Apple novinky: 3. týden [2012]

Zajímá vás, co zajímavého se stalo ve světě Apple ve třetím týdnu roku 2012? Pojďme se podívat, co zajímavého nám uplynulý týden přinesl.

Apple přemýšlí o novém Wi-Fi standardu

Podle informací serveru AppleInsider plánuje Apple zařadit později v tomto roce do svých produktů bezdrátový standard IEEE 802.11ac. Ta dokáže přenášet data bezdrátově dvakrát až čtyřikrát větší rychlostí, než při použití současného standardu 802.11n, který Apple používá ve svých produktech nyní. Tomuto standardu se přezdívá také „Gigabitová Wi-Fi“, protože se svou přenosovou rychlostí přibližuje ke gigabitovým metalických sítím. Dodávku čipů s podporou této technologie slibuje společnost Broadcom.

Apple zveřejnil video z poslední keynote

Jako pokaždé zveřejnil Apple i tentokrát videozáznam celé události, na které v minulém týdnu představil novinky z oblasti digitálního publikování obsahu na iPadu. Video můžete sledovat jak přímo na stránce Applu, tak i ve formě podcastu v HD nebo SD rozlišení.

Představí Apple iPad 3 již koncem února?

Objevují se informace, podle kterých by měl Apple představit novou verzi tabletu iPad již koncem února letošního roku. Zdroje tak usuzují z toho, že vždy v minulosti byl měsíční odstup od představení nového iPadu a zahájení prodeje a právě v polovině března je to rok od doby, kdy Apple uvedl na trh současný model iPad 2 a lze očekávat, že novinku plánuje uvolnit ve stejném období.

 

A u iPadu ještě chvíli zůstaneme. Podle těchto spekulací, které staví na informacích od výrobců displejů, prý Apple zachová v prodeji také starší model iPadu 2, který tak bude dostupný za nižší cenu. Bude tak schopný konkurovat levným tabletům konkurence.

Scott Forstall označen za budoucího generálního ředitele Applu

Pokud jste četli listopadové číslo našeho SuperApple Magazínu, jistě jste zeragistrovali článek, ve kterém jsem předpovídal, že právě Scott Forstall je ze současného vedení Applu tou nejvhodnější náhradou zesnulého Steva Jobse. A nejsme jediní, kdo si to myslí – se stejnou informací přišly v tomto týdnu také magazíny BusinessWeek i Fortune.

Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworld + citace přímo v testu

Jeden myslel na “Apple novinky: 3. týden [2012]

  • avatar
    23. 01. 2012 (14:13)
    Trvalý odkaz

    v clanku je napsano ze se soucasen pouziva ipad 3 :)

Komentáře nejsou povoleny.