Reality.cz: vybírejte nemovitosti na iPhonu (Zkušenosti)

V poslední době je dobrým zvykem, aby webové služby nabízely také nativní aplikace pro mobilní platformy. A uživatelé se chovají podle toho – mnoho z nás raději sáhne po nativní aplikaci, než se prodírat na telefonu nepřehledným webovým rozhraním, byť často optimalizovaným. Aplikace Reality.cz je ukázkou situace, kdy je nativní aplikace pohodlnější.

Ptáte se, proč je tomu tak? Odpověď může být velmi jednoduchá: telefon máte vždy po ruce, zatímco s počítačem to již tak snadné není. A navíc telefon vám dokáže nabídnou funkcionalitu, která je na velkých počítačích ještě v plenkách – v případě aplikace Reality.cz, kterou jsme otestovali dnes, je to vyhledávání na základě vaší aktuální polohy. No jen si to představte: jedete prosluněnou podzimní krajinou a dojedete do malebného údolí a okamžitě víte, že zde byste chtěli dožít. Co teď? No přece vytáhnout iPhone, spustit aplikaci a zapnout vyhledávání všech nemovitostí v okolí vaší aktuální polohy. A hle – ta malebná roubená chaloupka uprostřed jabloňového sadu na protější stráni je na prodej.

Aplikace vyhledává byty, domy, pozemky i komerční nemovitosti, rozlišuje také mezi nemovitostmi určenými k prodeji nebo pronájmu. Jak již její název napovídá, pracuje nad daty realitních serveru Reality.cz, který dle informací na svých webových stránkách spolupracuje  s většinou realitních kanceláří.

Ovšem vyhledávání podle aktuální polohy není jedinou možností, jak nalézt kýženou nemovitost, samozřejmostí je také přímé zadání polohy na mapě, vyhledávání podle lokalit nebo nastavení dalších pokročilejších filtrů. Mimo to máte k dispozici historii posledních hledání.

Jak můžete vidět na předchozích screenshotech, jsou poskytované informace stejně podrobné, jako na webových stránkách. Přímo v iPhonu tak můžete prohlížet fotografie dotyčné nemovitosti, přečíst si celý popis včetně základních informací o jejích dispozicích, zobrazit kontakt na konkrétního makléře nebo realitní kancelář i zobrazit přesně na mapě, kde se nemovitost nachází. A díky tomu, že jde o nativní aplikaci, která si pouze stahuje surová data bez HTML kódu okolo je procházení nemovitostí rychlejší i pohodlnější, než na stolním počítači. Osobně bych přivítal také verzi pro iPad – jeho větší displej se nabízí především pro zobrazení fotografií dotyčné nemovitosti.

Aplikace: Reality.CZ

Vývojář: uLikeIT
Web: reality.cz
Cena:  zdarma