Softwarový výběr: 47. týden [2010]

Jaké zajímavé softwarové novinky nebo aktualizované verze známých aplikací přinesl minulý týden? V obnovené týdenní sérii softwarových výběrů jme vybrali jsem pro vás ty, které by vás – jak doufám – mohly zaujmout.

TuneSpan

TuneSpan je aplikace, které vám dovolí přesunout skladby z vaší iTunes knihovny na různé disky bez toho, abyste museli jakkoli zasahovat přímo do iTunes nebo měnit jejich nastavení.

Aplikace dokáže také vysledovat přesunuté soubory, na které iTunes ztratil přímou vazbu.

Mac OS X 10.5 a vyšší / zdarma

Deeper

Zajímavá utilita, která vám nabídne přístup k mnoha skrytým funkcím a nastavením jak operačního systému, tak i populárních aplikací, jako je QuickTime, Safari nebo iTunes.

Poskytovaných možností je opravdu spousta, výhodou aplikace je její dostupnost zdarma.

Mac OS X 10.6 / zdarma

Blue Crab

Modrý krab je jednoduchá aplikace, která dokáže stáhnout kompletní webový server a připravit jej tak, aby byl použitelný pro offline lokální prohlížení.

Dokáže kontrolovat a opravovat nefunkční linky a odkazy, poradí si také s obrázky, pdf soubory a další doprovodnou grafikou.

Mac OS X 10.4 a vyšší / shareware

iPhoto Buddy

Aplikace, kterou přivítají všichni, kteří na jednom počítači chtějí používat více iPhoto knihoven. Přesně s tímto totiž dokáže aplikace iPhoto Buddy pomoci a nabídne tak možnost zvolit, s jakou knihovnou se má iPhoto spustit.

Novinkou je plná kompatibilita s novými iPhoto 11.

Mac OS X 10.4 a vyšší / zdarma

Amnesia

Tato utilita vám pomůže udržel pořádek na vašem pevném disku. Po odinstalování programů totiž na něm zůstává mnoho malých souborů coby nepříjemné pozůstatky. Aplikace Amnesia je dokáže vyhledat a nabídnout jejich skutečné odstranění.

Mac OS X 10.4 a vyšší / shareware

iPhone Photo Transfer

Aplikace iPhone Photo Transfer je zdarma dostupná aplikace pro snadné stahování obrázek z iPodu, iPhonu nebo iPadu do vašeho počítače. Aplikace dokáže detekovat připojení iOS zařízení automaticky a spustit ihned stažení obrázků.

Mac OS X 10.5 a vyšší / zdarma

MailMate

Nový poštovní klient MailMate se specializuje pouze na ty poštovní schránky, ke kterým lze přistupovat prostřednictvím IMAP protokolu. Aplikace je k dispozici teprve v betaverzi, tudíž ještě nenabídne úplně všechny myslitelné funkce.

Betaverze je k dispozici zdarma, je však možné zakoupit i plnou licenci. Uživatelé betaverze však dostanou výraznou slevu.

Mac OS X 10.5 a vyšší (pouze Intel) / shareware (beta zdarma)

MacVideo DVD Ripper for Mac

Přehledná a jednoduchá aplikace, která vám pomůže s ripováním klasických optických DVD videodisků do formátu vhodného například pro iPhone, iPod nebo Apple TV. Mimo těchto formátů podporuje například i moderní kontejner MKV.

Mac OS X 10.4 a vyšší / shareware

Softwarový výběr vytváříme ve spolupráci s katalogem Aplikace SuperApple.cz.

2 komentáře: „Softwarový výběr: 47. týden [2010]

  • avatar
    27. 11. 2010 (12:57)
    Trvalý odkaz

    iPhoto Buddy je ten isty popis jako Blue Crab, aj fotka je ta sama!

  • avatar
    27. 11. 2010 (13:23)
    Trvalý odkaz

    Tento SW výběr je fakt bomba. Prakticky všechny aplikace se mi budou hodit a doposud sem o nich nevěděl. Díky

Komentáře nejsou povoleny.