Dynamite Jack: Bomberman moderně [Zkušenosti]

Tuto klasiku jsem hrával již před mnoha lety na jedné z prvních konzolí, kterou mi dali rodiče pod stromeček, aniž by tušili, že tím vypěstují mou první herní závislost. Mluvím teď o prvním Bombermanovi.

Dynamite Jack je mu pouze vzdáleně podobný, přesto jsem si při jeho testování na starou klasiku vzpomněl. Možná mé vzpomínky vyvolalo kladení až nápadně podobných bomb s knotem a likvidace nepřátel jejich odpálením, nebo to byl labyrint chodeb, jimž se musí Jack proplétat.

Hra se skládá z několika misí, rozdělenými na menší části. Jednou musíte vysbírat všechny krystaly, jindy zase bombami deaktivovat bezpečnostní zařízení. Aby to nebylo tak jednoduché, setkáváte se s hlídkujícími vojáky a šílenými vědci, které můžete obejít, schováte-li se ve stínu, nebo eliminovat pomocí bomb.

Ty slouží nejen k likvidaci, ale také s nimi vytváříte další chodby a mnohdy je to jediný způsob, jak se k potřebnému předmětu dostat.

Herní prostředí je situováno do temných a ponurých podzemních chodeb a proto je hlavním Jackovým nástrojem baterka. Kužel světla nejen dobře prozáří jednotlivá zákoutí a ukáže správnou cestu, také vás dokáže prozradit, což není vždy žádoucí (nenastavíte-li svému pronásledovateli jiskřící překvapení).

Líbí se mi reálné chování světla při procházení tunely a také zvuk, který zapnutí a vypnutí doprovází. Hudební doprovot je nepatrný a klidný dojem z podzemí neruší. Občasné výkřiky zlikvidovaných hlídačů přivolají posily, které se po chvíli zase vrátí na svá stanoviště.

Ovládání doznalo poslední aktualizací výrazného zlepšení. Dříve mě občas v krizových situacích poněkud zradilo, protože současně aktivní jojstick a určování směru chůze kreslením vytvářely až nepříjemné situace. Aktuální verze již ale umožňuje zvolit preferovaný způsob ovládání a tento jediný neduh byl odstraněn.

Dynamite Jack je 2D akce, která rozhodně zaujme a je příjemným zpestřením mezi graficky nabušenými hrami, jenž s příchodem retina displeje zaplavují AppStore.

Aplikace: Dynamite Jack

Autor: Hassey Enterprises, Inc.
Hodnocení: 4/5
Cena: 2,39 Eur

2 komentáře: „Dynamite Jack: Bomberman moderně [Zkušenosti]

  • Pingback: » Dynamite Jack: Bomberman moderně [Zkušenosti] 1. zprávy

  • avatar
    19. 08. 2012 (10:10)
    Trvalý odkaz

    Atomic Bomberman, běží ve WINE lépe než ve windows, stále nenahraditelná hra díky dle mého názoru bezkonkurenční hratelnosti. Jen dva problémy :
    1) hra dává smysl jen proti živým oponentům
    2) hra po síti se nesmyslně pomalu „natahuje“. Proklatý IPX :)

Komentáře nejsou povoleny.