Bottom of the Ninth: baseball jako gladiátorská hra [Zkušenosti]

Tento grafický počin můžeme považovat buď jen za další aplikaci pro iPad, která nám ukáže kvalitu nejen zařízení ale i jejího tvůrce, nebo za revoluci v komixech pro mobilní zařízení s úžasným grafickým zpracováním.

Bottom of the Ninth si rozhodně zaslouží naši pozornost. Dle slov vývojářů se jedná o animovanou grafickou novelu, vyprávějící příběh z daleké budoucnosti.

První díl, který se před nedávnou dobou objevil v AppStore nás uvede do příběhu o baseballu. Ovšem není to hra jakou ji dnes známe. Stala se z něj spíše gladiátorská soutěž. Příběh nám ve svém Prologu představí jednotlivé postavy a uvede nás do města Tao. Hlavní hrdinkou je 18letá Candy, která už jako díte dosahovala výjimečných sportovních výkonů. Jak své přednosti využije v novodobém baseballu se brzy dozvíme.

Jelikož jde v tomto případě především o grafiku, která je hlavním tahounem,  tvůrce komixů ji skvěle propracoval. Nezůstal však pouze u statických obrázků, ale celý příběh rozhýbal a obohatil o hudební doprovod. Orientace displeje na výšku je svým poměrem ideální pro čtení a také určuje navržení jednotlivých stránek.

Orámované scény se nedají přiblížit, jako u některých komixově orientovaných aplikací, ale zobrazí se vždy celá stránka. Ta se ovšem rozpohybuje a vy máte dojem, že komix ožil. Je-li animace delší, najdete ve spodní části rámečku šipku pro její přehrání.

Prohlížení videí není jedinou interakcí, kterou příběh umožňuje. Můžete také spouštět hlasové komentáře a aktivně se zapojit do rozhodování některých postav.

Bottom Of The Ninth vnímám jako průlom v elektronické publikaci a ukázku možností, které příchod výkonných tabletů nabízí. Interaktivní čtení a zábava v jednom podpořená propracovanou grafikou je jistě budoucností komixové tvorby. Už teď se těším na další díl příběhu.

AplikaceBottom of the Ninth

Autor:  Spitfire Studios
Hodnocení: 4,5/5
Cena: 0,79 Eur

Jeden myslel na “Bottom of the Ninth: baseball jako gladiátorská hra [Zkušenosti]

Komentáře nejsou povoleny.