InPočasí: aktuální srážky a informace o počasí vždy po ruce (Zkušenosti)

Aplikací pro informování o počasí existuje pro iPhony i iPady velké množství, není však mnoho z těch, které by zcela braly v potaz naše lokální podmínky.

Aplikace InPočasí je aplikací spojenou s českým meteorologickým portálem IN-POČASÍ.cz. Je určena pro iPad i iPhone  její ovládání je jednoduché. Největší část obrazovky zabírá samotná mapa českého území, se kterou lze pracovat, jako s kteroukoli jinou mapou: můžete jí posouvat, přibližovat i oddalovat.

Aplikace nabízí čtyři základní obrazovky. Na první uvidíte aktuální zobrazení srážek využívající dat radarových stanic českého hydrometeorologického institutu. V době pořizování screenshotů mnoho srážek nad naším územím nebylo, můžete si ale povšimnout lokálních srážek na rakousko-německé hranici. Pro ilustraci zobrazení však postačí.

Druhou obrazovkou je animace těchto srážkových dat – snadno tak uvidíte v intervalech půl hodiny rychlost a směr pohybu srážek, díky čemu můžete poměrně přesně předpovídat, za jak dlouho dorazí konkrétní srážky až k vám. Zajímavá je i třetí obrazovka, která zobrazuje podobou malých ikonek lokální informace o počasí, které odesílají uživatelé mateřského portálu.

A konečně poslední obrazovkou je zobrazení předpovědi počasí prostřednictvím webové stránky In-Počasí.

Aplikace In-Počasí je praktická především pro sledování aktuálního vývoje a pohybu srážek kdekoli na cestách bez nutnosti otevírat ve webovém prohlížeči stránky ČHMÚ. Ovládání je intuitivní, scházela nám snad jen možnost zadat lokální informaci o počasí na třetí obrazovce.

Aplikace: InPocasi

Vývojář: David Prantl
Web: in-pocasi.cz
Cena: zdarma