Mobee Magic Charger: pro stále nabitou myš

Multidotyková myš Apple Magic Mouse má ve srovnání s konkurencí jednu podstatnou nevýhodu, kterou je vysoká spotřeba elektrické energie. Při opravdu inteznivní práci není problém vyčerpat energii baterií nebo akumulátorů za jediný měsíc.

A jistě to znáte sami: baterie dojdou vždy v tu nejméně vhodnou dobu a často tehdy, kdy nejsou po ruce žádné náhradní články. Zajímavým řešením tohoto problému je bezdrátová indukční nabíječka The Magic Charger od společnost Mobee.

[HTML1]

Nabíječka funguje na jednoduchém principu elektromagnetické indukce. To znamená, že potřebné energie je do myši přenášena prostřednictvím elektromagnetických vln a tudíž není třeba k myši připojovat jakýkoli napájecí zdroj.

Nyní ale k praktičtější části. Celá sada se sestává ze dvou částí: náhradního akumulátorového paku (ten instalujete do myši namísto běžných baterií) a dobíjecí základny. Tato základna je nízká, je vyrobená z kombinace šedého a bílého plastu a na její spodní straně je opatřena pryžovými pásky, díky kterým je na stole dostatečně stabilní. Základna je napájena prostřednictvím běžného USB portu.  Aby se myš začala nabíjet, stačí ji položit na tuto základnu.

Vše vypadá velmi dobře, ať již máme na mysli základnu samotnou nebo myš položenou v základně. U vašeho Maca vám tedy ostudu neudělá

Prověřeno praxí

Zařízení jsme měli k dispozici k dlouhodobému testu, během kterého jsme několikrát vyzkoušeli výdrž plně nabitých akumulátorů. O jejich stavu vás informuje světelný indikátor přímo na základně: pokud svítí červeně, myš se nenabíjí nebo není vložena; pokud probíhá nabíjení, pak bliká zeleně a pokud je myš plně nabita, svítí zeleně.

Plně nabitá myš vydržela pracovat osm dnů při průměrné zátěži 8 hodin použití denně. Plne nabitá myš pak operačnímu systému indikuje nabití okolo 60 % kapacity klasických pevných článků (nejvýše však 75 % kapacity, což je maximální kapacita akumulátorového packu). To je výborný výsledek a zajímavá hodnota především pro toho kdo čas od času pracuje mimo běžné pracoviště: pokud jedete na víkend na chatu a svého Maca berete s sebou, myš bez problémů vydrží bez nutnosti vozit s sebou i samotnou nabíječku.

Tato výdrž je, i když se to nemusí na první pohled zdát, nadstandardní a v podstě ji nikdy při běžném použití nevyužijete. Jak to? Vyplývá to ze způsobu použití – časem si totiž navyknete vždy, když odcházíte od počítače, odložit myš na stojánek. Nejen že tam vypadá dobře, ale současně vám umožňuje udržovat na stole pořádek. To znamená, že myš je prakticky neustále plně nabitá.

Zhodnocení a závěr

Pokud vám myš Apple Magic Mouse vyhovuje, uvažujte o bezdrátové nabíječce The Magic Charger od Mobee. Vyřešíte tak jednou pro vždy starost o akumulátory a navíc získáte stylový doplněk. Je výborná také jako doplněk Maca mini v obývacím pokoji coby domácí multimediální zařízení. Zařízení zakoupíte v prodejnách iStyle, iWorld a iSetos za 1 340 Kč, oficiálním dovozcem je Czech Data Systems.

A mě nezbývá než doufat, že podobnou technologii časem někdo použije i pro bezdrátovou Apple klávesnici…