Kam za lékárnami s iPhonem? [Zkušenosti]

Aplikace Czech Pharmacies – Lékárny je další řady malých prográmků pro mobilní operační systém iOS, které by ve vašem telefonu neměly chybět.

Aplikace pracuje na jednoduchém principu. Využívá GPS čip integrovaný v telefonu k určení vaší polohy a následně nabídne přehledný seznam nejbližších lékáren ve vašem okolí. Ten se seřazen podle vzálenosti poboček od nejbližší, po nejvzdálenější. U vybrané lékárny lze poklepáním získat další informace, například telefonní číslo, adresu, e-mail, odkaz na eshop nebo třeba individuální otevírací dobu. Ne všechny lékárny však nabízejí všechy tyto údaje, u těch menších se musíte spokojit s telefonním číslem a adresou.

Dále aplikace nabízí mapu, na které jsou lékarny ve vašem okolí zobrazeny jako zelené špendlíky. Už na první pohled je vidět, že program využívá Google Mapy s podobnými funkcemi a ovládáním, které nabízí i varianta integrovaná do iOS. Aplikace jako taková však bohužel neumí k vybrané lékarně přímo navigovat, je nutné adresu zadat do mapové aplikace v telefonu nebo do navigace třetí strany. Užitečnou funkci představuje také možnost filtrování. Vyhledávat lze podle titulku, popisu nebo vzdálenosti, ve spojení s možností nákupu přes internet nebo třeba nonstop prodejní dobou.

 

Na aplikaci – a to nejenom téhle – nás zaráží jedna skutečnost: není nativně připravena pro zařízení s Retina displejem, vinou čeho jsou základní ovládací prvky (například ikony ve spodní liště) na nových iOS zařízeních rozkostičkované. Vzhledem k tomu, jak dlouho jsou přístroje s Retinou na trhu?

Aplikace je dostupná přes App Store zcela zdarma a vzhledem k minimální velikosti 1,4 MB vám v telefonu nebude zabírat místo. Jejím stažením tedy nic neztratíte, nikdy totiž nevíte, kdy budete potřebovat rychle vyhledat nejbližší lékárnu.

Aplikace: Czech Pharmacies – Lékárny

Vývojář: zero zOne s.r.o.
Verze iOS: 4.3 nebo vyšší
Cena: zdarma

2 komentáře: „Kam za lékárnami s iPhonem? [Zkušenosti]

  • avatar
    14. 11. 2011 (10:36)
    Trvalý odkaz

    Koukam na screenshoty a napadá mně jestli neni potřeba bát při tom připojený trvale na net ? 

  • avatar
    14. 11. 2011 (16:06)
    Trvalý odkaz

    Bicek, Bicek, … nekopal jsi náhodou za jiný server ?

Komentáře nejsou povoleny.