RestoreMeNot: ovládněte obnovování aplikací v Lionu

Jednou z nových funkcí operačního systému Mac OS X Lion je automatická obnova otevřených souborů po spuštění aplikace. Často je užitečná, avšak někdy však dokáže pořádně pozlobit.

Funkce obnovení dokumentů otevřených v aplikaci po jejím opětovném spuštění je praktická, ovšem ne v úplně každé aplikaci. U textového editoru potěší, když po spuštění uvidíte všechny své rozpracované dokumenty. Stejné chování například u aplikace Preview nebo přehrávače QuickTime Player však spíše obtěžuje – vždyť kdy chcete vidět všechny prohlížené obrázky z minulého použití nebo zobrazit všechny pouštěné filmy.

Tuto funkcionalitu můžete buďto omezovat postupně prostřednictvím příkazů zadávaných do terminálu, nebo můžete sáhnout po zajímavé utility RestoreMeNot.

Jde o jednoduchý doplněk Předvoleb systému, který umožní zadat do seznamu aplikace, u kterých vás automatické obnovování otevřených souborů obtěžuje. A máte hotovo – dokud zde aplikace bude uvedena, nebude své soubory obnovovat.

Aplikace RestoreMeNote je dostupná zdarma.

 

5 komentářů: „RestoreMeNot: ovládněte obnovování aplikací v Lionu

  • avatar
    12. 12. 2011 (10:21)
    Trvalý odkaz

    No, bohužel to nefunguje na MS Office. A ty otravují nejvíce.

    • avatar
      12. 12. 2011 (10:34)
      Trvalý odkaz

      vyhod to .. libre sou oká :o)

  • avatar
    13. 12. 2011 (18:29)
    Trvalý odkaz

    Právě u Preview mi to vadí nejvíce. Když otevřu jiný dokument otevřou se mi rovnou dva. Ten nový a ten co jsem měl otevřený naposledy.

  • avatar
    13. 12. 2011 (20:22)
    Trvalý odkaz

    Mně to bohužel nefunguje ani na Mail … :-/

  • avatar
    14. 12. 2011 (15:31)
    Trvalý odkaz

    Ale vždyť to jde snadno vypnout v Předvolby systému – obecné – odškrknout políčko s Při opětovném otevření aplikací obnovit jejich okna. A hotovo

Komentáře nejsou povoleny.