Sudoku HD: prohýbejte mozkové závity (Zkušenosti)

Matematická hra Sudoku je velmi populární a tak není s podivem, že se objevila také na iPadu. Sudoku HD, na které se podíváme dnes, pochází z dílny českých vývojářů a je ve světě velmi úspěšná.

Aplikace nabízí základní vzhledy – moderní a klasický. Oba jsou funkčně srovnatelné a liší se pouze vzhledem. Základním prvkem hracího pole je samotné Sudoku, které je aplikací vypočítáno automaticky. Vy můžete volit mezi čtyřmi obtížnostmi od jednoduché až po nesplnitelnou. Pokud nepatříte mezi Sudoku profíky, jistě přivítáte možnost povolit funkci autokorekce, která vás v případě, že se chystáte napsat již v příslušném regionu použité číslo, na tuto skutečnost elegantně upozorní.

Samotná hra je pohodlná – klepnutím označíte pole a z číselné klávesnice pod polem zvolíte číslo, které chcete do patřičného políčka napsat. Používat můžete také anotace, kdy do jednoho políčka můžete opakovaným zápisem vložit více čísel. V průběhu celé hry máte k dispozici možnost vrátit se o libovolný počet kroků vzad i vpřed.

Užitečná funkce v případě, že uvíznete na mrtvém bodě, je automatické vyplnění – klepnutím na tuto volbu dojde k doplnění vhodného čísla do prázdného políčka. Ale pozor – pokud tuto funkci použijete více než třikrát v jedné hře, nebude se výsledek započítávat do žebříčku nejúspěšnějších.

Vytvořte si vlastní Sudoku

Pokud patříte mezi ty, kteří Sudoku nejen rádi luští, ale také vymýšlejí, máte možnost – zapnutím funkce pro vytváření můžete napsat své vlastní Sudoku. Při pokusu o jeho uložení bude automaticky zkontrolováno, zda je platné a zda nevede k vícenásobné možnosti řešení – taktové Sudoku budete muset nejdříve upravit.

Pokud máte rádi Sudoku, pak je aplikace Sudoku HD pro iPad tou správnou volbou. Vše funguje jak má a vzhled nazvaný „Modern“ mne zkrátka uchvátil. V některé z dalších verzí bych pak přivítal snad jen praktický tutoriál pro ty, kteří sedí před Sudoku prvně v životě.

Soutěžte o Sudoku HD: do konce tohoto týdne rozdáme na SuperApple.cz, SuperiPhone.cz i na našem Facebooku celkem pět kódů pro získání této aplikace zdarma. Sledujte nás a zařaďte se mezi výherce.

A malý tip závěrem: Sudoku HD se aktuálně připravuje také v podobě klasické Macovské aplikace a mělo by se brzy zobrazit v Mac App Store.

Aplikace: Sudoku HD

Vývojář: CrowdCafé
Web: sudoku.crowdcafe.com
Cena: 0,99 dolarů

2 komentáře: „Sudoku HD: prohýbejte mozkové závity (Zkušenosti)

Komentáře nejsou povoleny.