Herní okénko 4: 10 největších pecek ze Steamu

Prošli jsme distribuční kanál Steam a vybrali pro vás deset těch zaručeně nejlepších herních pecek co nabízí. Všechny hry najdete v přehledné tabulce s doplňujícími informacemi. Tak neváhejte a pojďte se mrknout co nesmíte minout!

Distribuční kanál Steam od společnosti Valve spuštěný v květnu tohoto roku si získal značnou popularitu mezi hráči na jablečné platformě. Určitě na tom sehrál svou roli Steam-Play. Čili pokud vlastníte hru pro PC, Mac verzi získáte zadarmo. Steam klient pro Mac je naprosto totožný s PC verzí, takže fungují všechny vychytávky včetně Steam-Cloud (ukládání pozic na server Steamu a jejich synchronizace se všemi vašimi klienty).

Steam vyžaduje Intel Mac a alespoň OS X Leopard.

A nyní se podíváme na to nejlepší co nám Steam může nabídnout. U každého titulu najdete jak stručný popisek, tak cenu a hardwarové nároky.

Counter-Strike: Source

Pro většinu hráčů FPS naprosto klíčový titul. CSko přichází přesně tak jak jej známe z PC. Můžete se tedy vrhnout přímo do frenetických bitev a ukázat kdo má lepší mušku!

Cena: 14,99€
HW požadavky: OS X Leopard 10.5.8, Snow Leopard 10.6.3, 1GB RAM, NVIDIA GeForce 8 a lepší, ATI X1600 a lepší

Half-Life 2

Naprosto legendární střílečka. Správně porcovaná dávka akce protkaná chytrými rébusy s fyzikou prostředí a schopnými nepřáteli je jasnou volbou pro každého fanouška série a žánru. Na Steamu jsou ovšem i obě epizody, které doplňují už tak hutnou a skvěle zpracovanou příběhovou linku původní hry a rovněž stojí za zahrání.

Cena: 6,99€
HW požadavky: OS X Leopard 10.5.8, Snow Leopard 10.6.3, 1GB RAM, NVIDIA GeForce 8 a lepší, ATI X1600 a lepší

Left 4 Dead 2

Jak se říká – kdo se bojí, nesmí do lesa. A v případě Left 4 Dead 2 to platí dvojnásob. Ocitáte se v oblasti zamořené hladovými zombíky, kteří nemají nic jiného na práci než vám jít po krku. Opravdu adrenalinová kooperativní střílečka, kterou byste si neměli nechat ujít. A zvláště pokud máte další tři kamarády s brokovnicí pevně v ruce! Na Steamu je i první díl, který rovněž stojí za hřích.

Cena: 13,99€
HW požadavky: OS X 10.6.4 (je vyžadován Snow Leopard Graphics Update), Dual core Intel processor, 2GHz a lepší, ATI Radeon 2400 a lepší / NVIDIA 8600M a lepší. Není podporován OS X 10.5.x,  a tyto grafické karty ATI X1600 nebo X1900, NVIDIA GeForce 7 a grafické karty Intel .

 

Torchlight

Pokud vám už dlouho chyběla pořádná diablovka, tak je Torchlight tím pravým RPG pro vás. Stylově zpracovaná grafika a herní mechanismy vycházející přímo z legendy vás poženou neustále vpřed. Opět zažijete momenty „Ještě jeden dungeon a půjdu spát…“. Pokud máte rádi diablovky s Torchlight rozhodně nešlápnete vedle.

Cena: 15,99€
HW požadavky: OS X Leopard 10.5.8, Snow Leopard 10.6.3, 1GB RAM, ATI Radeon X1600 nebo odpovídající NVidia)

Machinarium

Pokud jste si mysleli, že adventurám odzvonilo pak vás Machinarium vyvede z omylu. Krásná grafika a hudební doprovod jenž doplňují příběh tohoto českého počinu je rozhodně důkazem, že adventury mají stále co říct. Pokud se budete chtít o tomto klenotu dozvědět více, dohledejte si naši recenzi.

Cena: 14,99€
HW požadavky: OS X version Leopard 10.5.8, Snow Leopard 10.6.3, Flash

 

Portal

Že ve Valve umí dělat i něco jiného než střílečky dokázali v této logické hře viděné z první osoby. Portal je celý založený na vyspělé herní fyzice a hádanek vyplývajících z ní. Na pozadí je nenápadně vetkán odkaz narážející na Half-Life 2. Už jen pro své netradiční pojetí stojí hra za vyzkoušení.

Cena: 11,99€
HW požadavky: OS X Leopard 10.5.8, Snow Leopard 10.6.3, 1GB RAM, NVIDIA GeForce 8 a lepší, ATI X1600 a lepší

 

 

Sid Meier’s Civilization IV

Ani příznivci strategií nepřijdou zkrátka. Na Mac byla portována slavná budovatelská strategie v níž procházíte se svým národem celou epochou věku. Na hráče čekají široké možnosti jak vybudovat tu nejmocnější a ekonomicky nejvyspělejší civilizaci v dějinách lidstva. A co více za pár měsíců se můžeme těšit na rovněž výborný pátý díl na jehož Mac verzi se nyní intenzivně pracuje.

Cena: 19,99€
HW požadavky: OS X 10.5.8, 512MB RAM, (ATI): Radeon 9600 Video Card (NVidia): GeForce FX 5200 a lepší
Upozornění: Tato hra nefunguje na discích formátovaných jako Mac OS Extended (Case Sensitive – citlivé na  velikost písmen).

 

Plants vs. Zombies

Legendární Indie hra dorazila a na váš Mac! Pomocí vysazování květin zabraňte hordám zombíků, aby se zmocnily vaší zahrady. Máte k dispozici několik variant rostlin, které můžete vysadit a použít jako ochranu zahrady. Ale pozor, zombíci se vyskytují také v mnoha variantách a dokážou vám pořádně zatopit!

Cena: 9,99€
HW požadavky: OS X 10.5.8, 10.6.x, grafická karta s alespoň 64MB paměti

 

Football Manager 2011

Velmi populární fotbalový manažer nám nedávno přihrál míč a je jen na vás, zda jej chytnete. Nabízí veškeré vymoženosti které jen po manažeru můžete chtít – přehledné statistiky všech kvalitních lig, tabulky s hráči, plánování a trénink hráčů a simulované utkání plně ve 3D.

Cena: 49,99€ (Novinka)
HW požadavky: OS X Leopard 10.5.8, Snow Leopard 10.6.3, 2GB RAM, Nvidia Geforce 7300 GT nebo ATI Radeon X1600 a lepší

 

 

EVE Online: Tyrannis

A na závěr jsme si nechali něco pro fanoušky pořádné Sci-Fi a online hraní. Objevujete planety, získáváte nové technologie a propracováváte ekonomiku svého galaktického impéria. Můžete najímat žoldáky, přesvědčovat obchodníky a bojovat s vašimi křižníky o celou známou galaxii. Hra je také zajímavá svým vnitřním systémem ekonomiky, kdy lze poplatek za hraní na další měsíc zaplatit pomocí herních peněz.

Cena: 19,99€ (měsíční poplatek)
HW požadavky: OS X 10.5.8, 10.6.x, 1GB RAM, ATI X1600 nebo NVIDIA GeForce 7300 GT a lepší, grafické karty Intel nejsou podporovány

To byl přehled her na Steamu, které byste měli rozhodně vyzkoušet. Samozřejmě se zde na plno her nedostalo – namátkou Team Fortress 2, Killing Floor, Day of Defeat: Source a mnohé další.

A už teď se můžete spolu s námi těšit na připravované hry, které vyjdou v průběhu tohoto a příštího roku a na něž se v Herním okénku určitě podíváme blíže.

5 komentářů: „Herní okénko 4: 10 největších pecek ze Steamu

  • avatar
    22. 11. 2010 (10:01)
    Trvalý odkaz

    V pátek jsem si koupil orange box a je to super….

  • avatar
    22. 11. 2010 (10:25)
    Trvalý odkaz

    Ja nedam dopustit na Altitude. Viac nez 1000 hodin hrania a stale je to zabava! :-)

  • avatar
    22. 11. 2010 (10:46)
    Trvalý odkaz

    Opravdu je možno si hry po jejich zakoupení poté zahrát jak na PC, tak na Macu?

    • avatar
      22. 11. 2010 (10:55)
      Trvalý odkaz

      Ano, všechny které mají uvedeno „Steam-Play“ u názvu. Stačí mrknout do Steam Store ;)

  • avatar
    25. 11. 2010 (20:35)
    Trvalý odkaz

    Kucí autorský, máte zpoždění, Civilizace V už na Steamu je, jakejchpak pár měsíců!!!!

Komentáře nejsou povoleny.