Víte, že možná máte nárok na Office od Microsoftu zdarma?

Prostřednictvím programu Microsoft Office Home Use Program je možné používat na domácím počítači kancelářský balík Office zdarma. Tedy v případě, že se váš zaměstnavatel do tohoto programu zapojil.

Pokud jste zaměstnáni u firmy či státní organizace, která má uzavřenou multilicenční smlouvu na kancelářskou sadu Microsoft Office včetně balíčku nadstandardních služeb Software Assurance, máte právo doma bezplatně používat Microsoft Office nejvyšší sady. Software je možné používat za účelem vzdělávání a odborného rozvoje nebo pro práci doma, pokud ji zaměstnavatel dovoluje.

Také pro Mac verzi

Co je však na této službě zajímavé pro nás, je její použitelnost také pro naši platformu Mac OS X. Vy jako domácí uživatel můžete v rámci tohoto programu získat Office 2011 pro Mac zdarma bez ohledu na to, jakou verzi Office používá váš zaměstnavatel. I pokud pracujete v plně Windows prostředí a vás zaměstnavatel má pouze Office pro Windows, můžete vy pro svůj domácí počítač zažádat o Office pro Mac.

Na domácí použití je zaměstnancům k dispozici jedna licence po dobu trvání multilicenční smlouvy a jejich pracovního poměru. Distribuce instalačního balíčku a instalačního kódu probíhá online formou, administrativní poplatek za stažení činí 12,95 Eur (cca 330 Kč). Poplatek může zaplatit buď sám zaměstnanec, nebo ho za něj může zaplatit zaměstnavatel.

Microsoft Office pro zaměstnance využívají instituce veřejné správy, banky, telekomunikační i výrobní společnosti. Program nejlépe funguje ve společnostech Škoda Auto, ČEZ, Telefónica O2 ČR, Česká pojišťovna ale i ve veřejné správě, např. na krajských ředitelstvích Policie ČR, České správě sociálního zabezpečení, významných univerzitách a dalších. Seznam společností využívajících Microsoft Office Home Use Program a další informace naleznete na http://www.microsoft.com/cze/office/hup/default.mspx.