John Browett nastupuje do Apple, nahrazuje Rona Johnsona

Apple oznámil, že do ní nastoupí John Browett jako senior viceprezident pro retail, přímo zodpovědný Timu Cookovi.

Browett do společnosti Apple přichází z evropského řetězce prodejen elektroniky Dixons Retail (která vlastní – mimo jiného – také v česku operující řetězec Electroworld nebo velmi známý webshop Pixmania), kde byl od roku 2007 generálním ředitelem. Od dubna bude zodpovídat za retailovou strategii společnosti Apple a další expanzi prodejen Apple po celém světě.

„Naše prodejny jsou v první řadě o službách zákazníkům a John toto odhodlání sdílí jako nikdo jiný, s kým jsme se setkali,“ řekl Tim Cook, generální ředitel společnosti Apple. „Jsme nadšeni, že rozšíří náš tým a přinese do společnosti Apple své bohaté zkušenosti z maloobchodu.“

Před nástupem do společnosti Dixons Retail zastával Browett řadu manažerských pozic ve společnosti Tesco plc včetně funkce generálního ředitele podnikové jednotky Tesco.com. Předtím se zabýval poradenstvím pro klienty z oblasti maloobchodu a spotřebního zboží ve společnosti Boston Consulting Group. Vystudoval přírodní vědy na univerzitě v Cambridge a má titul MBA z Wharton Business School.