The Magic Numpad: proměňte trackpad v numerickou klávesnici

Se zajímavou novinkou přišla na trh společnost Mobee Technology, která dokáže proměnit Apple Magic Trackpad na numerickou klávesnici.

Společnost Mobee Technology, která stojí například za bezdrátovou indukční nabíječkou myši Apple Magic Mouse (přečtěte si také naše zkušenosti s tímto produktem ), představila zajímavý doplněk externího multidotakového trackpadu dodávaného společnosti Apple pod názvem Magic Trackpad. Její řešení nazvané The Magic Numpad sestává ze dvou částí: softwarového vybavení a speciálních krytů pro trackpad.

Vše funguje velmi jednoduše: do svého počítače si nainstalujete dodávanou ovládací aplikaci a na trackpad přiložíte (díky speciální povrchové vrstvě drží velmi pevně na svém místě) jeden ze tří dodávaných klávesových layoutů. Software se poté postará o snímání stisků těchto virtuálních kláves a jejich převedení na odpovídající funkce operačního systému.

Trackpad tak můžete využít jako numerickou klávesnici, numerickou klávesnici s kurzorem nebo numerickou klávesnici s vlastními funkčními tlačítky. Ty mohou vyvolávat různé funkce v rámci operačního systému (například mohou řídit práci se schránkou), ale i spouštět přednastavené aplikace.

[HTML1]

Trackpad však stále můžete použít pro jeho původní účel: numerickou „nadstavbu“ můžete zapnout buďto tlačítkem v pravém horním rohu trackpadu nebo klávesou F6 na hlavní klávesnici počítače.

Cena tohoto zajímavého doplňku je stanovena na 29,90 Eur (přibližně 740 korun) a prozatím výrobce přijímá pouze předobjednávky.

Jeden myslel na “The Magic Numpad: proměňte trackpad v numerickou klávesnici

  • avatar
    07. 09. 2011 (07:59)
    Trvalý odkaz

    Ačkoliv to nepotřebuji (mám velkou drátovou klávesnici s numpadem), vypadá to moc hezky a skoro jako z nějakého sci-fi filmu :-)

Komentáře nejsou povoleny.