Přípravy na WWDC 2012 jsou v plném proudu

Vývojářská konference WWDC 2012 se velmi rychle blíží – do jejího zahájení zbývají čtyři dny. A proto není divu, že přípravy jsou v plném proudu.

Krom vyvěšování dekorativní bannerů, vybavování přednáškových sálů a dalších nezbytných organizačních záležitostí, stále více unikají i informace schované pod pokličkou.


Pohled na banner v jedné z hal Moscone Center (9TO5Mac)

Server 9TO5Mac nás poslední dobou zásobuje utajovanými informacemi ze svých Apple zdrojů. Nejnovějším úlovkem je seznam veškerých updatovaných zařízení. Ta jsou na listu označena pouze kódovými jmény, avšak 9to5Macu se podařilo přiřadit ke štítkům pravděpodobné modely. Odhalení se tedy dočkaly redesignované Retina (HiDPI) MacBooky Pro, MacBooky Air, iMacy a toužebného upgradu se opravdu dočkaly Macy Pro.

  • K5BPLUS BETTER = základní Mac Pro
  • K5BPLUS ULTIMATE = Server Mac Pro
  • K5BPLUS BEST = nejvýkonnější Mac Pro

Zatím nejsou potvrzeny hardwarové konfigurace. Včera jsme zmiňovali procesory Intel Xeon E5 (Ivy Bridge), jež se jeví jako pravděpodobní kandidáti. Panují také dohady okolo serverového Macu Pro, jenž by mohl mít mnohem lépe konfigurovatelné vnitřnosti (podobně jako X-Serve) pomocí rack šuplíků. Avšak krom údajného prototypu se žádná další informace mimo Cupertino nedostala.

Krom rychlejšího Thunderbolt portu budou vybaveny několika USB 3.0. U doplňkových grafických karet je předpokládáno obnovení již postaršího portfolia tentokrát modely NVidia Kepler. Po téměř dvou letech tak profesionální počítače čeká opravdu pořádný upgrade.

Pokud jste se podívali na list pozorněji, postřehli jste dlouhého seznamu zařízení s cenou 59 dolarů.

Tip serveru 9to5Mac sází na aktualizované iPody Shuffle v různých barevných kombinacích, kdy PD značí „personalization“ (gravírování).

Další odhady panují okolo cenově různých položek 35 USD (USB 3.0 – Ethernet adaptér?), 99 USD (USB 3.0 přídavná SuperDrive?) a 12 USD (nový konektor pro iPod Shuffle?).

Zdroje: 9TO5Mac | 9TO5Mac | 9TO5Mac | MacRumors