Apple novinky: 25. týden [2012]

Co se za poslední týden urodilo v jablečném sadě i mimo něj? Pojďme blíže nahlédnout na ty nejzajímavější novinky, jenž za to stojí.

Retina MacBook Pro zvládá tři externí monitory

Nejen server Other World Computing přinesl testy, které ždímají potenciál výbavy Retina MacBooku Pro na maximum. Na níže uvedeném obrázku vidíte notebook, který má v obou Thunderbolt portech zapojený monitor a navrch i v osazeném HDMI. Konkrétní sestava na obrázku čítá 15 680 000 aktivních pixelů. Redaktoři dodávají, že se jim podařilo na všech čtyřech (tj. včetně nativního displeje) přehrávat bez záseků video.

iCloud zažil větší výpadek

Synchronizační služba iCloud zažila během minulé středy poměrně rozsáhlý výpadek. Krom iCloudu nefungovaly ani iMessages a vývojářský portál. Apple vydal později vyjádření, že ovlivněni mohli být pouze někteří uživatelé služby (tedy ne všichni). Do dvou hodin pak byl problém odstraněn.

Zaměstnanci Apple Retail Store získají odměny

Neustále vytížení zaměstnanci Apple Storů, získají za svou práci připlaceno. Měli by dostat až 4 dolary na hodinu k současnému platu. Ten činí 9 až 15 dolarů (v závislosti na postu, nejvyšší plat má Genius – 30 USD na hodinu). Dále má každý zaměstnanec, pracující pro Apple alespoň 90 dní, nárok na 25% slevu na hardware, vztahující se na veškerý Apple sortiment. Pak také 500 USD slevu na Mac počítače (ovšem vyjma Mac Mini) a 250 USD slevu na iPad. Žádnou z těchto slev nelze zatím uplatnit na Retina MacBooky Pro, jelikož jich zatím není dostatek ani pro zákazníky.

App Store nově v 32 zemích

Na uplynulé vývojářské konferenci WWDC 2012 oznámil Tim Cook rozšíření App Store do dalších 32 zemí, které dohromady se současnými dají počet 155. Jde především o země Afriky, východní země a pak také Indonésii.

Zaměstnanci Retail obchodů přizváni k testování OS X Mountain Lion

S blížícím se dokončováním a následným uvedením OS X Mountain Lion chce Apple rozšířit základnu testerů a proto rozesílání pozvánky svým zaměstnancům z retailu. Nabídky obdrží zejména Genius a Creatives (ti co školí), takže se budou moci seznámit s novým systémem dostatečně brzy před jeho uvedením. To v podstatě značí jednu věc – OS X Mountain Lion bude brzy ve verzi Golden Master připravené k nasazení, možná v týdnu 22.7. – 29.7. jak předpovídají některé náznaky.

Příští generace iMaců nemusí mít Retina displeje

Ačkoli se minulé měsíce rojily zvěsti o kompletním přechodu všech Maců na Retina displej, nakonec Apple představil pouze jeden model – Retina MacBook Pro. Nyní se stahují mračna i nad aktualizací nových iMaců. Ta by sice podle interních zdrojů měla opravdu přijít na tento podzim, ale bez nasazení displejů s vysokým rozlišením. Všechny nové modely obdrží USB 3.0, Ivy Bridge architekturu a lepší grafické karty. Důvodem pro nenasazení může být i fakt, že například 27“ iMac by při Retina rozlišení musel zobrazovat 5120×2880. To znamená, že by Apple musel nasadit opravdu výkonný model grafické karty, jenž by ale žádal patřičnou spotřebu energie a produkoval velké množství tepla.

Menší Dock konektor

Poslední dobou se rovněž častěji objevují zprávy ohledně menšího Dock konektoru. Ten by měl nahradit současný 30pinový. Menší Dock konektor by umožnil zeštíhlení zařízení Applu, ale zároveň by odříznul veškeré příslušenství, které lze v současné době pořídit. Několik serverů nezávisle na sobě přineslo tuto informaci (jmenovitě iMore, Tech Crunch a Mobile Fun). Zprávy jsou podloženy prohlášením výrobce šasi pro nový iPhone.

Pokud mu můžeme věřit, tak nový iPhone 5 bude mít rozměry 58,47mm na šířku, 123,83mm na délku a bude 7,6mm tenký. Velikost obrazovky prý má 4“, 3,5mm jack na sluchátka se nalézá vespod telefonu, podobně jako u iPodu. Dock konektor je mnohem menší a připomíná velikost micro USB.

Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworld + citace přímo v textu

2 komentáře: „Apple novinky: 25. týden [2012]

  • avatar
    25. 06. 2012 (08:32)
    Trvalý odkaz

    Tý jo – až bude (a to doufám, že bude) Apple Retail Store v Praze – tak tam budu chtít pracovat!!!!!

Komentáře nejsou povoleny.