Apple novinky: 45. týden [2011]

Zajímá vás, co zajímavého se stalo ve světě Apple ve čtyřicátém pátém týdnu roku 2011? Pojďme se podívat, co zajímavého nám uplynulý týden přinesl.

Apple vyzývá uživatele, aby přestali používat iPod nano

Pokud stále ještě používáte originální iPod nano první generace vyrobený mez zářím 2005 a prosincem 2006, měli byste s tím přestat. Podle Applu tyto modely obsahují poškozenou baterii, která se může přehřívat a způsobit jak zničení přehrávače samotného, tak i poškození vašeho zdraví.

Tento problém se však netýká plošně všech přehrávačů vyrobených v tomto období, ale pouze ty kusy, které jsou osazeny baterií jednoho konkrétního výrobce (dodavatel baterií se v průběhu výroby měnil). Jestli do tohoto programu patří i vy zjistíte nejlépe zadáním sériového čísla vašeho čísla na této adresy. V dialogu vyzávajícího k zadání státu musíte trochu zalhat, protože naše republika zde uvedena není. Dostanete se ale k zadání sériového čísla v dalším kroku, kde se dozvíte, zda se tento problém může týkat i vás.

Ovšem v případě, že ano, pak máte problém – Apple nám nebyl schopen podat informaci, co s takovým přehrávačem provést. V podporovaných zemích dostanete zdarma nový přehrávač poté, co zašlete svůj stávající zpět do Applu. Jediné, co vám v tuto chvíli můžeme poradit, je obrátit se na oficiální linku technické podpory Apple 800 700 527.

Apple připravil průvodce vánočními dárky

Chcete koupit na vánoce někomu blízkému nějaký kousek z produkce společnosti Apple? Pak by vás mohla zaujmout nová sekce on-line obchodu Apple Store, která se věnuje právě tipům na vánoční dárky. Najdete zde nejen tipy na zajímavá příslušenství, ale třeba i speciální vánoční edici tabletu iPad.

Ani nejnovější iOS 5.0.1 nešetří baterií

Trochu uspěchané vydání, dalo by se říci na adresu poslední verze operačního systému iOS 5.0.1. Verze, která slibovala opravení chyby způsobující velmi nízkou výdrž nových telefonů iPhone 4S nejen že výdrž nezlepšila, ale u mnoha uživatelů ji opět zhoršila. Navíc mnoha dalším majitelům nastaly problémy s telefonní částí – v Česku tyto problémy hlásí především uživatelé provozující telefon v síti mobilního operátora T-Mobile. Apple přiznal, že chyba opravena skutečně nebyla a slíbil další vyšetřování problémů.

Apple uživatelé sobě

Přesně pod tímto heslem se počátkem listopadu sešli uživatelé jablečných produktů v pražském hotelu Clarion nejen proto, aby se vzájemně potkali a vyměnili si zkušenosti, ale také aby vyslechli osm živých prezentací na tradiční podzimní konferenci Appleforum 2011.

Na pódiu se postupně vystřídali Petr Mára, Jirka Vítek z MujMac.cz, náš šéfredaktor Vláda Janeček a Honza Březina. Z jejich úst zaznělo představení tipů a triků pro Mac OS X Lion, ukázky využití iOS5 a iCloud v praxi, herních možností současných jablečných počítačů, tipy na zajímavé časopisy pro mobilní iOS zařízení, praktické představení možností aplikace Automator v běžném životě, představení bezpečnostních novinek v Mac OS X i rady pro optimalizaci Liona pro multimediální použití.

 Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworld + citace přímo v testu

 

11 komentářů: „Apple novinky: 45. týden [2011]

  • avatar
    14. 11. 2011 (11:55)
    Trvalý odkaz

    Nevim co delam spatne, ale at udelam cokoliv vzdy me to po zadani serioveho cisla presmeruje na stranku kde mam doplnit adresu, jak tedy mohu zjistit zda je muj iPod se zavadnou baterii?

    • avatar
      14. 11. 2011 (11:57)
      Trvalý odkaz

      Pokud vám nevynadal a chce po vás adresu, tak se vás to týká – v opačném případě by pod okénkem pro zadání sériového čísla uvedl, že se vás to netýká.
      Dejte prosím vědět, jak jste dopadl na lince Apple, novinářům k tomu odmítl Apple podat jakékoli informace…

      • avatar
        15. 11. 2011 (16:54)
        Trvalý odkaz

        Takze jedine odpovedi ktere se mi dostalo je: „důležité je, kde jste iPod zakoupil, pokud v zahraničí, použijte stránku pro danou zemi. Pokud jste zakoupil u jiného prodejce, obraťte se laskavě na něj.“ problem bude zrejme v tom ze byl ipod dovezen ze zahranici.

  • avatar
    14. 11. 2011 (12:01)
    Trvalý odkaz

    Pár poznámek:
    1. Příště by chtělo zajistit veřejnou wifinu, působilo to trochu směšně že v sále sedí 400 lidí a nemohli se připojit na WIFI :-) lol

    2. Místo bedny jablek bych volil malé balení neprelivé vody pro každého, jako 40,- za třetinku normální vody v hotelu Clarion je fakt úlet.

    • avatar
      14. 11. 2011 (12:07)
      Trvalý odkaz

      Jedná se o Appleforum 2011

  • avatar
    14. 11. 2011 (17:11)
    Trvalý odkaz

    dobrej nevim kam to napsat ale nemáte někdo zkušenost stim že se vám u macbokku zničeho nic stmavuje display a nejde nahodit.čim by to mohlo bejt?

    • avatar
      15. 11. 2011 (06:04)
      Trvalý odkaz

      Mýlíte se, práce si s ním dal skutečně hodně, proto také vyšel později, než obvykle. V Apple však odmítli podat vyjádření,kontaktoval také dvě provozovny českého AASP a v žádném z nich o akci nevěděli, ve třetím tvrdili, že nemají žádné pokyny a tudíž se podle nich pro čechy nevztahuje. Opravdu jsou nutné osobní výpady proti autorovi?

      • avatar
        15. 11. 2011 (09:29)
        Trvalý odkaz

        ne jen je to v článku jasně napsáno (anglicky). Kontaktujte AASP. U nás v AASP to víme a nikdo se neptal. Vztahuje se i pro ČR a zákazníci, kteří mají tento iPod nano jsou přímo kontaktováni Applem a pokud ne, tak se mají dle článku obrátit na AASP. Nic víc…

        • avatar
          15. 11. 2011 (09:32)
          Trvalý odkaz

          V tom pripade diky za upresneni, konecne nejaka oficialni informace. Do clanku doplnim. A opravdu nepochopim, proc Apple k tomuto odmitl podat jakoli tiskove vyjadreni….

          • avatar
            09. 12. 2011 (16:09)
            Trvalý odkaz

            tak mne dneska prisel package z Holandska s instrukcemi kam mam posla iPod (udal jsem svoji prazskou adresu jen s rozdilem ze krajina byla Germany – a stejne prislo). Nicmene uz jsem iPod odevzdal na „opravu vymenou“ do Cesky Servis.. tak uvidime (za 6 tydnu)

Komentáře nejsou povoleny.