Chcete pracovat v Apple a starat se o uživatele s českým Lionem?

Nově vypsanou pracovní pozicí Apple potvrdil, že čeština v Mac OS X 10.7 Lion skutečně zůstane a že nativní lokalizace ostatních Apple aplikací na sebe nenechá dlouho čekat. Napovídá tomu nejen znalost procesů uvnitř Apple, ale i naše neoficiální informace.

Součástí zařazení nativní podpory kteréhokoli jazyka do operačního systému Mac OS X (a obecně i do dalších aplikací, neboť jde o spojené nádoby) je totiž uživatelská podpora vedená v konkrétním jazyce. Není tedy možné, aby byla čeština v operačním systému a přitom pro ni Apple neposkytoval zákaznickou podporu. Pokud tedy tato podpora doposud neexistovala, dalo se o zařazení češtiny do finální verze systému minimálně pochybovat.

Tyto pochyby však v těchto dnech rozptýlil přímo Apple, když otevřel novou pracovní pozici. Najdete ji na obvyklém místě a Apple v ní poptává pracovníka české zákaznické podpory. Ten bude sídlit přímo v irském Corku a bude míst na starosti přijímat hovory od českých zákazníků a řešit jejich problémy. Mimo jiného je vyžadována výborná znalost češtiny i angličtiny, schopnost česky přijímaný hovor přepisovat do angličtiny a výhodou jsou zkušenosti z call centra.

Pokud se rozhodnete o pozici usilovat, přejeme vám hodně štěstí.