Desktop Curtain: zatáhněte oponu

Také ze svého počítače často školíte nebo na jeho obrazovce předvádíte nejrůznější aplikace důležitým zákazníkům? Pak vás jistě také napadlo, že by nebylo špatné skrýt ostatní prvky na obrazovce.

Nikdo totiž nemusí vidět, jaké soubory máte momentálně uložené na pracovní ploše počítače a lhostejné jsou mu také ostatní okna.

Přestože ikony na ploše můžete násilně skrývat prostřednictvím hacku z terminálu, je pro většinu z nás vhodnější sáhnout po aplikaci specializované právě na tento způsob prezentace. Jednou z nich, kterou předkládáme vašemu zájmu, je i aplikace Desktop Curtain. V překladu její název zní Stolní opona.

A tento název její funkčnost dokonale vystihuje. Aplikace vyplní pozadí za vaším oknem buďto texturou skutečné opony, nebo zvoleným obrázkem (což je efektní například tehdy, když jako pozadí použijete texturu s logem své firmy). Skryje tak nejen pracovní plochu a ikony, ale i všechna ostatní neaktivní okna. Díky tomu bude pozornost při vaší prezentaci upřena pouze na produkt a nikoli na prvky okolo.

Skrývat a zobrazovat pozadí můžete snadno jak prostřednictvím ikony v menubaru, tak i přednastavenou klávesovou zkratkou a nová verze již umí spouštět aplikaci automaticky pro startu systému.

Aplikace je komerční, zaplatíte za ni 1,99 dolaru.

 

3 komentáře: „Desktop Curtain: zatáhněte oponu

  • avatar
    03. 01. 2012 (11:35)
    Trvalý odkaz

    K čemu to? Ukládat si cokoliv pracovního na plochu je hrozný wopruz a na čistou plochu stačí aktivovat Spaces… 

  • avatar
    03. 01. 2012 (11:41)
    Trvalý odkaz

    No, pokud někdo, kdo prezentuje, nedokáže nastavit projektor už v základních preferencích připojení, a pohrát si s nastavením Keynote nebo PPT, připravuje se o hodně. Mě prezentace živí, takže kdyby chtěl někdo návod, jsem k dispozici. :) 

    • avatar
      03. 01. 2012 (13:17)
      Trvalý odkaz

      Nedochází mi (což není nic neobvyklého), která část článku pojednává o tom, že uživatel této aplikace nedokáže nastavit projektor či si pohrát s nastavením Keynote. Můžete ten oslí můstek nějak víc zprůhlednit?

Komentáře nejsou povoleny.