TeeVee: oblíbené seriály pod kontrolou [Zkušenosti]

Aplikace TeeVee – Your Serial Guru je další aplikací v App Store z dílny československých vývojářů, konkrétně od partičky Crazyapps.sk. Díky této aplikaci budete mít pod kontrolou nové díly vašich oblíbených zahraničních seriálů a také získáte i něco navíc.

V první řadě je nutno říci, že ačkoliv aplikace stojí pouhých 0,79€, její uživatelské prostředí na to rozhodně nevypadá. Vývojáři si s grafikou aplikace opravdu vyhráli a v této cenové kategorii se tak aplikace řadí mezi absolutní špičku. Uživatelské prostředí je jednoduché a přitom účelné, pokud by všechny aplikace za 79 centů vypadaly jako TeeVee, svět by byl hned veselejší.

Po prvním spuštění vás aplikace vyzve k přidání vašich oblíbených seriálů na homepage pomocí tlačítka v pravém horním rohu. Jejich seznam je je obsáhlý a přehledně sežazený podle abecedy. V databázi se však vyskytují pouze zahraniční seriály, příznivci Dextera nebo britské klasiky Doctor Who tedy budou nadšeni, tuzemské seriály však budete hledat marně. Je to dáno tím, že aplikace není primárně určena pro český App Store, ale prodává se ve všech App Storech po celém světě. S tím také souvisí její jazyková výbava, dostupná je pouze Angličtina.V současné verzi je na 130 nejrůznějších seriálů, databáze však bude postupem času rozšiřována a tak si na své přijdou opravdu všichni.

Přímo v nabídce daného seriálu se vyskytují ještě další informace. Zjistit si můžete například kdo hraje vaši oblíbenou postavu, hodnocení celého seriálu nebo třeba jeho žánr. Dostupný je také popis seriálu a seznam všech jeho epizod s s krátkým představením děje. Třešničku na dortu pak představuje systém lokálních notifikací, pomocí nichž vás telefon automaticky upozorní, jakmile je odvysílána další epizoda. Notifikace lze snadno zapnout přímo v nabídce daného seriálu, jejich opětovné vypnutí však v současné verzi nefunguje. Vývojáři pracují na zařazení této funkce do další verze programu.

Pro Českou republiku a také Evropu souvisí se systémem lokálních notifikací jeden nepříjemný fakt. Aplikace pro odpočet do dalšího dílu seriálu využívá časové pásmo telefonu, podle kterého automaticky přepočítává čas do odvysílání. Problém je, že díky časovému posunu je aplikace schopná probudit uživatele ve tři ráno s tím, že byl odvysílán další díl. V některé z dalších verzí by však již mělo být možné nastavit, kdy vás má telefon na další díl upozornit a vyhnout se tak nepříjemnému probuzení uprostřed noci.

Domovskou obrazovku aplikace lze přizpůsobit stejným způsobem, jako Springboard u operačního systému iOS. Jakmile zaplníte ikonkami seriálů úvodní obrazovku, automaticky se vytvoří druhá a můžete mezi nimi přepínat stejně jako mezi obrazovkami iOS. Domovská obrazovka skrývá ještě nabídku Upcoming, kde jsou seřazeny uživatelem vybrané seriály podle toho, v jakém pořadí budou odvysílány.

TeeVee zkrátka nabízí za málo peněz opravdu hodně muziky. Díky jedné aplikaci budete mít pod kontrolou všechny své oblíbené seriály a díky rozsáhlé databázi si možná oblíbíte ještě nějaké další. Pro někoho by mohla představovat problém Angličtina, pro základní ovládání aplikace však nijak pokročilá znalost jazyka požadována není. Navíc v dnešní době umí anglicky téměř každý. Všechny bugy a nedostatky by měly být v nejbližších verzích opraveny, i nyní však jde o jasného adepta na koupi, zvlášť pokud patříte mezi seriálové nadšence.

 Aplikace: TeeVee – Your Serial Guru

 Autor: Tomas Perzl
 Verze iOS: 4.2 nebo vyšší
 Cena:  0,79 EUR

7 komentářů: „TeeVee: oblíbené seriály pod kontrolou [Zkušenosti]

  • avatar
    21. 11. 2011 (12:49)
    Trvalý odkaz

    Nemaji tam Star Wars The Clone Wars…. :-(

  • avatar
    21. 11. 2011 (21:19)
    Trvalý odkaz

    „TeeVee zkrátka nabízí za málo peněz opravdu hodně muziky.“

    No to si snad autor tohoto clanku z nas dela legraci! Tato aplikace, v soucasne podobe, byt pekne vypada, je NAPROSTO K NICEMU. Jak jsem uz psal jinde, k tomu, aby tato aplikace byla pouzitelna, ji chybi tyto veci:

    – serialy nelze vyhledavat, ale jen pracne listovat- nejsou tam vsechny US serialy, kde je treba Spartacus?- proc mam u vsech rucne oznacovat, ze je chci notifikovat?- chybi info, ktery serial mam notifikovany a ktery ne- chybi informace o jaky dil se zrovna jedna- chybi info o tom, zdali ten dil jsem shlednul nebo ne
    – nelze zrusit notifikace (!) a kdyz serial vymazete, porad vam budou chodi, jakmile vyjde dalsi dil (!!)

    Prosim, vy uz radeji nic nepiste. Pokud dokazete pochvalit aplikaci, ktera za 0,79 euro prakticky vubec nic nenabizi, snad krome vzhledu, pak to opravdu nema cenu, abyste neco psal.

    • avatar
      21. 11. 2011 (22:43)
      Trvalý odkaz

      Iphonista:

      Jsem velice rad ze všude píšete své připomínky. Stačilo nám to napsat. 1* rating na AppStore NIC neřeší. Několikrát jsem Vám psal, že se bude samozřejmě na základu pracovat a rozvíjet se. Nevím co jste zač, ale Vaše chování mi přijde velice trapné. Ovšem pokud Vy děláte užitečné věci a jste bezchybný pak tedy smekám a uznávám Vaši osobu.

      Hezký den

      • avatar
        22. 11. 2011 (02:17)
        Trvalý odkaz

        Ten pan Iphonista to píše sice natvrdo, ale opravdu tam tohle všechno chybí. A rozpupenečkovávat se takhle nad vlastní aplikací, není ani úsměvné.

        • avatar
          22. 11. 2011 (08:17)
          Trvalý odkaz

          Kde se prosim vás rozplyvam? Já všude pisu, ze ta aplikace je zatím hodně omezená. A samozřejmě se již pracuje na updatech. Jde mi jen o to, ze pan „iphonista“. Všude píše to naprosto samé.

  • avatar
    22. 11. 2011 (00:42)
    Trvalý odkaz

    Hlavně selfpromo. Podle mě nevyužitelná appka. Lidé ví kdy jim vychází díly oblíbeného seriálu. Ono 3 dny v tydnu neni těžké si zapamatovat.

  • avatar
    06. 04. 2012 (13:59)
    Trvalý odkaz

    Zly sen!!!Cesi…to musite mezi sebou slovne valcit i na strankach, ktere nam obyc. smrtelnikum pomahaji???To se snad jinde ve svete nedoctu…a autorum magazinu nalezi muj velky dik…jsem rada, ze jsem se sem doklikala…vlastne jste byli doporuceni:))…

Komentáře nejsou povoleny.