Softwarový výběr: 48. týden [2010]

Jaké zajímavé softwarové novinky nebo aktualizované verze známých aplikací přinesl minulý týden? V obnovené týdenní sérii softwarových výběrů jme vybrali jsem pro vás ty, které by vás – jak doufám – mohly zaujmout.

TeamViewer

TeamViewer je aplikace, která vám umožní vzdálené připojení k jiným počítačům a jejich vzdálenou správu. Můžete se tak na cestách připojovat ke svému domácímu počítači nebo na dálku provádět konfiguraci na počítačích zákazníků nebo přátel.

Aplikace TeamViewer funguje na většině typů internetového připojení a její zprovoznění není nijak náročné.

Mac OS X 10.4 a vyšší / zdarma

Sidestep

Open-source aplikace, která sedí tiše na pozadí a chrání vaše soukromí a vaše bezpečí při prohlížení webových stránek.

Pokud se připojíte k internetu na nechráněných Wi-Fi sítích, například v kavárně, rozpozná Sidestep toto nebezpečné připojení a přesměruje veškerý váš síťový provoz šifrovaným SSL tunelem přes zabezpečený proxyserver.

Mac OS X 10.5 a vyšší / zdarma

SugarSync Manager

SugarSync je aplikace pro snadnou synchronizaci, vzdálený přístup k datům a sdílení dat mezi různýými počítači. Nativní klient funguje jak na počítačích s Windows, tak i na Mac OS X.

Aktuální verze pro Mac OS X dostala mnoho nových funkcí a nabízí spolupráci s volně dostupnými aplikacemi pro iPad, iPhone, Android a další mobilní platformy.

Mac OS X 10.5 a vyšší / shareware

Scrivener for Mac

Scrivener je kompletní systém pro správu a tvoření všech možných spisovatelských projektů. Ať již pravujete na knize, divadelní hře, scénáři, diplomové práci nebo výstupu z marketingového průzkumu.

Pomůže vám s osnovou, nabízí poznámky i další praktické pomůcky a provede vás i tvorbou jednoduchého knižního layotu až po finální export pro tisk.

Mac OS X 10.4 a vyšší / shareware

Macintosh Explorer X

Přecházíte na Maca z Windows a nemůžete si zvyknout na jeho Finder? Pak vyzkoušejte aplikaci Macintosh Explorer X, která si klade za úkol přinést do systému Mac OS X stejný vzhled a způsob ovládání, na který jste byli až doposud zvyklí.

Mimo to podporuje také záložky a mnoho zajímavých funkcí.

Mac OS X 10.4 a vyšší / shareware

SerialMailer

Povedená aplikace určená k rozesílání hromadných personalizovaných e-mailových zpráv. Můžete definovat skupiny příjemců, jejich adresy i obsahy odesílaných zpráv.

Aplikace je rychlá, uživatelské rozhraní je jednoduché a intuitivní a mimo to plně podporuje Address Book. E-maily rozesílá buďto samostatně, nebo prostřednictvím aplikace Mail.

Mac OS X 10.5 a vyšší / shareware

iPhotoSync

Aplikace je nutností pro všechny, kteří chtějí jednu jedinou iPhoto knihovnu používat mezi různými účty nebo na více počítačích. Dokáže synchronizovat změny mezi knihovnami a automaticky přidávat fotografie, které přibyly v jiné z knihoven.

Aplikace nikdy žádné fotografie nemaže, pouze přidává nové.

Mac OS X 10.5 a vyšší / shareware

OnyX

Jedna z najznámějších a současně i nejlépe vybavených aplikací pro úpravu skrytých nastavení operačního systému Mac OS X. Dovolí vám převzít kontrolu i nad funkcemi, které vám Apple nepovolil. Mimo systému dokáže ovládat také některé další aplikace, jako je například Safari nebo iTunes.

Mac OS X 10.6 / freeware

Softwarový výběr vytváříme ve spolupráci s katalogem Aplikace SuperApple.cz.