušenosti]

Pakliže jste majitelem novější tiskárny Canon, možná jste si povšimli malé samolepky značící „Mobile printing“. Avšak co si pod tím pojmem představit? Pojďme se podívat na sice jednoduchou, ale jinak velmi povedenou aplikaci pro iOS.

Téměř všechny novější tiskárny jsou vybavovány WiFi přijímačem a nejinak tomu je u modelů Pixma firmy Canon. Tím získáte síťovou tiskárnu, přístupnou pro celou domácnost. Avšak co by to bylo za moderní produkt, kdyby nepočítal s mobilními zařízeními?

Popravdě jsem narazil na tuto aplikaci náhodou, neboť při instalaci ovladačů k mé tiskárně Canon Pixma MX515 bylo potřeba navštívit stránky výrobce (dodávané ovladače na CD prostě do nového Maca dostanete jen těžko). Napadlo mě zkusit zadat název výrobce do aplikací v App Store a voilá, vyhledávač nabídnul nenápadnou aplikaci Canon iEPP.

Samotná aplikace není nikterak velká a je k dispozici jak pro iPhone/iPod Touch tak iPad. Po spuštění vás přivítá prosté menu nabízející dvě hlavní funkce – tisk a skenování.

Při výběru souboru k tisku jste bohužel (jak z názvu Easy-PhotoPrint vyplývá) omezeni pouze na fotografie, což je jistě mínus. Obrázky lze vybrat dvojím způsobem: buďto přímo z Camera Roll anebo sejmout snímek fotoaparátem zařízení.

Jednoduchým označením vyberete vše příslušné k tisku a pak pomocí dialogového okna nastavíte velikost papíru a typ, případně velikost okrajů. Tlačítkem Print odešlete na tiskárnu. Vše bez rychle, jednoduše a bez zádrhelů.

Obdobně probíhá skenování, do tiskárny vložíte dokument nebo fotografii a v příslušném okně si nastavíte vlastnosti souboru, do nějž bude sken uložen. Nastavení obsahuje všechny nejpoužívanější formáty, takže byste se neměli cítit omezeni. Funkce skenování nepostrádá stejně dobrou rychlost a odezvu, jako u tisku.

Ačkoli aplikace Canon iEPP postrádá českou lokalizaci, je rozhodně zdařilým doplňkem, který si ve vašem iPhonu (nebo iPadu) rozhodně najde své místo.

Aplikace: Canon iEPP

Výrobce: Canon Inc.
Hodnocení: 4,5/5
Cena: Zdarma

Klady: jednoduchá, rychlá, intuitivní
Zápory: nemá českou lokalizaci, pouze fotografie

4 komentáře: „Canon iEPP: Jednoduchý tisk z kapsy [Zkušenosti]

  • avatar
    01. 09. 2012 (19:38)
    Trvalý odkaz

    Aplikace funguje moc pěkně, mám MG6250. Jen byla potřeba aktualizace software v tiskárně. 

    • avatar
      03. 09. 2012 (04:54)
      Trvalý odkaz

      Na MG6250 není pro iEEP nutná žádná aktualizace jeho firmware. To se týkalo prvních kusů tohoto přístroje pro aktivaci AirPrintu, což není totéž. iEEP funguje i na 3 roky starých multifunkcích Canon s WiFi.

  • avatar
    02. 09. 2012 (05:23)
    Trvalý odkaz

    Jaky je rozdil mezi timto resenim a AirPrint?

    • avatar
      02. 09. 2012 (06:08)
      Trvalý odkaz

      Pokud se v tom orientuju správně: AirPrint je Apple název pro bezdrátovou tiskovou technologii od HP (pro tiskárny HP převážně), toto je řešení pro tiskárny Canonu…

Komentáře nejsou povoleny.