Tim Cook i Walter Isaacson v žebříčku TIME 100 nejvlivnějších lidí

Časopis TIME odhalil výroční list sta nejvlivnějších osobností světa a dvě příčky obsadili lidé, kteří mají co dočinění s Applem. Jeden z nich je spisovatel a redaktor Walter Isaacson, autor biografie Steva Jobse, a druhý samotný CEO Applu Tim Cook.

Každou vybranou osobu doprovází i krátké zdůvodnění, proč právě ona byla vybrána. Tato úvaha vychází z per významných lidí. Například o Timu Cookovi psal vice-prezident Al Gore, jenž sám v Applu figuroval:

„Je těžké představit si větší výzvu, než nastoupit na místo CEO Apple po legendě Stevu Jobsovi. Tim Cook s jemným hlasem, opravdu skromný i tichý syn Alabamského přístavního dělníka, není krokem mimo.

Zuřivě chráníc Jobsův odkaz a hluboce ponořený do kultury Applu, padesáti jedna letý Cook vede nejcennější i nejinovativnější společnost světa k novým výšinám důsledně zahrnujíc nové prvky postupně broušené k dokonalosti.

Nesmazatelně otisknul své vůdcovství do všech oblastí Apple – správy komplexního určování a dohlížení na velké projekty „insanely great“ i návrhu řady průlomových projektů.“

Tim Cook se chopil kormidla po odstoupení Steva Jobse v říjnu minulého roku. Na stránkách TIME nebyl poprvé – čtenáři se o něm mohli dočíst už v rubrice prosincového vydání roku 2011 „People Who Mattered“ (volným překladem „Lidé, na kterých záleží“).

Úvahu k Walteru Isaacsonovi, bývalému redaktorovi TIME, sepsala Madeline Albright poukazujíc na trio jeho biografií o Benjaminu Franklinovi, Albertu Einsteinovi a Stevu Jobsovi pro jejich dopad na klíčové události v historii.

TIME dává seznam světově nejvlivnějších lidí roku 2012 na titulní stranu vydání příští týden a zvýrazňuje zástupce pěti různých kategorií: průlomy, průkopnictví, magnátství, vůdcovství a ikony.

Zdroj: MacRumors | Apple Insider | Time Magazine