Belkin Snap Folio: obal pro můj iPad [Zkušenosti]

V záplavě dostupných obalů pro tablety iPad se sice velmi špatně orientuje, na druhé straně je alespoň z čeho vybírat. 

V předchozím čísle SuperApple Magazínu, vydání Březen-duben 2012, jste mohli najít test dvanácti nejrůznějších pouzder pro jablečný tablet iPad. V testu jsme měli jak modely s vlastní klávesnicí, tak i bez klávesnice. Každý z obalů má své přednosti a i své nedostatky a záleží tak na každém z nás, jaké preference u něj převládnou.

Proč však o tom hovořím: po vydání tohoto textu se mě mnoho z vás ptalo, kterému z obalů bych dal přednost já sám. A protože jsem si jeden z nich skutečně pro redakční iPad pořídil, rozhodl jsem se sepsat tyto své delší zkušenosti s „vítězem vítězů“. Nejvíce mě totiž oslovilo pouzdro Belkin Snap Folio.

Dovolím si ale ještě před samotným popisem malou odbočku. Možná se ptáte, proč si k iPadu pořizovat nějaký jiný obal, než jablečné Smart Cover. Nevím jak u vás, ale u mě je to jednoznačné: Smart Cover za povedený obal nepovažuji. Je výborný jako příruční stojánek pro snadné a rychlé polohování iPadu, ale jako obal příliš mnoho dobré služby neodvede. Proč si to myslím? Protože mu zkrátka nejde to, co se od ochranného obalu očekává především, tedy ochrana iPadu samotného. Nasazený Smart Cover nedokáže ochránit záda iPadu před škrábanci a odřeninami. Nedokáže také ochránit boky tabletu před případnými pády a také ochrana displeje proti prasknutí nebo promáčknutí je na minimální úrovni. Ano, u iPadu používané výhradně doma může být ochrana Smart Coveru dostatečná, pro mobilní zařízení často cestující to již taková výhra není.

A Snap Folio od Belkinu toto všechno zvládá. Chrání nejen zadní stěnu proti poškrábání, ale díky pevné výplni horního překrytu ochrání displej i před pořádnou ránou. Navíc „packy“ obepínající samotné tělo chrání boky a rohy v případě pádu, takže nejenže při něm nedojde k deformaci hliníkového těla, ale ani k prasknutí displeje.

Na rozdíl od ostatních obalů poskytujících podobnou ochranu patří Snap Folio mezi ty nejtenší a výrazně iPad nezvětšuje – subjektivně mohu říci, že rozšíří iPad jen o tolik, že se pak lépe drží v ruce.

Pouzdro je vyrobeno z černé kůže a má vnitřní kovovou kostru. K iPadu se přichytne šesticí úchytů, které chrání rohy i hrany a na svém místě sedí velmi pevně. Na zadní stěně má vybrání pro kameru, ovládací tlačítka, systémový konektor i reproduktor a pojme stejně dobře iPad 2 i nový iPad. Přední stranu lze klasicky překlopit dozadu, nebo ji použít jako polohovací stojánek – v této konfiguraci nabídne čtyři možnosti nastavení úhlu.

[HTML1]

Hned z úvodu videopohledu jste mohli vidět další benefit Snap Folia: za popruh uchycení ve vnitřní straně víka lze iPad zavěsit na ruku. A je to hodně praktické při mnoha situacích (například při čtení elektronických knih) a rozhodně pohodlnější, než klasické držení iPadu za boky.

To jsou tedy důvody, proč jsem pro iPad zvolil právě toto pouzdro. A to i přesto, že jsem původně pouzdro bez klávesnice vůbec nechtěl. Jenže pouzdra obsahující klávesnici zvětšují iPad na úroveň klasického notebooku a v mnohém omezují jeho použitelnost v roli tabletu. iPad navlečený ve většině pouzder s klávesnicí vypadá jako malý tank, zatímco v klasickém pouzdře jde stále o ten známý lehký a elegantní tablet. Tak proto jsem koupil Snap Folio a pro psaní na cestách budu i nadále používat bezdrátovou Apple Wireless Keyboard klávesnici.

Belkin Snap Folio můžete v nabídkách internetových prodejců za 1 199 korun, což není zrovna málo. Užitné vlastnosti (a teď myslím především úroveň ochrany) ji však dokáží omluvit. A když si vezmete, že v podstatě bezochranný Smart Cover v tomtéž koženém provedení stojí 1 590 korun, nebylo co řešit.

17 komentářů: „Belkin Snap Folio: obal pro můj iPad [Zkušenosti]

  • avatar
    20. 05. 2012 (12:42)
    Trvalý odkaz

    Hm, vážně dobrý obal. Jako majitel již jednoho rozbitého iPadu jej oceňuji. Držák na ruku je vážně super nápad. Do práce, rsp. do terénu jako dělaný. Cena je úplně v pohodě za kožené pouzdro. Za tyhle peníze koupíte kožená pouzdra na iPhone.

  • avatar
    20. 05. 2012 (13:52)
    Trvalý odkaz

    Také se mi líbí. Ale v orientaci portrait nestojí, že?

  • avatar
    20. 05. 2012 (17:42)
    Trvalý odkaz

    Ny prvni ipad jsem si poridil original jablecny obal. Na druhy jsem hledal neco podobneho. Nakonec jsem nasel tohle
    http://www.zbozi.cz/?q=Belkin+Slim+Folio
    ajsem spokojen. Dokonce tak, ze jsem si ho poridil i na ipad 3. Jedina nevyhoda je, ze se ze hran svu zacne casem odlupovat takova jakoby guma. Ale odloupe se a je pokoj. Nicemu to nevadi. Uz mi ipada parkrat zachranil pri padu.

  • avatar
    20. 05. 2012 (19:20)
    Trvalý odkaz

    Také jsem o něm uvažoval, ale nakonec jsem šel do pouzdra Bugatti  – http://www.zbozi.cz/?q=Bugatti+iPad+2 , které sice nemá držák na ruku, ale zase nezvětšuje obvod iPadu „popruhy“, které drží vlastní pouzdro na iPadu.  iPad se pěkně zacvakne do plastové vaničky, která těsně obemyká celý iPad a celé to drží za kovový okraj iPadu. Jinak je v podstatě totožné s Belkinem. Ideální by bylo něco mezi – vzít uchycení z Bugatti a nechat držák na ruku z Belkinu ;-)

    • avatar
      20. 05. 2012 (19:25)
      Trvalý odkaz

       Mě se právě více libí uchycení z Belkinu, protože výborně chrání rohy při pádu (ověřeno), u Bugattiho vypadají podle obrázků rohy méně chráněné…

    • avatar
      16. 06. 2012 (05:05)
      Trvalý odkaz

      Pořídil jsem Bugatti, byl jsem překvapen jak perfektně v něm iPad sedí, a dobře vypadá. V kůži by mu to podle mě tolik neslušelo.

      Ale jeden zásadní problém s novym ipadem (3). Ma totiž převrácený magnet pro uspání. To je obecně potenciální problém u jakéhokoli pouzdra původně určeného pro iPad 2, kde na polaritě nezáleželo. Hácha na to, až budete vybírat.

  • avatar
    08. 06. 2012 (14:13)
    Trvalý odkaz

    Tak jeden dost zásadní problém by tu byl. NIKDE V ČR TEN OBAL NEMAJÍ :-)

    • avatar
      08. 06. 2012 (14:21)
      Trvalý odkaz

      V březnu, kdy byl v testu v časopise, byl ještě běžně k dostání, ještě v době publikace jej bylo možné sehnat. Životnost některých produktů je prostě příliš krátká, bohužel :(

      Podle toho, co vím, tak jej Belkin dá brzy na trh znova v úpravě pro iPad 3 – bude v něm sedět (prý) lépe, než nyní…

      • avatar
        12. 06. 2012 (07:03)
        Trvalý odkaz

        Dobrá zpráva, už je zase k dostání. Mám jen jednu otázku, píšete, že je vhodný i pro iPad3, máte to s ním vyzkoušené? Je to pro mě důležité právě do terénu, kde iPad používám na stavbách jako stavební inženýr, nerad bych, aby mě třeba „vypadával“ z těch držáčků kvůli milimetrovému rozdílu v tloušče :-)

          • avatar
            12. 06. 2012 (07:16)
            Trvalý odkaz

            Aha, díky, ono to není poznat :-) A drží dobře teda jo? Víte jak to chodí v terénu. Rychlé pohyby, gestikulace s klienty a td :-) Sorry, „hážu“ na Vás zodpovědnost za mé rozhodnutí :-)

          • avatar
            12. 06. 2012 (07:29)
            Trvalý odkaz

             Drží výborně, v podstatě je skoro nemožné z něj ten iPad dostat :) Mám ze sebou i dva pády a ok…

  • avatar
    14. 06. 2012 (12:14)
    Trvalý odkaz

    Lidičky kde ho prosím vás kupujete? Fakt ho nemůžu nikde sehnat.

Komentáře nejsou povoleny.