Nový update firmwaru dovoluje starším MacBookům nabíjení novými nabíječkami

Již si nad tím několik čtenářů v diskusi postesklo: po zakoupení nového napájecího adaptéru ke svému MacBooku nebo MacBooku Pro nebyli schopni jeho prostřednictvím svůj notebook nabít: počítač připojení adaptéru vůbec nerozpoznal. Skutečně to nebyla chyba napáječe, ale notebooku, kterou Apple právě opravil.

Pro majitele MacBooků typů Late 2007, Early 2008, Late 2008 a MacBooků Pro typů Early 2008 (17″) i Early 2008 (15″) tak vyšel update SMC firmwaru, který tuto chybu odstraňuje. Najdete jej klasicky přes Aktualizace systému (nebo jej můžete stáhnout manuálně z tohoto odkazu), jeho velikosti je 178 KB.

Po instalaci se váš počítač restartuje, zůstane však v šedé obrazovce, v jejíž spodní části uvidíte ukazatel průběhu flashování firmwaru. V jeho průběhu byste opravdu neměli počítač žádným způsobem vypínat, vyčkejte až na dokončení této operace – počítač se poté sám restartuje a běžně spustí. Neděste se toho, že ventilátory počítače poběží v průběhu updatu na plný výkon, po dokončení opět přejdou na automatické řízení.