Iomega SuperHero nabíjí a současně zálohuje iPhone

Společnost Iomega představila své řešení nabíječky SuperHero, která při nabíjení iPhonu provede současně zálohu kontaktů a fotografií v telefonu uložených.

Uživatelé, kteří již zažili ztrátu, krádež či poškození svého telefonu iPhone, dobře vědí, co to znamená náhle přijít o důležité kontakty či neopakovatelné fotografie jen proto, že pravidelně nezálohovali svůj iPhone prostřednictvím služby iTunes. Za méně než dva tisíce korun je nové jedinečné řešení Iomega SuperHero Backup and Charger zbaví potenciálně nepříjemného překvapení, protože dokáže automaticky zazálohovat všechny kontakty a fotografie v jednom či více telefonech iPhone při každém jejich nabíjení.

Nový Iomega SuperHero Backup and Charger for iPhone představuje kompaktní dokovací stanici, kterou je možné umístit na skříňku, pracovní stůl nebo třeba noční stolek a připojit přímo do elektrické zásuvky. Zařízení SuperHero Backup and Charger, které je vhodné i pro uživatele na cestách, je vybaveno 4GB SD paměťovou kartou poskytující dostatečnou kapacitu pro zálohování kontaktů a fotografií uložených v telefonu iPhone. SD kartu je možné vyměnit, pokud je nutná vyšší kapacita pro zálohování velkých objemů dat nebo více telefonů. Uživatel si z webu Apple Store stáhne bezplatnou aplikaci SuperHero iPhone a poté je již jeho iPhone připraven k nabíjení a zálohování pomocí stanice Super Hero Backup and Charger.

Jakmile je iPhone s nainstalovanou aplikací SuperHero umístěn do stanice SuperHero, aplikace se automaticky spustí a umožní v průběhu nabíjení zazálohovat kontakty a fotografie uložené v telefonu. Aplikace SuperHero umožňuje označit iPhone libovolným názvem, aby bylo možné pomocí jedné stanice SuperHero Backup and Charger nabíjet a zálohovat více telefonů. Indikátor průběhu oznamuje, kdy je zálohování dokončeno. Po počátečním zálohování všech kontaktů a fotografií se dále zálohují pouze nová data. Pokud uživatel přijde o svůj iPhone, může své kontakty a fotografie zkopírovat do nového telefonu jeho vložením do stanice SuperHero a stisknutím obnovovacího tlačítka.

Nový Iomega SuperHero Backup and Charger for iPhone je plně kompatibilní s iPhone 4, 3GS a 3G a také s iPod Touch (třetí a čtvrté generace). Zařízení již máme objednáno na recenzi, můžete se tak těšit na praktické zkušenosti.