Speed Download: to nejlepší pro stahování souborů

Každý z nás jistě stahuje nejrůznější soubory z internetu. Máme pro vás tip na zajímavou aplikaci, se kterou bude stahování pohodlnější.

Pokud si vezmeme stahování jako takové, je to jistě moderní záležitost. Máte možnost pořídit si nejrůznější stahovací účty u nejrůznějších služeb, přihlašovat se do zajímavých obchodů s hudbou, filmy nebo datovými soubory. Nejvíce nepříjemnou situací je, když stahujete přes prohlížeč objemný soubor a na samotném ke konci se stahování přeruší a vy musíte začít opět od začátku. Ne každý má extra rychlé připojení a tudíž přerušení stahování může být otázkou i několika hodin čekání na důležitou práci či zábavu.

Objevil jsem aplikaci Speed Download, díky které mě tento problém trápit přestal. Speed Download se integruje do většiny webových prohlížečů tak, že jakmile kliknete na odkaz, objeví se soubor v seznamu na stažení a jakmile na něj přijde řada, stahování proběhne zcela automaticky a plně v režii aplikace Speed Download. Pokud se odpojíte od internetu či restartujete počítač, nic se neděje: po zapnutí programu stahování pokračuje od místa, kde bylo přerušeno.

Možnosti programu ale nekončí jen tím, že máte přehledný seznam se schopností obnovení stahování. Další velkou předností je určitě možnost automaticky zařadit po dokončení stahování hudbu či film přímo do iTunes knihovny. Funguje to zcela automaticky, pokud samozřejmě v nastavení tuto funkcionalitu nevypnete. Stahované soubory samozřejmě můžete ukládat do jakékoliv vámi zvolené složky.

Jiná velmi významná možnost určitě potěší majitele nejrůznějších stahovacích účtů jako je Rapidshare a podobné. Pokud přidáte soubor do fronty, je možno zadat také přihlašovací jméno a heslo k danému účtu: tím si do seznamu máte možnost přidat neomezeně typů souborů pod různými účty. K této funkcionalitě se váže i automatické načtení přihlašovacího jména s heslem přímo z prohlížeče, pokud jste v něm ke službě přihlášeni.

Pokud stahujete málo i často, zkuste dát aplikaci Speed Download šanci: na mém počítači je mým dobrým společníkem, který téměř nikdy nevypínám. Snad se již brzy dočkáme 64 bitové verze s možností zobrazení v režimu celého okna tak, jak to nová verze systému Mac OS X Lion dovoluje. Cena 25 dolarů je za takovýto komfort velmi přijatelná. Pokud máte více počítačů, tak výrobce pro vás přichystal u nákupu více licencí zajímavé slevy, případně pokud nevyužijete všechny nabízené funkce, můžete zvolit o 5 dolarů levnější a o funkce trochu ochuzenou verzi Lite.

Autorem tohoto textu je Jakub Čech (web). 

 

15 komentářů: „Speed Download: to nejlepší pro stahování souborů

  • avatar
    24. 08. 2011 (06:20)
    Trvalý odkaz

    cena $25 se mi opravdu za neco takoveho prijatelna nezda, naopak je docela neuveritelna… existuje cela rada download manageru, ktere jsou zdarma a maji minimalne stejne ne-li vetsi moznosti… za vsechny bych jmenoval treba jdownloader, ktery je naprosto skvely

    • avatar
      24. 08. 2011 (06:26)
      Trvalý odkaz

      On jDownloader je také můj favorit. Ale pro spoustu lidí v mém okolí je nezkousnutelný jak proto, že se neintegruje do prohlížeče tak pěkně jako aplikace popisovaná autorem, tak především pro to, že je vytvořen v Javě a nejde o nativní aplikaci. A také jeho přehlednost při nstavování není zrovna ukázkou správné ergonomie – ale funkčně bude těžko hledat konkurenci, to každopádně…

      • avatar
        24. 08. 2011 (07:13)
        Trvalý odkaz

        jojo máš pravdu, používám jdownloader. Funkčně je to super. Vadí mi, že je napsán v javě a neintegruje se dobře do prostředí systému.

  • avatar
    24. 08. 2011 (06:29)
    Trvalý odkaz

    Tenhle soft jsem si před časem koupil, ale nakonec používám free jDownloader. Na Speed Download jsem nerozeběhnul premium účet na share-rapid. Funguje Vám někomu?

    • avatar
      24. 08. 2011 (14:29)
      Trvalý odkaz

      Ano funguje bez problému ;-) na první pokus přihlášeno….

  • avatar
    24. 08. 2011 (07:00)
    Trvalý odkaz

    „Cena 25 dolarů je za takovýto komfort velmi přijatelná.“ Opravdu? Vždyť celý operační systém stojí 29 dolarů. A tohle je jenom utilita na stahování….

    • avatar
      24. 08. 2011 (20:18)
      Trvalý odkaz

      Tak já používám Speed funguje skvele a je bezproblemovy. Hlavne se mi libi integrace do systému inteligentní přidávání stahovaných dat tam kam chci. Java je pomalá a jdownloader nema tolik možností.

  • avatar
    24. 08. 2011 (07:38)
    Trvalý odkaz

    SpeedDownload jsem kdysi koupil, ale nakonec u mě zvítězil jdownloader. 

  • avatar
    24. 08. 2011 (09:52)
    Trvalý odkaz

    Tak isto davam hlas jDownloaderu. Puzival som aj Speed ale nidky mi nefungoval tak ako by som chcel.

    dodo

  • avatar
    29. 08. 2011 (06:21)
    Trvalý odkaz

    Je mi celkem jedno v cem je aplikace napsana, pokud funguje jak ma. pouzivam jDownloader, je zdarma, umi vse a mozna pokud napisete na jejich stranky pripominky na zlepseni, treba vas vyslysi…. ;-)

  • avatar
    30. 08. 2011 (11:57)
    Trvalý odkaz

    Je mozne donutit Speed Download, aby som vedel stahovat aj z Fileserve alebo Hotfile? Podpora pre Rapidshare je zabudovana, ale pre ostatne servery som nenasiel podporu, alebo som iba prehliadol?

    • avatar
      30. 08. 2011 (20:55)
      Trvalý odkaz

      Se SpeedDownload jsem spokojen, používám ho hodně dlouho – od dob, kdy byl v nějakém Heistu za lepší cenu. Bez problémů jsem do něj stahoval RapidShare, od nedávna jsem začal používat i Hotfile a také jede. Rapid na základě vyplnění přihlašovacích údajů přímo do SpeedDownloadu, u Hotfile stačilo přihlášení k premium účtu přes Safari a od té doby to jelo i ve SpeedDownloadu. Teď používám FileSonic a tam se mi integrace nedaří. Někdo s podobnou zkušeností

      • avatar
        06. 09. 2011 (21:42)
        Trvalý odkaz

        jj taky mi filsesonic nejede…. vse ostatni ok jen toto ne….. skoda

  • avatar
    26. 11. 2011 (19:59)
    Trvalý odkaz

    25 usd je trochu moc, .. :-/

Komentáře nejsou povoleny.