To nejlepší z Apple blogů (37. týden)

Pojďte si přečíst, o čem v uplynulém týdnu psali naši jableční blogeři. Možná se tak dovíte něco nového, co odjinud neznáte.

Budulínek polemizuje o tom, zda je výhodnější myš nebo trackpad, zamýšlí se v článku Kancelář na Macu: na prdlačky! nad současnou situací na trhu kancelářských balíků pro operační systém Mac OS X a nakonec přichází s nabídkou na 250 MB navíc zdarma při zařízení on-line úložiště Dropbox.

To Můj Macík rovnou řeší zapeklitější dilema, jak je to vlastně s Macem v práci. Přehlédnout byste také neměli jeho zkušenosti s výměnou vestavěného disku v MacBooku Pro za moderní disk hybridní i výměnu disku v i iMacu z roku 2009 s ohledem na jeho problémové čidlo teploty. Nakonec si zaspekuloval na téma sedmipalcového iPadu.

Pavel Miksa sepsal nejdříve povedenou recenzi na program iStudiez Pro, poté i na počasí World Weather, na které dokonce nabídl čtenářům pětici kódů zcela zdarma. Jeho blog se tedy vyplatí sledovat. Podrobně popisuje také své zkušenosti s novým iOS 4.1.

Na blogu Perfrey a jablka by vás mohl zaujmout osobní názor autora na nový iPod nano.

Náš blogový Amiga nadšenec se na stránkách již samotné konfiguraci Amiga emulátoru na Macu, přidává radu na emulaci z disketových obrazů i vytvoření a přípavě virtuálního pevného disku. Zavzpomínat pak můžete hned na dvě dávné herní pecky: SWIV i Gods.

Své zkušenosti s nákupem iPadu popisoval na svém blogu Retouch. Fanoušky kosmonautiky pak potěší zkušenostmi s aplikací NASA HD a zaspekuloval si o možnostech využití VLC přehrávače na iPadu.

Tomáš Pučík popisuje aplikaci MHD s dopravními řády i o aplikaci Instapaper, který je více než vhodný pro offline čtení na mobilních zařízeních.

Již třicátého záři tohoto roku končí možnost získal ke svému iPhonu 4 nové pouzdro zcela zdarma. Tomu kde je získat se krátce věnoval Jablečný Džus.

A nakonec jsem se na svém blogu pochlubil pouzdrem, které používám s redakčním iPadem.

Všechny nové články publikované v rámci projektu Blogy SuperApple.cz můžete průběžně sledovat na stránkách agregátoru Blogy SuperApple.cz. Pokud chcete také mít svůj jablečný blog zde na SuperApple.cz a mít možnost vyhrát čtenářskou soutěž o iPod touch, neváhejte začít.

2 komentáře: „To nejlepší z Apple blogů (37. týden)

  • avatar
    23. 09. 2010 (14:11)
    Trvalý odkaz

    Zdravím, nejde mě RSS odkaz na to nejlepší z blogů.“feed://blogy.superapple.cz/rss.php?category=1″ Můžete to něja opravit?

    • avatar
      23. 09. 2010 (15:08)
      Trvalý odkaz

      Jede, ale problem je bohuzel u vas – pouzivate rss ctecku, ktera
      nepodporuje novy Atom format. Sahnete po jine a vse bude v poradku :)

Komentáře nejsou povoleny.