Zrychlete Chrome ještě více zapnutím akcelerace

Přijde vám webový prohlížeč Google Chrome jako velmi rychlý? A věřte nebo ne, může být ještě rychlejší.

Pokud používáte poslední verzi tohoto webového prohlížeče, tedy verzi 9.0.597.103 (na kterou se prohlížeč aktualizuje automaticky), můžete pomocí skrytých přepínačů zapnout jeho další zrychlení. A jako bonus přidáme tip na zajímavou funkci, kterou využijí především uživatelé multidotykových touchpadů.

Začněte tím, že si otevřete novou záložku prohlížeče a do adresního řádku napíšete about:flags. Tím získáte přístup ke skrytým volbám, z nichž nás v tomto případě budou zajímat dvě: GPU Accelerated Compositing a Předběžné vykreslování webové stránky.

První z nich se postará o zapnutí akcelerace vykreslování webových stránek a použití 3D stylů s využitím grafické karty počítače, což nejen zrychlí vykreslování stránek, ale sejme část zátěže z hlavního procesoru. Druhá volba poté zapříčiní, že se webová stránka bude vykreslovat již v průběhu jejího načítání a že prohlížeč nebude čekat až na její kompletní stažení. Především na pomalejším připojení je výsledek velmi dobře patrný.

Jednotlivé volby musíte nejdříve povolit kliknutím na odkaz Aktivovat a pro jejich aktivaci je třeba prohlížeč restartovat kliknutím na stejnojmenné tlačítko ve spodní části stránky.

Pokud používáte počítač s multidotykovým touchpadem, můžete povolit také funkci nazvanou Přehled karet – tím aktivuje nové gesto (tažení třemi prsty dolů), které zobrazí miniatury všech otevřených karet. Je to velmi návykové především při prohlížení webu na noteboou v režimu celé obrazovky.