Mapy.cz od Seznamu konečně také pro iPhone (Zkušenosti)

Mapový portál Mapy.cz provozovaný Seznamem vydal nativní mapovou aplikaci také pro mobilní telefony iPhone. Pojďte se podívat, co nabízí.

Aplikace Mapy.cz, která se nyní objevila také v nabídce App Store, zobrazuje body zájmu na základě vaší aktuální polohy. Kdekoli tedy jste, můžete si nechat vyhledat ve svém okolí zajímavosti a subjekty z databází Firmy.cz. Relativně jednoduše tak na iPhonu najdete nejbližší bankomat, úřad nebo restauraci.

Co je však na aplikaci nejzajímavější, to jsou mapové podklady, které využívá. Aplikace má přístup ke všem mapám nabízených portálem mapy.cz včetně všech překryvných vrstev. Možná si říkáte, proč to všechno – vždyť máte v iPhonu mapy přímo od Googlu. Máte pochopitelně pravdu, ale jeden rozdíl tu přeci jenom je, a tím je kompletní turistická mapa včetně všech turistických značek a cyklotras.

Aplikace je k dispozici zdarma a její ovládání je jednoduché. Pokud nevyžijete vyhledávání na první obrazovce, můžete se přepnout přímo na mapovou obrazovku. Zde po klepnutí na tlačítko v pravém spodním rohu obrazovky můžete přepínat dostupné mapové podklady (klasická mapa, fotomapa, turistická mapa, historická mapa) i upravovat další nastavení, kupříkladu preference pro plánování trasy.

Na aplikaci Mapy.cz mnoho uživatelů dlouho čekalo a je tak velká škoda, že nejde o duální aplikaci podporující také velký displej iPadu. Zřejmě mají v Seznamu důvod, proč nepodporovat rok staré zařízení.

Aplikace: Mapy.cz

Vývojář: Seznam.cz a. s.
Web: mapy.cz
Cena: zdarma

5 komentářů: „Mapy.cz od Seznamu konečně také pro iPhone (Zkušenosti)

  • avatar
    30. 12. 2010 (09:46)
    Trvalý odkaz

    Jaké má výhody tahle aplikace oproti otevření stránek mapy.cz přes mobilní prohlížeč?
    OT: plánujete někdy recenzi Touche 4G? V redakci ho máte od září..

    • avatar
      30. 12. 2010 (09:55)
      Trvalý odkaz

      Je to nativní aplikace – webovou verzi nepoužívám a tak nevím, zda dokáže zobrazit polohu na mapě dle GPS a podobné. To musíte vyzkoušet vy, kteří to používáte…

      Klasické „recenze“ neděláme, těch je všude na webu dostatečné množství již dlouho a jako představení možností produktu postačují (navíc recenze psané po pár dnech s produktem nejsou ničím, než popisem prvních dojmů). Zaměřujeme se na dlouhodobější zkušenosti z pravidelného používání – tedy něco, co jinde nenabízejí; zkušenosti s touchem jsou v plánu tuším na první polovinu ledna, v redakci se podívám do přesného plánu…

    • avatar
      30. 12. 2010 (14:07)
      Trvalý odkaz

      Výhoda je ta, že ta aplikace je celkem pěkně udělaná a dobře se používá. Webová verze přes Safari je (alespoň v iPhonu) zcela nepoužitelná – jen posunout se v ní na mapě kam potřebujete je práce na 10 minut :)

  • avatar
    30. 12. 2010 (10:15)
    Trvalý odkaz

    Jj paradni aplikace. Jen by vykreslovani na iP4 bylo trosku jemnejsi jak na google mapach (to ale asi moc nepujde, protoze to je v rastru).

    Jinak se chci zeptat na body zajmu, casto hledam v okoli postovni schranku a nebo postu a jeji oteviraci dobu? A s hruzou jsem zjistil, ze zadna takova databaze neexistuje a ani zlate stranky a ani seznam mi nic takoveho nenajde, nedalo by se s tim neco udelat?

Komentáře nejsou povoleny.