Atari Arcade: retro joystick pro iPad

Doba arkádových her je neodmyslitelně spojena se specifickými ovládacími prvky: joystickem a čtyřmi tlačítky. Nestor arkádových her, Atari, nyní přináší tyto ovladače také pro iPad.

Společnost Atari již delší dobu nabízí pro iPad aplikaci Atari’s Greatest Hits, která přináší na displeje těchto iOS zařízení legendární arkádové pecky, jako jsou Missile Command, Asteroids nebo Pong (ve skutečnosti těch her nabízí téměř stovku). Až doposud jste však museli tyto hry ovládat virtuálními ovladači přímo na dotykovém displeji, což docela rušilo jejich retro atmosféru.

To vše je již za námi, i se svým iPadem můžete brzy zažít stejné zážitky, za které jsme v minulém století stávali na poutích před návěsem plných arkádových automatů a žmoulali těžce naspořené drobné mince. Atari totiž připravuje do prodeje doplněk nazvaný Atari Arcade – Duo Powered.

Jde o dokovací stanici pro iPad, která jej rozšíří právě o ta čtyři klasická tlačítka s vysokým zdvihem a joystickem se čtyřmi přesně vymezenými polohami. Oba přístroje jsou propojeny prostřednictvím Dock konektoru a výrobce slibuje, že jeho připojení bude mít jen nepatrné následky na výdrž baterií připojeného iPodu.


První zkušenosti s tímto doplňkem najdete na stránkách dvice.com (anglicky)

Atari Arcade – Duo Powered by mělo být dostupné od druhého října za cenu 60 dolarů. A já bych se vsadil, že nejeden bývalý Atarista se nebude moci dočkat tohoto dne.