SuperApple Magazín: stylový Apple časopis již za měsíc

Již za měsíc můžete držet v ruce první číslo stylového česko-slovenského  časopisu o Apple. Jak a proč vzniká? 

Myšlenka na vydávání stylového magazínu o dění okolo Apple nás provází již hodně dlouho a právě nyní nazrál ten správný čas. Již za měsíc spatří světlo světa zcela nový SuperApple Magazín. V tomto krátkém článku bych vám jej rád s předstihem trochu představil formou otázek a odpovědí.

Proč tištěný časopis o Apple? Není to v dnešní době zpátečnické?
Rozhodně ne! Ptáte se proč? Jednoduše proto, že půjde o stylovou záležitost, jakou si Apple zaslouží. Zapomeňte na ošklivé recyklované papíry používané některými IT časopisy, SuperApple Magazín k vám dorazí na kvalitním papíru s lepenou vazbou, díky čemu jej budete rádi držet v ruce a nebudete se za něj stydět. Zkrátka stylový doplněk vašeho počítače, iPhonu, iPod nebo iPodu.

Proč papír? Proč ne placená sekce webu nebo časopis pouze pro iPad?
To je jednoduché: kvalitní papír v kvalitní vazbě má něco do sebe: něco, co elektronická forma nenabídne. Navíc jej tak můžete číst naprosto kdekoli: ve vlaku, v lese, doma i v práci. Nepotřebujete elektřinu, počítač nebo internetové připojení (bez čeho se elektronická verze neobejde). A přečíst si jej mohou naprosto všichni – ne jen ti, kteří mají iPad. A ať se nám to líbí nebo ne, je právě dostupnost obrovským benefitem papírového časopisu: nemusíte dokonce ani vlastnit jakýkoli elektronický produkt (natož od Apple), abyste si mohli časopis číst. V diskusi jsem také četl, že přece distribucí pouze pro iPad ušetříme nemalé náklady. Nedělejte si iluze: náklady na distribuci papírového časopisu nejsou o mnoho vyšší, než kolik si nechá Apple za prodej prostřednictvím App Store.

SuperApple Magazín? To si mám kupovat články ze SuperApple.cz znova? 
Ani náhodou! To by nás skutečně musela hanba fackovat, pokud bychom vám chtěli nabízet obsah, který jste již četli. Magazín je obsahově na SuperApple.cz zcela nezávislý: to, co najdete v něm, na webu nenajdete. A mohu vám jako šéfredaktor zaručit, že obsah v časopise nenajdete na žádném jiném webu. Díky magazínovému pojetí tak dostanete k dispozici bohatě zpracovaná témata, obsáhlé testy a zkušenosti v takové podobě, jaké webové časopisy a blogy zkrátka nabídnout nemohou. Abych to shrnul: časopis se sice jmenuje podobně, je však obsahově zcela nezávislý a zaručuji vám, že v něm naleznete věci, které na webu ne (přestože je dnes moderní hlásat opak).

Tak co tedy v časopise najdu? 
V každém čísle najdete dvě obsáhlá témata, v prvním čísle se můžete těšit na 50 tipů a triků pro iOS zařízení a obrovské představení a zkušenosti s novým operačním systémem Mac OS X Lion. Mimo to bude každé číslo obsahovat velmi podrobné recenze nových Apple produktů a velké množství recenzí zajímavého příslušenství i aplikací, pěknou várku tipů na zajímavé aplikace pro počítače i iOS zařízení. Nezapomínáme ani na českou a slovenskou Apple komunitu, která bude mít v každém čísle dostatek prostoru a na které s námi spolupracují nejvýznamnější jablečné weby a blogy: Mujmac.cz, Jablíčkář.cz, iPhoneTips.cz i Macblog.sk.

A to je všechno? 
Ale kdepak. V každém čísla najdete také poradnu radící vám s nejčastějšími problémy, které posíláte na naši emailovou adresu. A protože vám chceme také pomáhat, připravíme pro vás do každého čísla dvacet podrobných obrázkových návodů typu krok-za-krokem pro zvládnutí nejrůznějších systémových funkcí a aplikací. A to stále ještě není vše: jako bonus najdete v každém čísle vložený také osmistránkový manuál popisující nějakou aplikaci od začátku až do konce. V první čísle tak najdete příručku nazvanou Jak na Automator.

Jak, kdy, kde a za kolik? 
První číslo vyjde v první polovině září a bude se jednat o dvouměsíčník. Rozsah každého čísla nebude menší než 100 stran velikosti A4 a mimo zvýhodněného předplatného bude k dispozici také u dobrých Apple prodejců a také ve vybraných trafikách. Časem bude k dispozici také verze pro iPad. Cena za jedno číslo prozatím vychází na 119 Kč včetně všech daní a poplatků, což rozpočítáno vychází na nevelkou měsíční investici ve výši 60 korun.

Cože? Zvýhodněné předplatné? 
Ano, v rámci předplatného nejen že dostanete poštovné zcela zdarma, ale i spoustu hodnotných dárků a také slev na nákup nového počítače. Konkrétní balíček právě finišujeme, sledujte i nadále SuperApple.cz, kde vás budeme zavčasu informovat. Jen napovím: jejich hodnota výrazně převýší cenu, kterou za časopis zaplatíte.

Já chci ale vědět víc! 
V tom případě je to jednoduché: sledujte nás i nadále, postupně vám budeme odhalovat stále více z připravovaného prvního čísla, představíme vám jeho layout, obsah a spoustu dalšího. Anebo použijte diskusi pod článkem, je to jen a jen pro vás.

87 komentářů: „SuperApple Magazín: stylový Apple časopis již za měsíc

  • avatar
    02. 08. 2011 (14:12)
    Trvalý odkaz

    Paráda, papier ja rád :-)
    Bude možné si objednať predplatné aj na Slovensko?

  • avatar
    02. 08. 2011 (14:19)
    Trvalý odkaz

    Jeden z mnoha kroku zpět. Takovýchto pokusu již bylo.

      • avatar
        06. 08. 2011 (00:51)
        Trvalý odkaz

        Prece elektronicka forma… V dobe rozsirovani elektronickeho obsahu a naopak upadku papiroveho obsahu (kdy i casopisy pro vetsi skupiny ctenaru krachuji a prechazi do elektronicke formy) je tento krok krokem zpet. Lidi si zvykaji na luxus Amazon Kindle, kdy si obsah stahnou/posle se jim do Kindlu a pak si obsah mohou kdekoliv jakkoliv cist. Zadne obchazeni trafik a shaneni papiroveho casopisu, to je prezitek. Ano, muze to byt pekne, ale to je tak cele. Casopisy se hromadi a hromadi a pak kdyz clovek dela uklid, tak je s tim akorat problem a ty tuny papiru (za pomerne velke castky – kdyz toho jsou stosy) se vyhazuji. Je to neekologicke, neekonomicke, nevyhodne, otravne (osobni koupe je vzdy otravnejsi, nez par kliknuti mysi), neskladne.

        • avatar
          06. 08. 2011 (05:22)
          Trvalý odkaz

          To jsou sice pěkné teorie, ale reálně je na ně ještě trochu brzy, bohužel. Neexistuje jednotný způsob, jak doručit elektronický obsah všem uživatelům se stejným konfortem. Takže elektronicky ano, ale stále ještě jen jako doplněk, nikoli hlavní médium…

  • avatar
    02. 08. 2011 (14:29)
    Trvalý odkaz

    Preju Vam at to vyjde, ale podle me je to opravdu krok zpet a jsem zvedav jak dlouho to vydrzi.
    Moji posporu nemate

      • avatar
        02. 08. 2011 (19:51)
        Trvalý odkaz

        Budete se věnovat i procesorům Power a starším verzím MAC OS?

        • avatar
          04. 08. 2011 (21:00)
          Trvalý odkaz

          mě by spíš zajímalo jestli bude třeba koutek pro historii :) třeba jako je tenhle článek: http://notebooky.idnes.cz/dabelsky-rychly-notebook-prvni-recenze-macbooku-pro-v-cr-pev-/vyrobci.aspx?c=A070806_195708_vyrobci_jza
          Prostě se podívat na to jaké to bylo dřív. Já rad cestuju časem :) kvuli tomu bych si určitě časopis kupoval kdyby se věnoval i historickým věcem :)

    • avatar
      05. 08. 2011 (11:06)
      Trvalý odkaz

      Co je pospora? Ten příspěvek je tak krátký, že udělat v něm chybu je hodno člověka ze základní školy což očividně jste :-)

  • avatar
    02. 08. 2011 (14:41)
    Trvalý odkaz

    100% budu odbírat ;-)

  • avatar
    02. 08. 2011 (14:42)
    Trvalý odkaz

    Výborně! Držím palce a těším se!

  • avatar
    02. 08. 2011 (14:46)
    Trvalý odkaz

    Taky se těším, a rád si koupím

  • avatar
    02. 08. 2011 (14:55)
    Trvalý odkaz

     Skvělá zpráva! Držím palce a pište si na 100%, že si první číslo koupím!

  • avatar
    02. 08. 2011 (15:40)
    Trvalý odkaz

    Rozhodně jsem na SuperApple Magazín zvědavý a rozhodně si první číslo koupím a pak si Vás možná i předplatím.

  • avatar
    02. 08. 2011 (15:53)
    Trvalý odkaz

    Půjde Vás předplatit i přes internet?

  • avatar
    02. 08. 2011 (16:07)
    Trvalý odkaz

    „Díky magazínovému pojetí tak dostanete k dispozici bohatě zpracovaná témata, obsáhlé testy a zkušenosti v takové podobě, jaké webové časopisy a blogy zkrátka nabídnout nemohou.“ … mohl bych vedet, co je timto mysleno? Co jde udelat pouze v papirovem casopise a na webu nelze? Myslim, ze je to presne naopak. Prave ze webovy format ma neomezene moznosti, papirovy ma omezene. … Jinak casopis si snad koupim, alespon prve cislo :)

    • avatar
      02. 08. 2011 (16:11)
      Trvalý odkaz

      Zde nejde ani tak o technický problém, jako nákladový. Kvalitně zpracované téma od dobrého a odborně zdatného autora je natolik nákladná záležitost, že si ji blog nebo oborový web zkrátka nemůže dovolit zaplatit, i kdyby chtěl (i takhle velký web jako je SuperApple.cz se čteností bohatě přesahující 100 000 UIP měsíčně není výdělečný a musí být dotován z jiných aktivit). U časopisu tomu je trochu jinak (minimálně v našem případě, kteří jej nevydáváme pro zisk, ale proto, že chceme nabídnout kvalitní čtení, které zde chybí a veškeré příjmy opět investujeme zpět do kvalitních autorů). Ne vše je pouze „technickou“ záležitostí, takhle to bylo myšleno…

  • avatar
    02. 08. 2011 (16:08)
    Trvalý odkaz

    Nemůžu se dočkat prvního čísla! Určitě si předplatím :-) Vydržte a nenechte se prosím odradit kýmkoli kdo bude mít plnou pusu problémů. Podle mě to není krok zpět, ale naopak výš. Apple si i u nás zaslouží důstojné zastoupení mezi magazíny. A finančně se to musí z dlouhodobého hlediska udržet. Fandím vám!

    • avatar
      02. 08. 2011 (16:13)
      Trvalý odkaz

      Také v to doufáme. Naší snahou není na časopise vydělávat, ale naopak veškeré příjjmy investovat zpět do kvalitního obsahu. Jako maličké vydavatelství si tento nepříliš běžný způsob snad můžete dovolit. Snad se vám budeme líbit a pomůžete nám se stále zlepšovat…

  • avatar
    02. 08. 2011 (16:36)
    Trvalý odkaz

    Z odebírání papírových časopisů jsem vyrostl. Vždy to skončilo nějakou velkou krabici na dně skříně, v horším případě ve sběru. Elektronická forma je „skladná“ a kdykoliv po ruce :-).
    I tak přeji hodně štěstí, vaši knihu jsem si koupil a první číslo vašeho časopisu si nejspíš také nenechám ujít.
    Mimochodem, překvapuje mě, že to „neděláte pro zisk“. Z něčeho přece žít musíte ;-)

    • avatar
      02. 08. 2011 (16:41)
      Trvalý odkaz

      Žili jsme i doposud, není tedy moc co měnit. Nemáme sice desetitisíce na kontech, nicméně hlady také netrpíme a to je myslím nejůdležitější :)

    • avatar
      02. 08. 2011 (16:41)
      Trvalý odkaz

      Žili jsme i doposud, není tedy moc co měnit. Nemáme sice desetitisíce na kontech, nicméně hlady také netrpíme a to je myslím nejůdležitější :)

  • avatar
    02. 08. 2011 (16:57)
    Trvalý odkaz

    Popravdě….. Těším se na první číslo! Je to krok zpět a co? Pokud vím nepamatuji si v posledních 10-15 letech podobný projekt (kromě pár online časopisů, které skončili povětšinou dřív než začali). 

    Navíc věřím, že pod záštitou superapple by mohla být úroveň velice profesionální. Jedna věc mi ale leží v hlavě – bude to zaměřeno na BFU (články typu jak formátovat text v Pages), pro normální lidi (jak si pohrát s nastavením+troška terminálu, vychytávky v GarageBandu), nebo guru (sudo,plist, třeba programování v AppleScript, apod.)? A prosím neříkej od každého trochu :)))

    Jó jinak ještě jedna věc – bílý papír není teď moc u Apple in s tou jejich green politikou :)))

    • avatar
      02. 08. 2011 (16:59)
      Trvalý odkaz

      Většinově půjde tak nějak na středně pokročilého uživatele, takže vlastně pro normální lidi :)

  • avatar
    02. 08. 2011 (16:58)
    Trvalý odkaz

    Vsadím se, že tento nápad přišel krátce po pádu z té koloběžky. Pokud není cílem vydělat, je šance, že bude cíl naplněn.

    • avatar
      02. 08. 2011 (17:03)
      Trvalý odkaz

      Nene, sedíme nad tím již nějaký ten měsíc. Onen nešťastný pád spíše nepříjemně rozhodil původně naplánované termíny :(

  • avatar
    02. 08. 2011 (17:11)
    Trvalý odkaz

    Přestal jsem to číst hned, když jsem se dozvěděl, že nebude verze pro iPad. Škoda.

    • avatar
      02. 08. 2011 (17:45)
      Trvalý odkaz

      Tak to jste přestal číst až příliš brzy: protože jinak byste věděl, že verze pro iPad bude (avšak ne u prvního čísla)…

      • avatar
        03. 08. 2011 (12:17)
        Trvalý odkaz

        Tak to si určitě pár čísel koupím. A pak bude samozřejmě záležet na kvalitě obsahu, zda u toho zůstanu. Jinak papírové časopisy uznávám třeba u periodik o architektuře (myslím tím skutečnou architekturu nikoliv časopisy o bydlení). Tam může člověk vzít časopis do ruky i po deseti letech a stále je aktuální. U periodik o technických novinkách je obsah zastaralý už po dvou měsících a je to podle mě škoda papíru.

        • avatar
          03. 08. 2011 (12:27)
          Trvalý odkaz

          A právě proto časopis není primárně o novinkách, největší část obsahu budou tvořit testy, zkušenosti a nejrůznější návody, které zaujmou klidně i rok po vydání (například ona příručka na Automator si myslím že se obzvláště povedla a nedá se předpokládat, že by byla po dvou měsících zastaralá)….

  • avatar
    02. 08. 2011 (17:32)
    Trvalý odkaz

    Pane Janečku,jsem nadšen a rozhodně papírová podoba není krok zpět. Když v práci celej den koukám do počítače, tak si rád večer zalistuju papírem a komp klidně nechám vyplej. Pro mě 
    osobně má fyzickej artefakt někdy daleko větší hodnotu než ten virtuální. Slovy dvou nejmenovaných
    pánů.: „…to dává smysl…“ Určitě si ho budu kupovat. Držím palce.

  • avatar
    02. 08. 2011 (20:21)
    Trvalý odkaz

    Jsem pro tištěnou verzi. Již jsem si koupil nějaké časopisy na iPad a nebaví mne to číst. Klasické papírové listování je prostě lepší. Dobrý nápad a fndím, já kupovat budu… 

  • avatar
    02. 08. 2011 (21:01)
    Trvalý odkaz

    Tak na to se hodně těšim. Konečně tu budou pořádně seriozní placené články. Doma mám ve výstavce i časpis Svět Apple, a rozhodně si koupim první díl. Chtel bych si to i předplatil, ale jen bych se chtěl zeptat za jak dlouho to bude dostupný pro iPad, protože jak už tu psal Petr taky jsem přestal mít rád tištěnou formu protože je neskladná a po vyhození zase nemám k těm číslum přístup :( Ale vydávání čištěné formy není rozhodně krok zpět protože to dá vědět veřejnosti o Apple a i já si možná dobré díly koupim :)) Jen tak dál.

  • avatar
    02. 08. 2011 (23:05)
    Trvalý odkaz

    Vydávat v dnešní době tištěnou verzi mi přijde jako odvážný krok, když dnešní magazíny mají opačnou tendenci.
    Nicméně si první díl zaručeně koupím a uvidím. iPad verzi bych naváhal předplatit.

    PS: LSA stojí za prd :-)

  • avatar
    03. 08. 2011 (07:00)
    Trvalý odkaz

    Když slyším slovo stylový, dělá se mi nevolno. Evokuje mi to
    asociace, které to slovo často splňuje: naleštěné, okázalé a povrchní. Znám typ
    takových časopisů, pěkná leckdy efektní grafika, lákavý titulek a po přečtení
    nepříliš obsáhlého článku, kde se písmenka na pekelně lesklém papíře místy
    ztrácejí na pozadí obrázků, zůstane akorát pocit, že si člověk zase naběhl a
    ztratil několik minut času proto, aby se nic nedozvěděl. Já rozumím tomu, že
    časopis zřejmě musí splňovat jakousi kategorii stylovosti aby zaujmul, alespoň
    takové panuje soudobé všeobecné přesvědčení, ale tajně doufám (a to i přes to,
    že slovo stylový se v prvních dvou odstavcích spolu s nadpisem
    opakuje čtyřikrát) ve váš novinářský idealismus a chuť přinést k hlavním
    tématům opravdu originální, do hloubky jdoucí a proto nutně i rozsáhlý obsah.

    Za sebe chci říci, že vašemu plánu s časopisem fandím,
    již několikrát mě napadlo, že povědomí o značce Apple a vzrůstající pozice u
    nás takovému vzniku časopisu přeje. Na rozdíl od některých si nemyslím, že by papírový
    časopis neměl smysl, věci prostě nejsou černobílé a tahle forma distribuce
    informací má a bude mít svoje místo.

    V souvislosti s tím mě napadá otázka, zda vzhledem
    k tomu, že bude mít časopis jistě ambici oslovit i širší okruh zájemců o
    značku Apple, zda se bude v návodech a popisech softwaru bude objevovat ta
    recenzentská manýra, že obrázky programů (ale třeba i klávesnice), které jsou
    dnes již k dispozici v české lokalizaci budou prostě tak, jak je
    recenzent zvyklý a nějakou češtinou se nezatěžuje. Na změnu takového uvažování
    myslím už doba také dozrála – právě u papírového časopisu a vzhledem k její
    uvažované čtenářské obci mi tento prvek přijde velmi důležitý.
    Každopádně já váš nový projekt vítám a mohu slíbit, že budu minimálně čtenářem prvního čísla. Přeji si, abych mohl být spokojeným čtenářem i těch dalších. Přeji vám úspěch.

    • avatar
      03. 08. 2011 (19:47)
      Trvalý odkaz

      Hm, na zmíněné obavy žádná odpověď, takže asi bude skepse na místě :-(.

      • avatar
        04. 08. 2011 (05:49)
        Trvalý odkaz

        Na to není co říci. Snad jen toto: ve svém sáhodlouhém příspěvku popisujete něco, co nemá s naším magazínem nic společného, počkejte si na finální produkt, uvidíte sám…

        • avatar
          04. 08. 2011 (07:19)
          Trvalý odkaz

          Tak fajn, držím vám palce.

  • avatar
    03. 08. 2011 (11:36)
    Trvalý odkaz

    Mě to smysl nedává. Papírovou verzi nepodpořím, iPad verzi velice rád ano.

  • avatar
    03. 08. 2011 (14:45)
    Trvalý odkaz

    Až vyjde verze pro iPad, budou tam i první díly?

  • avatar
    03. 08. 2011 (14:49)
    Trvalý odkaz

    Jak jsem si tady pročítal diskuzi, tak jste asi trochu nepochopili o co jde – jde mi o to, že tištěná verze je na nic, jedině verze pro iPad atd…
    Jsem Apple fanoušek a vlastním MBP, nějak jsem zatím „neprozřel“ a nevidím pro iPad u mne opodstatnění. Mám být tedy o časopis ochuzen? Rád si jej přečtu i bez iPadu, a navíc pokud tento časopis má rozšířit povědomí o Apple počítačích a produktech vůbec, tak si myslím, že tištěná forma je jedině výhoda. Navíc právě tato tištěná verze může přilákat nové uživatele k produktům Apple, což by ve verzi jen pro iPad dost dobře nešlo.
    Vláďovi strašně moc držím palce, a jak jsem již psal časopis si rád koupím.

    • avatar
      03. 08. 2011 (15:17)
      Trvalý odkaz

      Presne takhle jsme uvazovali take. Oni si majitele iPadu casto neuvedomuji, ze jsou vyraznou mensinou…

      • avatar
        03. 08. 2011 (16:56)
        Trvalý odkaz

        Musím říct, že tento nápad se mi líbí. Již delší dobu volám po něčem podobném, vždyt posledním časopisem byl kdysi MacWorld, který u nás vyšel snad ještě v době TIS, tzn. někdy v devadesátých letech. Zkoušel jsem myšlenku na vydávání Apple magazínu protlačit přes českou pobočku IDG, která vydává ComputerWorld atd., přece jen jejich inzerentní komunita je jistě větší než někoho, kdo začne vydávat „od píky“. Ale bohužel jsem narazil na nezájem. Uvidíme, jak se tedy povede časopisu od SuperApple. Je určitě velkým plusem, že se do jeho přípravy zapojilo více webů, chtělo by to ho na těchto konkurenčních webech také před jeho vydáním propagovat. Každopádně jsem rád, že budu moci držet tištěný Apple časopis držet v ruce. Držím palce :-)

  • avatar
    03. 08. 2011 (18:08)
    Trvalý odkaz

    Doufam ze bude papir stejne kvalitni jako ma Maxim :) (:D)

  • avatar
    04. 08. 2011 (00:06)
    Trvalý odkaz

    Tak hlavne udelejte na prebal pekny a poradny logo. A bez komntare. Vseznalka jsem uz cetl.

  • avatar
    04. 08. 2011 (00:41)
    Trvalý odkaz

    Ja ted sedim u compu v Sydney – jak tu tistenou verzi dostanu az sem? A zrovna prvni cislo ma par temat, ktery bych rad cetl…

    • avatar
      04. 08. 2011 (05:51)
      Trvalý odkaz

      Po vydání se ozvěte, něco vymyslíme. Knihu také expedujeme poměrně často do zahraničí…

  • avatar
    04. 08. 2011 (20:57)
    Trvalý odkaz

    budou plakáty? :D výrobků applu :) jako myslim ze doporucovat aplikace pro iOS neni spatne je jich tam preci jen milion a to bych si prečetl rád. A nebudete distribuovat pro iPad a iPhone vubec? nebo davat mozmost pro ty co si koupi treba ke stazeni v PDF?

  • avatar
    04. 08. 2011 (21:01)
    Trvalý odkaz

    To jsem zvědav… když tak koukám na http://superapple.cz potažmo http://superiphone.cz, tak tomu moc nevěřím. Než se tu člověk dočká nějakého článku/novinky tak už o tom ostatní weby informují několik dní předem. 
    Jsem zvědav, škoda že něco takového nevytvoří letemsvetemapplem.cz (verzi pro iOS). 

    Hodně štěstí 

    • avatar
      05. 08. 2011 (05:19)
      Trvalý odkaz

      Nejsme web primárně o novinkách a netajíme se tím (podrobněji třetí ostavec v tomto vyjádření)…

  • avatar
    05. 08. 2011 (05:30)
    Trvalý odkaz

    Zajímalo by mě jestli tam budou třeba i nějaké články které by se zabývali i vývojem pro OS X Lion nebo iOS?

    • avatar
      05. 08. 2011 (05:33)
      Trvalý odkaz

      V prvním čísle ne, jednáme však s potencionálními autory a odhadem od nového roku (od třetího čísla) bychom rádi do návodové sekce podobný seriál nařadili. Prozatím se kloním spíše k zaměření na vývoj pro OS X….

      • avatar
        05. 08. 2011 (05:35)
        Trvalý odkaz

        Tak tím jste mi udělali velkou radost :)

  • avatar
    06. 08. 2011 (06:47)
    Trvalý odkaz

    Presne takovy casopis mi v CR chybel. O Apple je uz hodne webu, ale kvalitni casopis ne. Jsem rozhodnuty jiz nyni si ho predplatit, uz jen jako vyjadreni podpory tomuhle projektu. Mam od Vas jiz knizku Zaciname s Macem a je super, moc mi v zacatcich na MacBooku pomohla. Takze jen tak dal, drzim palce.

    P.s. Rikal jsem si, ze v posledni dobe nevychazi na SuperApple moc clanku, evidentne jste pracovali na tomhle projektu. Skvela zprava

    • avatar
      06. 08. 2011 (06:59)
      Trvalý odkaz

      Díky za podporu.
      Množství článků je omezenou spíše roční dobou: přes léto je doba dovolených, kdy trochu relaxují jak čtenáři, tak my. Nebojte se, od září opět najíždíme na běžnou periodicitu a vrátí se všechny pravidelné seriály :)

  • avatar
    09. 08. 2011 (06:23)
    Trvalý odkaz

    Dobrý den, mám poslední měsíce pocit, že děláte zadarmo velikánskou reklamu Applu.
    Nebo snad vás za to i plati ?

    Neptám se proto, že bych záviděl, či nepřál, aby se velice kvalitní výrobky od Applu rozšířili mezi normální lidi (rozumněj standartní třída lidí).
    Osobně za sebe jim moc fandím :)

    Jen škoda, že nemohu pracovat (nebo spíše psát) články o Mac OS X.
    Míval jsem powerbook G4, ale o ten jsem v Praze přišel …
    A zatím se mi nepovedlo našetřit aspon na mac mini. (Snad jednou se mi ten sen splní).

    Dále se chci vyjádřit k tištěné formě časopisu.
    Před několika lety (i zde v Plzni) byl k dospozici časopis ABCLinuxu, ale ten nesklidil takový veliký zájem, což je veliká škoda.

    Ale Apple si už svojí prvotřidní kvalitou dokáže udělat reklamu samo o sobě.
    Tak drobet nechápu, proč se musí používát tak drastická mediální masář …

    Nechám Vás v klidu přemýšlet.
    Já mám jasno, kdybych měl možnost si výrobky od Applu koupit, nebudu váhat ani minutu.
    Protože svoučné PC počítače mi nevyhovuji.
    Sice jsou levné, krásné, dostupné, ale jedna věc jim chybí.
    Dokonale (ikdyž někdy nějaka ta chybička objeví) sladěný HW se SW.

    Přiznám se, jsem velký fanda , už od prvních výrobků (myslím tím první neúspěšné pokusy).

    S láskou Jan B.

    • avatar
      09. 08. 2011 (11:26)
      Trvalý odkaz

      To je jednoduché: píšeme o Apple produktech, takže to tak i vlastně má vypadat…
      A ne, přímo Apple (nejen) nám neplatí, ale nebylo by to vůbec špatné, kdyby jo :)

      • avatar
        09. 08. 2011 (14:24)
        Trvalý odkaz

        Ahoj, já bych taky rád psal o Appl výrobcích, ale bohužel jsou pro mně nedostupné :(

        • avatar
          09. 08. 2011 (15:41)
          Trvalý odkaz

          Tak ono lze velmi slušně nakoupit bazarové kousky a i čtyři roky starý Mac dokáže plnohodnotně provozovat Liona….

        • avatar
          09. 08. 2011 (15:41)
          Trvalý odkaz

          Tak ono lze velmi slušně nakoupit bazarové kousky a i čtyři roky starý Mac dokáže plnohodnotně provozovat Liona….

  • avatar
    09. 08. 2011 (15:56)
    Trvalý odkaz

    Velice dobrý nápad! Nejsem žádný zpátečník, ale papírová forma bude luxus! Teším se na polovinu září! Prostě paráda. A po přečtení diskuze bych jenom řekl toto: Všichni co máte nějaké námitky… nemusíte si ho přece kupovat. I tak nás zájemců bude dost…

  • avatar
    18. 08. 2011 (12:29)
    Trvalý odkaz

    Zdravím, bude tam něco i o iPhonech?

  • avatar
    31. 08. 2011 (20:30)
    Trvalý odkaz

    dobrý den, píšete, že pozdeji bude dostupná verze i pro ipad. když si zaplatím roční předplatné, dostanu pak verzi pro ipad zdarma nebo musím platit znovu? já osobně totiž preferuju elektronickou podobu než tištěnou, ale třeba jsem sám…? :-D díky za info

    • avatar
      01. 09. 2011 (05:23)
      Trvalý odkaz

      To bychom rádi, ale aktuální podmínky umístění na App Store takové použití vylučují. Snažíme se to nějak vymyslet – zatím opracujeme s myšlenkou, že bychom předplatitelům nabídli časopis také v PDF verzi s mírným opožděním po tištěné (pro snadnější archivaci)…

  • avatar
    22. 09. 2011 (18:56)
    Trvalý odkaz

    Pokud bude sleva na MB Air, tak si to předplatím :D

  • avatar
    27. 09. 2011 (07:24)
    Trvalý odkaz

    Dobry den, mam dotaz. Magazin usem si predplatil, dneska je 27.9., postacka uz mela svou pravidelnou obchuzku a ve schrance nic. Kdy muzu magazin cekat?
    Diky za info

    • avatar
      27. 09. 2011 (07:47)
      Trvalý odkaz

      Pošta je dostala, dnes by měly být na spoustě míst už, na zbytku bohužel (vinou státního svátku) až ve čtvrtek :(

  • avatar
    12. 12. 2011 (08:22)
    Trvalý odkaz

    Zdravím.Je možné po uhrazení předplatného obdržet dárkový certifikát? Mám v úmyslu předplatné darovat. Díky za odpověď

Komentáře nejsou povoleny.