iLuv Vibro II: buzení iPhonem s pořádnými vibracemi [Zkušenosti]

Máte opravdu velmi tvrdé spaní a ne vždy vás iPhone úspěšně vzbudí? Pak by vás mohl zaujmout reprostojánek iLuv Vibro II. Nebude se snažit probudit vás pouze hudbou, ale i vibracemi.

Stojánek iLuv Vibro II připomíná svými rozměry klasické radiobudíky. Mezi dvojicí reproduktorů najdete o něco nižší základnu vybavenou ovládacími tlačítky na horní straně a velkým displejem s modrými elementy na straně přední. V zadní části pak najdete dock pro připojení iPhonu nebo iPodu.

I bez připojeného iOS zařízení je Vibro II plně funkční jako klasický radiopřijímač s hodinami a buzením. Po připojení iPodu pak dokáže také přehrávat hudbu z jeho knihovny. Velmi zajímavá je funkce vzájemné synchronizace času. Znáte to jistě sami, když vypadne elektřina, resetují se všechny hodiny a vy je musíte ručně opravit. Ne tak s Vibro II, u nějž stačí pouze připojit iPhone nebo iPod a stisknou jediné tlačítko. Budík si načte aktuální čas a sám jej nastaví.

[HTML1]

Pro pořádné spáče

Výrobce dodává také zdarma dostupnou aplikaci iLuv, jejímž prostřednictvím můžete konfigurovat další možnosti času a buzení a dokáže ovládat vestavěný rozhlasový přijímač. Ta současně slouží i pro zobrazení předpovědi počasí. Aplikace podporuje také gesta, například vertikálním tažením dvěma prsty měníte jas zobrazení.

Po zvukové stránce patří zařízení k lepšímu průměru. Reprodukce je dostatečně hlasitá pro ozvučení místnosti a ani při maximální úrovni nedochází k výraznějšímu zkreslení. Navíc v ní výrazně převládá basová složka, což není u většiny současné hudební produkce na škodu.

A nyní se dostáváme k tomu, proč se tento stojánek jmenuje Vibro. Můžete k němu totiž připojit vibrační modul, který při aktivním buzení produkuje poměrně silné vibrace.

Ten pak umístíte pod polštář a můžu vám garantovat, že už si ráno nepřispíte. Vibrační modul je bohužel připojen kabelem, takže musíte mít Vibro II umístěn hned vedle postele.

 

2 komentáře: „iLuv Vibro II: buzení iPhonem s pořádnými vibracemi [Zkušenosti]

  • avatar
    07. 06. 2012 (07:06)
    Trvalý odkaz

    „Vibrační modul je bohužel připojen kabelem,…“ spíš bych řekl, bohudík, protože nechat si celou noc něco zářit do hlavy, taky nebude úplně ono.

    • avatar
      07. 06. 2012 (07:17)
      Trvalý odkaz

      Není nutné, aby to pořád zářilo do okolí – stačilo by třeba jen přes NFC na krátkou vzdálenost přenést do vibrátoru aktuální čas a dobu buzení a je to, vše může být krásně offline. Určitě by to nějak šlo :)

      Ten kabel ale je trochu potíž, především pokud je člověk při spaní zvyklý manipulovat s polštářem :)

Komentáře nejsou povoleny.