Jak na iCloud ve Windows

Apple svou novou službu iCloud podporuje nejen v prostředí Mac OS X, ale i v konkurenčních Windows.

Mnoho majitelů zařízení s operačním systémem iOS 5 nemají Maca a používají na svém počítači operační systém Windows od Microsoftu. V tomto článku si ukážeme, jak nastavit počítač s Windows pro nejlepší využití funkčnosti systému iCloud. Následující postup předpokládá použití systému ve verzi Windows 7.

Jak na to

  1. Abyste mohli svůj počítač s Windows synchronizovat s prostředím iCloud, musíte jej tomu nejdříve naučit. Nasměrujte svůj webový prohlížeč nejdříve na tuto stránku, kde si můžete stáhnout ovládací panel iCloud Control Panel for Windows. Po stažení jej nainstalujte do svého počítače.
  2. Po instalaci se ovládací panel sám spustí a dotáže se na zadání vašeho Apple ID účtu. Pokud žádný nemáte, klepnutím na tlačítko Další informace o iCloudu se dostanete do prostředí, kde je možné jej založit. Po úspěšném přihlášení uvidíte samotný ovládací panel, který vám umožní zapnout synchronizace služeb Pošta, Kontakty, Kalendáře a úlohy, Záložky a Fotostream.
  3. Pokud zaškrtnete možnost synchronizace záložek, budou se záložky z vašeho webového prohlížeče synchronizovat s vaším iOS zařízením přes iCloud. Pokud v počítači nemáte nainstalován prohlížeč Safari, spokojí se iCloud i s Internet Explorerem.
  4. Při první zaškrtnutí položky Fotostream budete dotázáni, který z adresářů se má pro synchronizaci použít (toto nastavení můžete později změnit klepnutím na tlačítko Volby). Vše pak funguje velmi jednoduše: jakoukoli fotku pořídíte na iPadu, iPhonu nebo iPodu touch se vám automaticky uloží také do příslušného adresáře na vašem pevném disku. Pokud tak pojedete na dovolenou a doma necháte zapnutý počítač, budou se vám sem pořízené fotografie automaticky zálohovat.
  5. Zaškrtnutím položek Pošta, Kontakty i Kalendáře a úlohy fungují nejlépe tehdy, pokud ve svém počítači máte nainstalován kancelářský balík Microsoft Office. Nic není třeba nastavovat: stačí pouze ukončit Outlook a zaškrtnout v panelu iCloud příslušné položky. Po spuštění Outlooku pak v něm uvidíte jak vaši iCloud poštovní schránku, tak i kontakty, kalendáře i úkoly.
  6. Ve spodní části ovládacího panelu iCloud vidíte ukazatel zbývajícího prostoru v úložišti (zdarma máte k dispozici rovných 5 GB). Pokud se chcete podívat, která část zabírá kolik místa, klikněte na tlačítko Správa vedle tohoto ukazetele. Dostanete se do speciálního okna, kde uvidíte jednotlivé položky (pošta, zálohy) i s uvedením prostoru, který zabírají. Pokud chcete můžete je odtud přímo smazat, nebo kliknutím na tlačítko Koupit více úložiště přikoupit více úložného prostoru.
  7. Hotovo! Váš počítač s Windows se nyní na pozadí plně synchronizuje s iCloud.

5 komentářů: „Jak na iCloud ve Windows

  • avatar
    28. 10. 2011 (09:53)
    Trvalý odkaz

    Zkousel nekdo synchronizaci zalozek s Internet Explorerem? Me to tedy nefunguje. Mam Win 7 Pro 64bit.

  • avatar
    28. 10. 2011 (11:03)
    Trvalý odkaz

    Při přidávání nebo přesouvání položek v kalendáři iCloud Outlook stále hlásí, že složka nepodporuje připomenutí. Přitom připomenutí správně vyskakuje v Outlooku i na synchronizovaném iPhone. Jen je nutné stále odklepávat tu otravnou hlášku. Nevíte někdo co s tím? Mám Win7 a Office 2010, oboje 64bit.

    • avatar
      30. 10. 2011 (20:05)
      Trvalý odkaz

      Jo, tak to mi dělá taky a při prvotním nastavení mi to převedlo původní kalendář na Cloud a původní smazalo. To samé i kontakty… Ach jo

  • avatar
    08. 02. 2012 (18:16)
    Trvalý odkaz

    Co mám udělat, když se přihlásím na PC do icloudu a hlásí mi to: Toto Apple ID je platné, ale není to účet služby iCloud?

  • avatar
    06. 03. 2012 (14:24)
    Trvalý odkaz

    Funguje Vám i synchronizace POZNÁMEK z a do Outlook přes iCloud ? Díky za odpověď.

Komentáře nejsou povoleny.