Train Conductor: zapomeňte na letadélka a řiďte pořádnou železnici (Zkušenosti)

Poslední dobou jsou na App Store ve velké oblibě aplikace simulující řízení letového provozu. Co se ale pro jednou vrátit zpět na zem a zařídit si pořádnou železnici? A třeba v návykové hře Train Conductor.

Hra je ve své podstatě velmi jednoduchá, ale takové jsou nakonec nejlepší. Ve hře ovládáte několik řad kolejí se semafory, po kterých přejíždějí vlakové soupravy. Každá z nich má svůj cíl, který je reprezentován malým číslem koleje, na kterou máte soupravu přepojit. Mimo to musíte počítat také se semafory, která vás do některých stanic nepustí a tak musíte vlak po nutnou dobu zastavit.

Vše ovládáte tažením prstem: stisknete příslušný vlak a tažením jej přemístíte na kolej, na kterou míří. Objeví se výhybka, pro které souprava přejede. A zda přejede bezpečně záleží jen na vás – musíte hlídat, abyste nekřížili dráhu různým vlakům a pokud se tak stane, máte kdykoli možnost daný vlak zastavit a opět uvést do pohybu (prostým klepnutím na příslušnou lokomotivu). Není to nijak složité a navíc vás ovládáním provede přehledný průvodce.

Grafika hry je spíše jednoduchá, modely vlaků by si možná zasloužily podrobnější zpracování. Ale co si budeme povídat, s narůstající obtížností přestanete vlaky a jejich provedení úplně vnímat, takový to bude „fofr“.

Hra Train Conductor je po omezenou dobu k dispozici zdarma na App Store a nepodporuje velké rozlišení iPadu, což je její jediná větší nevýhoda. Je velmi chytlavá a i přes poměrně jednoduchou grafiku dokáže zaujmout a se vzrůstající obtížností a stále větším množstvím vlaků se od ní budete jen těžce odtrhávat.

Aplikace: Train Conductor

Vývojář: The Voxel Agents
Web: www.thevoxelagents.com/trainconductor
Cena: zdarma

2 komentáře: „Train Conductor: zapomeňte na letadélka a řiďte pořádnou železnici (Zkušenosti)

  • avatar
    16. 11. 2010 (10:15)
    Trvalý odkaz

    Train Conductor 2 je pro iPad, ovšem už není zadarmo, ale za 0.79 EUR.

  • avatar
    16. 11. 2010 (23:40)
    Trvalý odkaz

    nejhorší hra pro iphone – hraju to už několik hodin a vůbec se od toho nemůžu odtrhnout :-D

Komentáře nejsou povoleny.