Softwarový výběr: 49. týden [2010]

Jaké zajímavé softwarové novinky nebo aktualizované verze známých aplikací přinesl minulý týden? V obnovené týdenní sérii softwarových výběrů jme vybrali jsem pro vás ty, které by vás – jak doufám – mohly zaujmout.

Stay

Nemáte rádi, když si okna nepamatují své rozložení na ploše? Pak sáhněte po aplikaci Stay – sídlí nahoře v menubaru a dovolí vám kdykoli snadno uložit současné rozložení oken aplikací (nebo jen jedné aplikace) a také je kdykoli obnovit.

Mac OS X 10.6 / shareware

TCPBlock

Jednoduchá aplikace, která je však velmi praktická. Jedná se o firewall, ve kterém můžete snadno nastavit, která aplikace může komunikovat s internetem a která nikoli.

Aplikace využívá vlastního jaderného modulu a je snadno konfigurovatelná z prostředí panelu Předvolby systému.

Mac OS X 10.5 a vyšší / zdarma

Firefox Sync

Praktický zásuvný modul do prohlížeče Firefox, který vám umožní automaticky synchronizovat vaše záložky, historii prohlížení, záložky i hesla napříč různými počítači.

Pokud tedy používáte tento prohlížeč a ne konkurenční, které již tuto funkcionalitu běžně nabízí, stahujte.

Mac OS X 10.4 a vyšší / zdarma

X Lossless Decoder

X Lossless Decoder je nástroj určený pro počítače s operačním systémem Mac OS X, který je schopen dekódovat, konvertovat a přehrávat různé typy bezztrátových audio souborů.

V současné verzi podporuje formáty FLAC, Monkeys Audio, Wavpack, TTA, Apple Lossless, AIFF, WAW.

Mac OS X 10.3 a vyšší / zdarma

Weet

Povedený Twitter klient s výbornou a elegantní grafikou. Je rychlý, jeho prostředí je přehledné a hezké současně.

Nabízí základní portfolio funkcí, které od Twitter klienta očekáváte.

Mac OS X 10.6 / zdarma

Reeder

Reeder je velmi známá RSS čtečka uživatelům přístrojů s operačním systémem iOS. Na počítače se systémem Mac OS X přichází poprvé s většinou funkcí známých z původní mobilní verze.

Mac OS X 10.5 a vyšší / zdarma

Video Monkey

Video Monkey je aplikace určená pro snadnou konverzi různých videí v různých formátech. Nabízí velmi jednoduché rozhraní, podporuje dávkovou konverzi i jednoduché nastavení exportních parametrů.

Mac OS X 10.5 a vyšší / zdarma

eMaps

Vadí vám, že aplikace Google Maps nemá svou desktopovou aplikaci určenou přímo pro operační systém Mac OS X? Pak vyzkoušejte eMaps – lokální aplikace, která nabízí přístup ke všem funkcím Google Maps, které můžete znát například ze svého iPhonu nebo iPadu.

Softwarový výběr vytváříme ve spolupráci s katalogem Aplikace SuperApple.cz.

Mac OS X 10.4 a vyšší / zdarma