OWLE Bubo: doplněk, který dovolí natáčet s iPhonem skutečně kvalitní videa

Především v novém iPhonu 4 najdete skutečně kvalitní kameru, která přímo vybízí k natáčení. K naprosté dokonalosti jí však pár drobností chybí – a přesně tyto z velké části odstraňuje povedený externí doplněk OWLE Bubo.

Pokud si vzpomenete na článek iPhone 4 jako videokamera, jistě si vybavíte i zde zmiňované nevýhody: nepraktické uchopení při delším nahrávání plynoucí s přílišné tenkosti telefonu a nepříjemné třepání způsobené nízkou hmotností telefonu. Tvůrci doplňku OWLE Bubo si jsou těchto problémů, kterými trpěl také předchozí iPhone 3GS,  vědomi a připravili opravdu povedené řešení.

OWLE Bubo se skládá ze dvou konstrukčních částí: masivního kovového obalu na telefon s gripy pro snadné uchopení oběma rukama a kombinací makro a širokoúhlého objektivu. Telefon se do Buba vkládá v pryžovém obalu, díky kterému je dobře fixován na svém místě a současně i pružně oddělen od samotného těla, navíc součástí sady je i externí mikrofon. Ten je kvalitnější, než ten vestavěný v iPhonu a lze jej také směřovat dle potřeby. Prohlédněte si celý přístroj na následujícím představení.

[HTML1]

Použití hliníku coby materiálu nezatracujte: na rozdíl od plastu má dostatečnou hmotnost (téměř půl kilogramu), což společně se způsobem úchopu výrazně stabilizuje výsledný obraz. Nejlépe je to vidět na následující ukázce videí pořízených na iPhonu 3GS s a bez zařízení OWLE Bubo. Ten rozdíl je až neuvěřitelný – nejen že obraz je výrazně stabilnější, přídavná optika výrazně zlepší kresbu i barevnost snímku.

[HTML2]

Když si uvědomíme, co zařízení dokázalo udělat s obrazem ze starého iPhonu 3GS, který nikdy nebyl žádným přeborníkem v oblasti kvalitního videa, rýsuje se nám ve spojení s iPhonem 4 skutečně povedený doplněk, který promění tento telefon ve skutečně použitelný kamkordér. Díky dobrému úchopu a masivní konstrukci tak můžete slušně natáčet i v extrémních podmínkách – jako v následujícím případě opět s iPhonem 3G – bez OWLE Bubo bych si stejné záběry holým iPhonem asi pořídit netroufnul.

[HTML3]

Nevím jak vás, ale mě OWLE Bubo opravdu zaujal. Více zajímavých ukázkových videí najdete na YouTube, více se o OWLE Bubo dozvíte na firemních stránkách. Nevím o nikom, kdo by toto zařízení k nám dovážel, jsme tak odkázáni pouze na individuální dovoz: výrobce prodává Bubo pro iPhone 4 za 169 dolarů, pro iPhone 3GS pak za 159 dolarů. Osobně bych nejvíce přivítal verzi pro iPod touch čtvrté generace, která se prý připravuje.

Díky Pavlu H. za tip…

3 komentáře: „OWLE Bubo: doplněk, který dovolí natáčet s iPhonem skutečně kvalitní videa

  • avatar
    08. 10. 2010 (08:45)
    Trvalý odkaz

    aaaaaaaiiiiii OMG, OMG uuaaaam iiiiii, omg, omg, aaaaaaaaaaaaa omg, omg….
    Netusil jsem ze amici maji tak boohaty slovnik…a kdyz taj slysim mluvit pepiky..:D
    A to posledni video je best kdo ma solidni sestavu lidi tak at si pripda trochu vic zvuk pak je to video o necem uplne jinem :D

  • avatar
    08. 10. 2010 (09:40)
    Trvalý odkaz

    Možná to někomu příjde jako off topic, ale proč si mám kupovat k iphonu speciální neforemný stativ, když si za tu samou cenu můžu pořídit výrazně lepší kameru?

    Sám jsem si koupil iP4 abych u sebe nemusel nosti mp3 přehrávač a kompakt a telefon, ale tohle mi příjde už vyhrocené. Uplně to zabíjí podstatu toho zařítení, tj. MOBILNÍ multimediální telefon.

    • avatar
      11. 10. 2010 (17:52)
      Trvalý odkaz

      Jako bys mi mluvil z huby *thumbs up* !!! Do puntíku .

Komentáře nejsou povoleny.