Jak jsme si jeli pro nový iPad

Ti, kteří měli tu čest zažít zahájení prodeje některého z významných produktů společnosti Apple v oficiálním Apple Store, mi dají za pravdu, že se jedná o jedinečný zážitek.

Naše cesta začala již ve dvě hodiny ráno v Brně. S malou přestávkou v Praze jsme do Drážďan dorazili lehce po šesté hodině ranní.

Drážďanský Apple Store se nachází ve velké obchodní pasáži. Než jsme našli správný vchod, který by byl otevřený, už byla před obchodem fronta přibližně 100 lidí. Dále rostla s blížícím se časem zahájení prodeje, který byl naplánován na osmou hodinu. Celkem bylo odhadem ve frontě 200 až 300 lidí, konec fronty jsem nedohlédl.

Přibližně o půl sedmé vyběhlo z obchodu několik zaměstnanců. Přivítali nás hlasitým potleskem, hvizdem i pokřikem. Následně nám poděkovali, že jsme přišli a poskytli nezbytné informace. Celá akce byla velmi dobře organizačně zvládnutá. Již od půl osmé procházely davy iPadu chtivých zákazníků zaměstnanci Apple a nabízeli občerstvení. Kromě vody byla v nabídce káva, čaj a několik druhů sladkého pečiva. Nutno dodat, že chuťově šlo o naprostou delikatesu a kéž by se něco takového dalo sehnat u nás.

Fronta byla poklidná, nedošlo k žádnému konfliktu. Atmosféra se dala krájet a byla velmi přátelská. Ti zaměstnanci, kteří nepřipravovali prodejnu na otevření, chodili mezi lidmi a povídali si s nimi o tom odkud přijeli i o Apple obecně. Povídali si i čekající zákazníci mezi sebou a předávali si svoje zkušenosti s jednotlivými zařízeními. Subjektivně jsem měl však pocit, že naše skupinka byla jediná z České Republiky, jinak vládla němčina.

Deset minut před osmou začali prodavači na prodejně „vyvádět“. Tleskali, dělali mexické vlny, prostě se bavili a napínali nás co to šlo. Zákazníci se samozřejmě přidali a tak tleskali všichni a bylo vidět, že se všichni příjemně baví. Celkově bylo v prodejně asi patnáct prodejců. Každý z nich si přišel na začátek fronty pro svého zákazníka a plně se mu věnoval, nabídl příslušenství, nabídl instalaci iPadu a nastavení jazyka, cokoliv si zákazník přál.

Zákazníci tak vcházeli jednotlivě a nikde se nikdo nemačkal a nepřetahoval. Aby bylo zajištěno, že se dostane na všechny ve frontě, procházeli vybraní prodejci celou frontu a každému zájemci podali registrační lístek na konkrétní typ iPadu.

Samozřejmě počet lístků se rovnal počtu skladových kusů. Již ve frontě jsme si tak vybrali konkrétní model a měli jistotu, že nestojíme zbytečně.

Netrvalo to dlouho a v 9 hodin přišla řada i na nás a po krátké konzultaci s půvabnou slečnou jsme si odnášeli své vytoužené iPady. Budili jsme velkou zvědavost i v samotném nákupním centru a lidé nás zastavovali, zdali ten náš iPad je již ten nový a jaké jsou naše dojmy.

Závěrem řeknu jen toto. Jste-li fanoušek produktů Apple a plánujete koupi například budoucího modelu iPhonu, zkuste uvažovat o návštěvě Apple Store. Opravdu se jedná o nezapomenutelný zážitek v příjemné společnosti. Sám budu na pátek 16. 3. s úsměvem vzpomínat.

Díky za část fotografií z galerie patří iWoz.cz.

36 komentářů: „Jak jsme si jeli pro nový iPad

  • avatar
    16. 03. 2012 (21:03)
    Trvalý odkaz

    Jsem na tebe pyšný můj malý padawane. :-)

  • avatar
    16. 03. 2012 (21:13)
    Trvalý odkaz

    koukám že se přijel podivat i steve, viz fotka 11 vzadu

  • avatar
    16. 03. 2012 (21:18)
    Trvalý odkaz

    Co v Česku? Kdy půjde koupit iPad?

      • avatar
        16. 03. 2012 (23:09)
        Trvalý odkaz

        Takže nakonec nepůjde v Online Storu týden před prodejem předobjednat jako měla možnost ta první vlna?

        • avatar
          17. 03. 2012 (20:47)
          Trvalý odkaz

          To by mne také velmi zajímalo… Čekal jsem, že začnou předobjednávky v pátek a stále nic.

          • avatar
            19. 03. 2012 (18:55)
            Trvalý odkaz

            U nás Applestore bohužel neni, tak proto… ale před objednávky by měly být brzo v iStylu

          • avatar
            20. 03. 2012 (00:25)
            Trvalý odkaz

            Tak ale je tady Apple online store, ale už jsem někde postřehl i jejich vyjádření, že nebudou, i když to původně vypadalo jinak. Co se týká iStyle, tak šel jsem kolem minulý týden ve čtvrtek a dostal jsem negativní odpověď, ale uvidíme.

  • avatar
    16. 03. 2012 (21:27)
    Trvalý odkaz

    Nebyli jste jediní z ČR. Byli jsme tam 3 skupinky ;) Ale názory sdílím, krásná show a budu dlouho vzpomínat..

  • avatar
    16. 03. 2012 (21:53)
    Trvalý odkaz

    Ještě, že to mám z Ústí n.L. jen 40 min. Ráno jsem skočil do auta a po desáté byl iPad můj

  • avatar
    16. 03. 2012 (23:02)
    Trvalý odkaz

    Trochu mi ten popis připomíná známé „prodejní akce“ pro důchodce i s občerstvením.Po mohutném vymývání mozků si nebozí dúchodci koupí všechno i to co nepotřebují.Tohle je podobné akorát lidé přichází už rovnou vymytí. :-)

    • avatar
      17. 03. 2012 (00:35)
      Trvalý odkaz

      Kéž byste nebyl tak tupý a dokázal si cenit událostí a služeb, které stojí za to, dokážou člověku zpříjemnit život a v dnešním světě jich je tak málo :)

      Někdo si holt rád udělá radost koupí kvalitního produktu, při jehož koupi mu je poskytnuto nejlepších služeb.

      A někomu zase stačí když vyplodí z hlavy pár slov a rádoby nad všemi vyzraje :) ano, žijte si ve svém krásném světě, kde jste sám sobě hrdinou, jen Vám musím říct, že don Quijote je proti Vám velký a velmi moudrý pán.

      • avatar
        17. 03. 2012 (10:51)
        Trvalý odkaz

        Hodně tupé mi připadá jet půl světa pak stát hodiny frontu na tablet.Na povel tleskat a dělat vlny.Kdyby ho dávali zadarmo tak to možná pochopím,ale takhle je to hodně mimo.

        • avatar
          17. 03. 2012 (13:42)
          Trvalý odkaz

          Vystihol si to presne !!!

        • avatar
          17. 03. 2012 (20:34)
          Trvalý odkaz

          No, to je tím, že don Quijote je proti Vám velký a velmi moudrý pán, jak už bylo napsáno… :-)

        • avatar
          17. 03. 2012 (20:51)
          Trvalý odkaz

          Jo, to je stejně tupé, jako jet na koncert třeba do Berlína a ještě „napovel“ tleskat, když můžu skladby stáhnout na netu a cítit se jako King z Joudova. Jako s tupostí jsi to vystihl, to je fakt…

        • avatar
          18. 03. 2012 (21:14)
          Trvalý odkaz

          zijeme v korporatnom postkapitalistickom svete, kde uz nefandime bozstvam, narodom, sportovcom, ale znackam. z tohto pohladu je to myslim celkom koherentne. vzhaldom na to ze ide o ludi co profesionalne pisu o apple, tak je to myslim oukej. konieckoncov pri takychto happeningoch nejde o to co, ale ako…kopa ludi chodi tiez na hudobne festaky a za 3 dni vidia mozno 2 kapely a to aj nahodou. zo socialneho hladiska je urcite zdravsie ist s kamaratmi do nemecka kupit ipad ako byt 20 hodin na facebooku. konieckoncov, mohol byt z toho pekny vylet a road trip

      • avatar
        17. 03. 2012 (21:28)
        Trvalý odkaz

        Označit někoho za tupého jen proto, že by necestoval pro tablet z Brna do Drážďan, kde by čekal, tleskal a dělal mexické vlny… to je na zamyšlení :) 

        Produkty Apple mám velmi rád, především pak Macy. Davová hysterie je mi však cizí, v té frontě bych se nudil, i kdyby tam měli pozvaný celý cirkus a hlavně bych ji nikdy nestál. Samozřejmě, pokud je to pro někoho jakýsi druh zábavy, tak mu to neupírám, jen to osobně považuji za podivné a přirovnání s hrcema pro důchodce je přesná trefa. 

        Přitom absence nadšení pro tyto akce mi nijak neubírá na radosti ze zařízení Apple, které mi zpříjemňují život :) .. a co se týká těch „nejlepších služeb“ při prodeji, tak jednak ty bych tam když už hledal tedy jiný den, než v době konání této komedie a druhak, v tomto případě si kvalitní služby představuji zejména tak, že mi to dovezou domů. To není auto, drahý šperk nebo hodinky, ale relativně levná spotřební elektronika ;)

        • avatar
          19. 03. 2012 (01:27)
          Trvalý odkaz

          S tim naprosoto souhlasim. Taky jsem si zakoupil novy iPad v DE, ale delat nekomu sasky?! – to fakt ne! Zakoupil jsem si bez fronty a zbytecnych estrad v mediamarktu – cena stejna jako u apple – prodavac ok a za chvili jsem mohl jet dom. Tablet mi slouzi stejne tak dobre jako z original prodejny. Opravdu se mnohym nedivim, ze skupinu uzivatelu maji za iovce – ono nekterym to ani nevadi. Vlny a takovy pocit vyjmecnosti, dnes dela kdejakej zamestnavatel pri svych skoleni – a svym zpusobem je to brainwashing a jeste tam nekolik hodin cekat??? fronta na banany se s applem vratila ;(

  • avatar
    17. 03. 2012 (02:36)
    Trvalý odkaz

    V sunnyvale sme prisli pul hodiny pred zahajenim prodeje a byli sme osmi :-)

  • avatar
    17. 03. 2012 (08:19)
    Trvalý odkaz

    Nevíte, jestli ho ještě v těch Drážďanech mají? Díky

  • avatar
    17. 03. 2012 (14:10)
    Trvalý odkaz

    Tiez som cakal hodinu v rade na ipad v piatok ale zas tu ceremoniu za nejaky super zazitok nepokladam. Divadlo pre amikov ;)

  • avatar
    17. 03. 2012 (14:10)
    Trvalý odkaz

    Tiez som cakal hodinu v rade na ipad v piatok ale zas tu ceremoniu za nejaky super zazitok nepokladam. Divadlo pre amikov ;)

  • avatar
    17. 03. 2012 (21:24)
    Trvalý odkaz

    Nějak jsem nemohl mezi fotkami najít tu půvabnou slečnu. Že jste si ji nechali pro sebe?!

  • avatar
    17. 03. 2012 (21:24)
    Trvalý odkaz

    Nějak jsem nemohl mezi fotkami najít tu půvabnou slečnu. Že jste si ji nechali pro sebe?!

    • avatar
      18. 03. 2012 (13:35)
      Trvalý odkaz

      Mám ji na videu, ale to zatím nevypadá moc publikovatelně. :) Leda bych ho hodně vystříhal. ;)

  • avatar
    18. 03. 2012 (08:39)
    Trvalý odkaz

    Jaký je rozdíl mezi tímto a postáváním fronty na fotbalový zápas kde navíc hulákají ožralové. Jaký je rozdíl mezi tím dát peníze Applu za produkt nebo čutálistům na jejich Ferari. Komedie kolem fotbalu je daleko větší a krom hulvátsví a nedejbože rvaček spojenou s devastovánim nedává fotbal světu prakticky nic a přece je kolem něho haloo. Ani já nejsem extra zastáncem stát někde frontu a do Drážďan to mám z Ústí kousek, ale tohle co si Apple vybudoval to je proste v IT světě pecka a rád si o tom přečtu :)

  • avatar
    19. 03. 2012 (08:38)
    Trvalý odkaz

    Gratuluji k prvním kouskům iPadů v Čechách, naprosto tomu rozumím, jel jsem v sobotu večer kolem Mnichova z Rakouska z lyží, a taky mě to táhlo zastavit se v Apple Storu, ale
    na Rosenstrasse mají bohužel jen do 20:00 hod. :-( 

  • avatar
    19. 03. 2012 (18:57)
    Trvalý odkaz

    a kdy můžeme čekat na superapplu recenzi? :)

    • avatar
      19. 03. 2012 (19:15)
      Trvalý odkaz

      V casopise ve stredu, na webu jinak pojate zkusenosti v patek. Abychom mohli neco nazvat recenzi, je treba ziskat co nejvice praktickych zkusenosti. Napsat kvalitni recenzi po jednom ci dvou dnech osahavani pristroje neumi ani pan Buh i kdyby se rozkrajel a stejne tak i my podobne rachlokvasky nevydavame…

        • avatar
          20. 03. 2012 (18:59)
          Trvalý odkaz

          Hm, ani vlastne ne, nic konkretniho. Jen konstatovani zkusenosti ziskane 12 lety psanim recenzi v IT mediich – po jednom, dvou dnech pouzivani nejakeho pristroje jde napsat kvalitni prvni pohled, ne vsak kvalitni test…

  • avatar
    21. 03. 2012 (11:05)
    Trvalý odkaz

    Zažil sem první den prodeje iPadu 2 v Apple Store v Sydney na George St. musím uznat, že to je opravdu zážitek a to jsme i trošku zmokli. Rozhodně, ale super atmosféra a skvělá organizace, včetně lístečků. Já jsem tam bohužel, ale nečekal na iPad jenom jsem doprovázel kamaráda, i tak to ale byl super zážitek. Fronta se tehdy narostla od Apple Store kolem bloku a až ke Queens Victoria Building, dobrých možný 1km fronta. Je to super, že Apple tohle dokáže udělat s lidmi ;) a hlavně Apple Store je místo kam je super chodit i když nic nekupujete, občas jsem tam šel jentak posedět s MacBookem Air a kochat se tim people flow…

Komentáře nejsou povoleny.