mParkování: ultimátní průvodce parkováním v hlavním městě (Zkušenosti)

Modré, zelené a žluté parkovací zóny jsou noční můrou všech mimopražských návštěvníků hlavního města a troufnul bych si tvrdit, že i mnoha obyvatelů Prahy. Od jejich zavedení je parkování v Praze skutečná lahůdka, se kterou vám dokáže pomoci snad jen šikovná aplikace.

Takovou aplikací, která se v poslední době stává v App Store velmi populární, je česká aplikace mParkování. Je určena pro iPhone a pomůže vám právě s parkováním v Praze. A nejen s ním, nabídne také důležité informace o aktuální plynulosti dopravy.

Aplikace je rozdělena do několika tématických obrazovek, zahrnujících informace o pakrování, dopravní kamery, hustotě provozu i zobrazení parkovacích zón.

Ve všech módech máte k dispozici mapu, kde společně s lokací vaší polohy můžete vidět konkrétní situaci právě ve vašem okolí. Pokud dorazíte na místo, kam máte namířeno, zobrazí vám aplikace nejbližší volná místa pro bezproblémové zaparkování. Při jízdě po Praze pak můžete procházet obrazy webových kamer na významných tazích, nebo sledovat stupně provozu. Praktická je také mapa zobrazující právě jednotlivé parkovací zóny.

Aplikace je rychlá a ke svému chodu vyžaduje připojení k internetu, tudíž vám příliš nepomůže například na iPodu touch. Zamrzí také skutečnost, že ji není možné nainstalovat do iPadu – alespoň nám se to v redakci nepodařilo. Osvědčilo se nám před Prahou spustit aplikaci, zkontrolovat průjezdnost jednotlivých tahů a vyhlédnout vhodné parkovací místo poblíž místa, na které míříme. Podané informace byly vždy přesné a důvěryhodné.

Aplikace: mParkování

Vývojář: eMan s. r. o.
Web: mparkovani.cz
Cena: zdarma

Jeden myslel na “mParkování: ultimátní průvodce parkováním v hlavním městě (Zkušenosti)

  • avatar
    19. 11. 2010 (22:11)
    Trvalý odkaz

    „ultimátní“? To si děláte prdel, ne?

Komentáře nejsou povoleny.